Книги за детоксикация – какво да прочетем
Книги за детоксикация
Rate this post

От всички книги на пазара коя  пази тайната на истинската детоксикация?  Има много книги за здравословно хранене, но коя от тях не е написана с рекламна цел?

 

Ако влезете в категорията на най-продаваните Детокс и прочистващи организма диети в Amazon, ще видите, че всяка знаменитост, диетолог, лекар и треньор има “отговор” на въпроса. Тогава как да разберем кои книги са с откровено вярна информация и коя е на мода в момента?

Няма как да откриете, докато не опитате сами или се доверите на тези, които вече са отсели плявата от житото. Започнете от тук – това са най-добрите книги по темата, които дават резултати, лекуващи хронични заболявания.

 

“Диета за детоксикация”

Елсън Хаас

 

Детоксикацията е необходима за поддържане на здраво тяло, което идва със силна имунна система. Тази книга е за вас, ако страдате от главоболия и други неразположения, ако често ядете бързи закуски, пържени или рафинирани храни, ако имате постоянна нужда от кофеин или захар, ако сте пълни или склонни към преяждане, ако сте с високо кръвно налягане или висок холестерол, ако имате хранителни или други алергии, изразени в сенна хрема, кожни обриви или астма, ако имате запушени синуси или отделяте слуз от носа и гърлото си, ако ходите трудно по нужда или имате лошо храносмилане, ако сте на лекарства (със или без рецепта), ако пушите, пиете или злоупотребявате с алкохола или, ако често сте изморени.

Книги за детоксикация

 

“Гладуване със сокове и детоксикация”

Стийв Мейеровиц

 

В “Гладуване със сокове и детоксикация” ще намерите как да овладеете силата на човешкото тяло за лечение и дълголетие. Гладуването дава на тялото ви заслужена почивка, за да се възстанови, но това е гладуване със соколечение, които обновяват здравето отвътре навън.

 

Един ден гладуване в седмицата ще ви даде 50 възстановителни дни в годината. Дайте възможност на клетките си да се прочистят и подхранят, за да се излекувате и възродите, повишена енергията си и подобрени умствените си способности. Така ще излекувате хроничните заболявания без лекарства и ще намалите излишното си тегло без диети.

 

“Диетата детокс”

Д-р Елсън Хаас

Едно пълно ръководство за повишена жизненост с програми за детоксикация, рецепти и разнообразни менюта. Настоящето разширено изданието съдържа разнообразие от методи за гладуване и прочистване със сокове – 50 рецепти за вкусни и засищащи храни.

 

Следващите препоръчани заглавия са за тези от вас, които владеят английски език.

 

Книги за детоксикация

 

 

 

„Медицински медиум: Спасяване на черния дроб. Отговор на проблеми като екзема, псориазис, диабет, стрептококи, акне, подагра, подуване на корема, камъни в жлъчката, адреналинен стрес, умора, затлъстяване на черния дроб, проблеми с теглото, SIBO & автоимунни заболявания“ от Антъни Уилям

 

Най-продаваният автор и авторитет като лечител от поредицата „Ню Йорк таймс бестселърс“ разкрива как пречистването на черния дроб ще помогне за разрешаване на широк спектър от симптоми и болести и ще трансформира здравето ви по начини, които никога не сте очаквали.

Представете си, че може да се съсредоточите върху един аспект на вашето благосъстояние и в същото време трансформирате всички останали, предотвратявайки здравословни проблеми, за които не сте знаели, че се крият под повърхността?

Hеизвестно е, колко симптома и заболявания се коренят в претоварения ни черен дроб. Не става въпрос само за рак на черния дроб, цироза и хепатит. Почти всяко предизвикателство – от досадни общи здравословни оплаквания, проблеми с храносмилането, наднормено тегло, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми, мозъчна замъгленост, кожни състояния, автоимунни и други хронични заболявания – всички те произхождат от претоварен черен дроб и може да се подобрят и лекуват, когато впрегнете силата на този скромен орган.

Книгата „Медицински медиум – спасяване на черния дроб“ предлага отговори, които е трябвало да имате винаги. Антъни Уилям споделя познание за неоткритите функции на спасяващия живота ни черен дроб, обяснявайки, какво се крие зад десетките здравни проблеми и предлага подробни указания за лекуването му.

За какво е това спасяване на черния дроб? За по-ясно съзнание, да сме по-спокойни и щастливи. Ще научим как да спим добре, да балансираме кръвната захар, да понижим кръвното си налягане, да отслабнем и да изглеждаме и се чувстваме по-млади. Здрав черен дроб е нашият най-добър антистрес, антистареещ съюзник и предпазна мярка срещу болести, ако го подкрепим.

Всичките 5 книги от Антъни Уилям са за всекидневна справка, пълни със знания и протоколи за прочистване на организма и органите ни в дълбочина. Ако лечението на нелечими заболявания ви интересува – те са за вас.

Други книги от Антъни Уилям:

  • „Медицински медиум: Лечение на щитовидната жлеза: Истината за Хашимото, грейвс, безсъние, хипотиреоидизъм, щитовидни възли и Епщайн-Бар“
  • „Медицински медиум: Сок от целина: най-мощното лекарство на нашето време, лекуващо милиони в целия свят“
  • „Медицински медиум: Храни, които ще променят живота ви: Спасете себе си и любимите ви хора със скритите лечебни сили на плодовете и зеленчуците“
  • „Медицински медиум: Тайните на хронични и мистериозни заболявания и как най-накрая да ги излекуваме“.

 

Книги за детоксикация

 

Растителен парадокс: скритите опасности в „здравословните“ храни, които причиняват заболявания и наддаване на теглото“ „The Plant Paradox“ от д-р Стивън Гундри

Повечето от нас са чували за глутен – протеин, съдържащ се в пшеницата, който причинява възпаления в тялото. В „Растителният парадокс“ известният кардиолог д-р Стивън Гундри разкрива, че глутенът е силно токсичен растителен протеин, наречен лектин. Лектините се намират не само в пшеницата, но и в храни без глутен, които повечето от нас считат за здравословни, включително много плодове, зеленчуци, ядки, боб и конвенционални млечни продукти.

Тези протеини, които се намират в семената, зърнените храни, кората и листата на растенията, са създадени от природата, за да ги предпазват както от животните, така и от хората. Веднъж погълнати, те причиняват възпаления, които могат да доведат до наддаване на тегло и сериозни здравословни състояния.

В клиниката си в Калифорния, в която се влиза само чрез включване в списъка на чакащите, д-р Гундри успешно лекува десетки хиляди пациенти, страдащи от автоимунни разстройства, диабет, синдром на пропускливи черва, сърдечни заболявания и невродегенеративни заболявания с протокол, който детоксикира клетките, поправя червата и подхранва тялото. Сега в „Растителният парадокс“ той споделя тази клинично доказана програма с читателите по целия свят.

Лектините са навсякъде. За щастие, д-р Гундри предлага прости и лесни начини за  избягването им, включително:

  • Да белим зеленчуците. Повечето от лектините се съдържат в кожата и семената на растенията; обелване и махане на семената от зеленчуци, като домати и чушки, намалява съдържанието на лектин.
  • Да пазаруваме сезонни плодове. Плодовете съдържат по-малко лектини, когато са зрели. Яденето на добре узрели ябълки, горски плодове и други намалява консумацията на лектин.

Осветявайки скритите опасности, които ви дебнат от вашата салата, книгата «Растителният парадокс» поднася  пълен списък на съдържащите лектин храни, както и простите заместители на всяка една от тях. Заедно с това е описан стъпка по стъпка детоксикационният хранителен план, заедно с набор от  вкусни рецепти без лектин.

Книги за детоксикация

 

„Хранителна Аптека: Ръководство за здравословно хранене и чревните бактерии “

 

Food Pharmacy…“ от Лина Аурел, Миа Клейз

„Хранителна Аптека показва изключителната сила на храната за намаляване на възпалението, възстановяване на чревните бактерии и лекуване на болести. Не е далеч денят, когато рецептите за  лечение на всичко това  вероятно ще бъдат изпълнявани в местната бакалия, а не в аптеката.

Ключът към здравословен живот е здравословно хранене. Това е известно, но как да осмислим безбройната информация за здравето на червата, автоимунните заболявания, противовъзпалителните диети и какви храни да ядем и кои да избягваме?

 

„Хранителна Аптека разказва пълната история за добрите бактерии, чревната флора, противовъзпалителните суперхрани, като куркумата, разликата между добрите и лошите мазнини, витамин D и пр. Авторите й посочват как можем да намалим възпалението и да лекуваме хроничните заболявания, като регулираме имунната си система с подходящи натурални храни от аптеката на природата, при която предозиране няма.

Наред с научните изследвания, в книгата са включени седемнадесет рецепти и  практически съвети, в които «главни герои» са антиоксидантите авокадо, карамфил, къдраво зеле, канела и зелени банани.

 

Според професор Стиг Бенгмарк – известен хирург и учен, изследвал стомашните бактерии, книгата „Хранителна Аптека“ е за всеки, който иска да научи как това, което поставя в устата си, влияе върху екосистемата на тяло му.

Книги за детоксикация

 

Алкалното прочистване: 7-дневен рестарт за неограничена енергия, бърза загуба на тегло и предотвратяване на дегенеративните заболявания“ „The Alkaline Reset Cleanse“ от Рос Бриджфорд

Мощно, седемдневно пречистване с цели храни за напълно възстановяване и рестартиране на тялото ви, насочени към петте основни системи: ендокринна, храносмилателна, имунна, детоксикация и балансиране на pH.

Балансът се равнява на живот. В основата си телата ни са бойци, които няма да спрат преди да постигнат баланс.

 

Алкалното прочистване“ е различен начин на мислене за тялото ни и как можем бързо да се възстановим, лекуваме и рестартираме за оптимално здраве. Цел номер едно на тялото е да поддържа хомеостазата и баланса в нашите пет основни системи: ендокринни, имунни, храносмилателни, детоксикация и алкално буфериране (балансиране на pH). Но с избора си на храна и начин на живот ние често го поставяме в извънредно положение. Именно тогава  възникват болестите.

Повече от 10 години здравният треньор Рос Бриджфорд ръководи хиляди хора чрез своите програми за алкално прочистване. В книгата „Алкалното прочистване“ той свежда програмата си до ясен и лесноизпълним седем-дневен режим, придружен със списъци за пазаруване, рецепти и окуражаващи съвети от тези, които вече са го изпълнявали и са получили добри резултати.

 

 

Вашият коментар