Книги за детоксикация

От всички книги на пазара коя  пази тайната на истинската детоксикация?  Има много книги за здравословно хранене, но коя от тях не е написана с рекламна цел?

 

Ако влезете в категорията на най-продаваните Детокс и прочистващи организма диети в Amazon, ще видите, че всяка знаменитост, диетолог, лекар и треньор има “отговор” на въпроса. Тогава как да разберем кои книги са с откровено вярна информация и коя е на мода в момента?

Няма как да откриете, докато не опитате сами или се доверите на тези, които вече са отсели плявата от житото. Започнете от тук – това са най-добрите книги по темата, които дават резултати, лекуващи хронични заболявания.

 

“Диета за детоксикация”

Елсън Хаас

 

Детоксикацията е необходима за поддържане на здраво тяло, което идва със силна имунна система. Тази книга е за вас, ако страдате от главоболия и други неразположения, ако често ядете бързи закуски, пържени или рафинирани храни, ако имате постоянна нужда от кофеин или захар, ако сте пълни или склонни към преяждане, ако сте с високо кръвно налягане или висок холестерол, ако имате хранителни или други алергии, изразени в сенна хрема, кожни обриви или астма, ако имате запушени синуси или отделяте слуз от носа и гърлото си, ако ходите трудно по нужда или имате лошо храносмилане, ако сте на лекарства (със или без рецепта), ако пушите, пиете или злоупотребявате с алкохола или, ако често сте изморени.

Книги за детоксикация

 

“Гладуване със сокове и детоксикация”

Стийв Мейеровиц

 

В “Гладуване със сокове и детоксикация” ще намерите как да овладеете силата на човешкото тяло за лечение и дълголетие. Гладуването дава на тялото ви заслужена почивка, за да се възстанови, но това е гладуване със соколечение, които обновяват здравето отвътре навън.

 

Един ден гладуване в седмицата ще ви даде 50 възстановителни дни в годината. Дайте възможност на клетките си да се прочистят и подхранят, за да се излекувате и възродите, повишена енергията си и подобрени умствените си способности. Така ще излекувате хроничните заболявания без лекарства и ще намалите излишното си тегло без диети.

 

“Диетата детокс”

Д-р Елсън Хаас

Едно пълно ръководство за повишена жизненост с програми за детоксикация, рецепти и разнообразни менюта. Настоящето разширено изданието съдържа разнообразие от методи за гладуване и прочистване със сокове – 50 рецепти за вкусни и засищащи храни.

 

Следващите препоръчани заглавия са за тези от вас, които владеят английски език.

 

Книги за детоксикация

 

 

 

„Медицински медиум: Спасяване на черния дроб. Отговор на проблеми като екзема, псориазис, диабет, стрептококи, акне, подагра, подуване на корема, камъни в жлъчката, адреналинен стрес, умора, затлъстяване на черния дроб, проблеми с теглото, SIBO & автоимунни заболявания“ от Антъни Уилям

 

Най-продаваният автор и авторитет като лечител от поредицата „Ню Йорк таймс бестселърс“ разкрива как пречистването на черния дроб ще помогне за разрешаване на широк спектър от симптоми и болести и ще трансформира здравето ви по начини, които никога не сте очаквали.

 

Представете си, че може да се съсредоточите върху един аспект на вашето благосъстояние и в същото време трансформирате всички останали, предотвратявайки здравословни проблеми, за които не сте знаели, че се крият под повърхността?

Hеизвестно е, колко симптома и заболявания се коренят в претоварения ни черен дроб. Не става въпрос само за рак на черния дроб, цироза и хепатит. Почти всяко предизвикателство – от досадни общи здравословни оплаквания, проблеми с храносмилането, наднормено тегло, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми, мозъчна замъгленост, кожни състояния, автоимунни и други хронични заболявания – всички те произхождат от претоварен черен дроб и може да се подобрят и лекуват, когато впрегнете силата на този скромен орган.

Книгата „Медицински медиум – спасяване на черния дроб“ предлага отговори, които е трябвало да имате винаги. Антъни Уилям споделя познание за неоткритите функции на спасяващия живота ни черен дроб, обяснявайки, какво се крие зад десетките здравни проблеми и предлага подробни указания за лекуването му.

За какво е това спасяване на черния дроб? За по-ясно съзнание, да сме по-спокойни и щастливи. Ще научим как да спим добре, да балансираме кръвната захар, да понижим кръвното си налягане, да отслабнем и да изглеждаме и се чувстваме по-млади. Здрав черен дроб е нашият най-добър антистрес, антистареещ съюзник и предпазна мярка срещу болести, ако го подкрепим.

Всичките 5 книги от Антъни Уилям са за всекидневна справка, пълни със знания и протоколи за прочистване на организма и органите ни в дълбочина. Ако лечението на нелечими заболявания ви интересува – те са за вас.

Други книги от Антъни Уилям:

  • „Медицински медиум: Лечение на щитовидната жлеза: Истината за Хашимото, грейвс, безсъние, хипотиреоидизъм, щитовидни възли и Епщайн-Бар“
  • „Медицински медиум: Сок от целина: най-мощното лекарство на нашето време, лекуващо милиони в целия свят“
  • „Медицински медиум: Храни, които ще променят живота ви: Спасете себе си и любимите ви хора със скритите лечебни сили на плодовете и зеленчуците“
  • „Медицински медиум: Тайните на хронични и мистериозни заболявания и как най-накрая да ги излекуваме“.

 

Книги за детоксикация

 

Растителен парадокс: скритите опасности в „здравословните“ храни, които причиняват заболявания и наддаване на теглото“ „The Plant Paradox“ от д-р Стивън Гундри

Повечето от нас са чували за глутен – протеин, съдържащ се в пшеницата, който причинява възпаления в тялото. В „Растителният парадокс“ известният кардиолог д-р Стивън Гундри разкрива, че глутенът е силно токсичен растителен протеин, наречен лектин. Лектините се намират не само в пшеницата, но и в храни без глутен, които повечето от нас считат за здравословни, включително много плодове, зеленчуци, ядки, боб и конвенционални млечни продукти.

Тези протеини, които се намират в семената, зърнените храни, кората и листата на растенията, са създадени от природата, за да ги предпазват както от животните, така и от хората. Веднъж погълнати, те причиняват възпаления, които могат да доведат до наддаване на тегло и сериозни здравословни състояния.

В клиниката си в Калифорния, в която се влиза само чрез включване в списъка на чакащите, д-р Гундри успешно лекува десетки хиляди пациенти, страдащи от автоимунни разстройства, диабет, синдром на пропускливи черва, сърдечни заболявания и невродегенеративни заболявания с протокол, който детоксикира клетките, поправя червата и подхранва тялото. Сега в „Растителният парадокс“ той споделя тази клинично доказана програма с читателите по целия свят.

Лектините са навсякъде. За щастие, д-р Гундри предлага прости и лесни начини за  избягването им, включително:

  • Да белим зеленчуците. Повечето от лектините се съдържат в кожата и семената на растенията; обелване и махане на семената от зеленчуци, като домати и чушки, намалява съдържанието на лектин.
  • Да пазаруваме сезонни плодове. Плодовете съдържат по-малко лектини, когато са зрели. Яденето на добре узрели ябълки, горски плодове и други намалява консумацията на лектин.

Осветявайки скритите опасности, които ви дебнат от вашата салата, книгата «Растителният парадокс» поднася  пълен списък на съдържащите лектин храни, както и простите заместители на всяка една от тях. Заедно с това е описан стъпка по стъпка детоксикационният хранителен план, заедно с набор от  вкусни рецепти без лектин.

Книги за детоксикация

 

„Хранителна Аптека: Ръководство за здравословно хранене и чревните бактерии “

 

Food Pharmacy…“ от Лина Аурел, Миа Клейз

„Хранителна Аптека показва изключителната сила на храната за намаляване на възпалението, възстановяване на чревните бактерии и лекуване на болести. Не е далеч денят, когато рецептите за  лечение на всичко това  вероятно ще бъдат изпълнявани в местната бакалия, а не в аптеката.

Ключът към здравословен живот е здравословно хранене. Това е известно, но как да осмислим безбройната информация за здравето на червата, автоимунните заболявания, противовъзпалителните диети и какви храни да ядем и кои да избягваме?

 

„Хранителна Аптека разказва пълната история за добрите бактерии, чревната флора, противовъзпалителните суперхрани, като куркумата, разликата между добрите и лошите мазнини, витамин D и пр. Авторите й посочват как можем да намалим възпалението и да лекуваме хроничните заболявания, като регулираме имунната си система с подходящи натурални храни от аптеката на природата, при която предозиране няма.

Наред с научните изследвания, в книгата са включени седемнадесет рецепти и  практически съвети, в които «главни герои» са антиоксидантите авокадо, карамфил, къдраво зеле, канела и зелени банани.

 

Според професор Стиг Бенгмарк – известен хирург и учен, изследвал стомашните бактерии, книгата „Хранителна Аптека“ е за всеки, който иска да научи как това, което поставя в устата си, влияе върху екосистемата на тяло му.

Книги за детоксикация

 

Алкалното прочистване: 7-дневен рестарт за неограничена енергия, бърза загуба на тегло и предотвратяване на дегенеративните заболявания“ „The Alkaline Reset Cleanse“ от Рос Бриджфорд

Мощно, седемдневно пречистване с цели храни за напълно възстановяване и рестартиране на тялото ви, насочени към петте основни системи: ендокринна, храносмилателна, имунна, детоксикация и балансиране на pH.

Балансът се равнява на живот. В основата си телата ни са бойци, които няма да спрат преди да постигнат баланс.

 

Алкалното прочистване“ е различен начин на мислене за тялото ни и как можем бързо да се възстановим, лекуваме и рестартираме за оптимално здраве. Цел номер едно на тялото е да поддържа хомеостазата и баланса в нашите пет основни системи: ендокринни, имунни, храносмилателни, детоксикация и алкално буфериране (балансиране на pH). Но с избора си на храна и начин на живот ние често го поставяме в извънредно положение. Именно тогава  възникват болестите.

Повече от 10 години здравният треньор Рос Бриджфорд ръководи хиляди хора чрез своите програми за алкално прочистване. В книгата „Алкалното прочистване“ той свежда програмата си до ясен и лесноизпълним седем-дневен режим, придружен със списъци за пазаруване, рецепти и окуражаващи съвети от тези, които вече са го изпълнявали и са получили добри резултати.

 

 

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar