Мога ли да се излекувам с детокс?

Не е лошо да се съсредоточим върху големи здравословни цели, като отслабване или възстановяване от болест, но става все по-очевидно, че ежедневните неща, които правим, оказват най-голямо влияние върху здравето ни. Всеки ден правим избори, които или допринасят за здравето ни, или го влошават. Затова правилният избор на начин на живот и предпазване от болести, вместо лекуване, са толкова важни.

Когато телата ни се лекуват от заболяване, независимо дали става въпрос за операция, грип или рак, те работят два пъти по-усилено, за да се върнат в равновесие. За да се чувствате добре е важно да отделите време и да се погрижите за нуждите на тялото си.

Тук идва детоксикацията / пречистването. Лечението с детокс е щадяща практика, състояща се само от естествени лекове и инстинктивни действия, като спане или консумация на билки и други здравословни растителни продукти.

 

Може ли детоксът да лекува?

Просто казано, да.  Ето няколко лесни за следване практики, базирани на детоксикация и инстинктивни действия, които могат да ви помогнат да се възстановите от болест и да се почувствате по-добре от всякога.

Мога ли да се излекувам с детокс?

  •  Направете почивката / спането приоритет. Когато сте болни, тялото ви непрекъснато работи, за да ви излекува. Това означава, че трябва да си отделите поне малко време в релаксираща среда, далеч от стресови дейности и електроника.Стремете се да спите между 8-9 часа сън. При възстановяване от болест или хирургическа намеса съня ще ви помогне да се възстановите по-бързо.
  • Започнете деня си с чаша гореща вода, за да пречистите застояли токсини в тялото. След това, през целия ден пийте чай от джинджифил или чай, приготвен със семена от кимион, кориандър и копър, за да подобрите храносмилането си.
  • Хранете се добре, за да се чувствате добре. Може да не сте гладни, но яденето редовно през целия ден дава на тялото ви горивото, от което се нуждае. Спрете да ядете при първото си оригване, тъй като това е сигнал на тялото, че нямате повече нужда от храна, като преяждането товари тялото ви с допълнителна работа.

Около 10 минути преди всяко хранене подгответе тялото си за храносмилане, като дъвчете малко парче джинджифил с 2–3 капки сок от лайм или лимон.

Мога ли да се излекувам с детокс?

Защо и как?

Споменатите по-горе съвети подобряват и дори възстановяват здравословното състояние на човека, защото не правят нищо срещу здравето. Много хора съобщават, че чувстват подобрение в своето благосъстояние и здраве, както и усещане за повече енергия по време и след детокс диета.

Върху някои от токсините, на които сме изложени ежедневно, нямаме никакъв контрол, като например тези във въздуха, който дишаме, но много от тях са контролируеми, например такива в храната и напитките, които консумираме. Тези просто трябва да се заменят с пълноценни варианти. Следвате гореспоменатите съвети и другите, които ще намерите по-долу в тази статия.

 

Какво лекува?

Детокс диетите пречистват токсините в тялото и създават добри навици, които ще ви дадат възможност да поддържате по-здравословен живот.

Както може би знаете, тялото ви има свои собствени естествени методи за детоксикация. Черният дроб, потта и урината са начините, чрез които тялото ви се освобождава от токсини.

Въпреки това, понякога тези жизненоважни органи работят твърде усилено и се нуждаят от почивка. Детокс диетата е чудесен начин да свалите тежестта от органите си и да ги поддържате силни за в бъдеще.

С отстраняване на токсини, органите ви започват да функционират по-добре, което от своя страна подобрява значително здравето ви.

Мога ли да се излекувам с детокс?
Дори ако черният ви дроб, бъбреците и други органи са в здравословно състояние, тялото ви все пак може да съхранява повече токсини, отколкото осъзнавате. Детоксът е чудесен начин да се отървете от тях и да помогнете на вътрешните си органи да работят по-ефективно.

Кога детоксът е препоръчителен за лечение и кога не?

Препоръчва се да се направи детокс за лечение, само когато знаете със сигурност какви са истинските ви нужди. Направете добро проучване на конкретната детокс програма, която бихте искали да следвате, и се консултирайте с диетолог, преди да опитате нещо ново, следвайте правилата и никога не превишавайте дневните дози на хранителни добавки или каквото се препоръча да приемате по време на диетата.

Направете си медицински преглед. Това може да е кръвни изследвания, тест за урина или просто физически преглед. Много е важно да се информирате за състоянието си), за да знаете точно какво да правите по времe на детоксикация. Не е препоръчително да правите детокс, ако сте на строг лекарствен режим.

 

Как се провежда детокс с цел лечение?

Детокс с цел лечение се провежда по различен начин в зависимост от конкретните проблеми и нужди на човека. Но, по принцип програмата за следване е стандартна.

Мога ли да се излекувам с детокс?

Лечебните детокс програми могат да се състоят от един процес, но може да имат различни подходи. Те включват:

  • Постене (Не се препоръчва при здравословни проблеми касаещи сърцето)
  • Пиене само сокове и подобни напитки (* Не се препоръчва за хора с диабет)
  • Ядене само на пълноценни храни
  • Използване на хранителни добавки (Не се препоръчва за хора, приемащи лекарства)
  • Използване на билки
  • Почистване на дебелото черво с клизма (Не се препоръчва за хора със стомашно-чревни заболявания, хора минали през операция на дебелото черво, хора с тежки хемороиди, бъбречни заболявания или сърдечни заболявания)
  • Използване на сауна

* Хората с диабет трябва да спазват плана за хранене, препоръчан от техния здравен екип. Ако имате диабет, консултирайте се с вашият лекар, преди да правите големи промени в хранителните си навици, или детокс диета.

 

Колко време трае детокса?

Това зависи от лечебния план, който решите да следвате. Всички програми за детоксикация са различни, тъй като всички имат различни нужди, макар че всички те да имат един краен резултат – лекуване.

 

Какво се случва след него?

Лечебният детокс ви предоставя шанс за пълно обновяване на вашето тяло, ум и душа, както и възможност да се преоткриете!

Но каква точно е следващата стъпка, след детокс? Какво се случва след него?

Чудесно е, че сте избягвали силно обработени храни, газирани напитки и алкохол. Приемали сте здравословни добавки и сте щастливо изненадани от откритието, че може да живеете добре без много захар и кафе, и вече предпочитате чисто новата си здравословна диета пред предишнте си хранителни навици. Оттук нататък е важно да продължавате с новия си здравословен живот, за да не си създавате повече здравословни проблеми заради нехайството си.

Мога ли да се излекувам с детокс?
До края на детокс лечението
сте се оттървали от невероятно голям токсичен товар – както физически, така и емоционален. За да не загубите всички постижения и ползи от лечението, не се връщайте към старите си навици.

Сега трябва да продължавате с новия си начина на живот, за да поддържате добро здраве и жизненост. С новото ви разбиране за вредни токсини и добри варианти за детоксикация ще може да подобрявате качеството на живота си и да го поддържате така.

След детокс лечението ще се почувствате емоционално и физически по-силни и готови за нови дела в живота, които преди може да са били немислими за вас.

 

Кога се облекчават симптоми / проблеми на дадено заболяване, лекувано с детокс?

Ако програмата за лекуване, която сте си избрали, има за цел да продължи около две седмици, определено ще започнете да забелязвате резултати по време на втората седмица. Но имайте предвид, че за да се излекувате и възстановите от едно заболяване напълно, ви е необходима поне една година в упорито следване на програмата. Много хора обаче, след това, не спират новата си диета, разбирайки, че тя е единствения начин да не върнат стари болестни състояния.

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar