Здравословното отслабване и как да го постигнем

Здравословно отслабване и обмяна на веществата

 

Отслабването не е само външен вид на тялото. То е свързано с жизненоважни процеси в организма, заложени от природата. При тях е рисково да се предизвикват изкуствено резки промени, защото може да се объркат редица функции в тялото и да се влоши общото му състояние.

Функции в тялото | LuckyFit

 

Затова медиците говорят за здравословно отслабване. Под здравословно отслабване се разбира природосъобразно отслабване.

 

При провеждането на здравословно отслабване няма продължителен тотален глад или необмислено полу-хранене „на око“ – само като количество. Отслабването, съобразено с здравословните принципи и практики, означава балансирано хранене с всички необходими за организма хранителни вещества.

 

В противен случай започва „надлъгване“ с обмяната на веществата, при което отслабването да стане с нулев ефект. Необмислено ограничената храна е като сигнал за организма, че настъпва глад.

 

Естествената му реакция е забавяне на метаболизма, за да се трупа резерв от енергия, най-вече като мазнини. Така въпреки ограничения прием на храни, „паласките“ по тялото не намаляват.

 

ОщеСкритите ни страхове водят до напълняване

Йо-йо ефект при отслабване | LuckyFit

Бързо отслабване и йо-йо ефект

 

Много хора у нас са с наднормено тегло и повечето искат да отслабнат. Обикновено се насочват към бързо отслабване. Има здравословен начин за бързо отслабване, но често се избира грешен път и килограмите се възвръщат отново. Понякога – и в повече.

 

При нездравословно бързо отслабване най-често се получава така нареченият Йо-йо ефект. Понятието се основава на движенията последователно нагоре и надолу, като тук обозначават бързо отслабване – бързо напълняване, бързо отслабване – отново напълняване.

 

Йо-йо ефектът обикновено се появява след мъчителен глад или жестоки диети за бързо отслабване. След постигането на бързо отслабване по този начин, организмът се нуждае от период на адаптация за захранването и обмяната на веществата. Често обаче хората, подложили се на големи лишения за бързо отслабване, след това „настървени“ се връщат към предишните си хранителни навици и напълняват.

 

ОщеБързо и здравословно отслабване без диети

Излишни килограми | LuckyFit

Напълняване и болести

 

Наднорменото тегло и затлъстяването са социално значим проблем. Прекомерното напълняване води до редица болести. На първо място сред тях са сърдечно-съдовите заболявания – високо кръвно, инсулти, инфаркти. При много пълните хора може да се появи сърдечна недостатъчност, те се уморяват лесно, задъхват се и при леки движения, жизнената им активност силно се ограничава. Напълняване, което води до затлъстяване, вече се превръща в болестен процес.

 

Всяко значително напълняване носи риск също така и за проблеми със ставите и костите, някои видове рак – например на дебелото черво, и други. Към изброеното до тук се прибавят психологическите проблеми заради видимото напълняване, болестите, ограничения социален живот.

 

Всичко това води до инвалидизация. Тя е голям личен проблем на пациентите с голямо напълняване, още повече, като цяло хората с много излишни килограми боледуват повече и живият по-малко от тези с нормално тегло.

 

ОщеКак да отслабнете бързо, без да напълнявате отново

Аква комплекс „Леонардо“ | weigh loss center LuckyFit

Какъв е смисълът човек да свали някой и друг килограм, а после бързо да „навакса“, че даже и да притури отгоре? Никакъв. В същото време сигурно имате немалко познати, които перманентно са на някакви диети и в изтормозени периоди на отслабване, което обаче в крайна сметка не им личи.

 

Ако човек реши да отслабва, то трябва да е трайно. А за да е трайно, трябва да говорим за здравословно отслабване, съобразено с потребностите и възможностите на конкретния организъм. Иначе го изтормозваме – отгоре на напрегнатото всекидневие – с допълнителни „стрес тестове“ и сами объркваме дейностите му.

 

Така се забавя обмяната на веществата, нарушава се метаболизмът, получава се хормонален дисбаланс, отслабват храносмилателните функции. И идва „Йо-Йо“ ефектът, а си отива намерението за стройната фигура.

 

ОщеЗдравословно отслабване чрез хранителен режим и движение

Участници в програмата | LuckyFit

Уикенд е. Събрали сме се със семейството на обяд, който от приказка на приказка плавно се превръща във вечеря. Замисляме се как цял ден сме били около масата. Решаваме, че утре ще направим разтоварващ ден. На следващия ден похапваме това-онова, но все пак основно се придържаме към плодовите сокове и чая. На по-следващия ден сме затрупани от работа и така и не намираме време да обядваме. Когато се приберем, компенсираме с голямо количество храна за вечеря. Но по това време организмът естествено влиза в период на почивка и изчистване и съответно превръща поетите хранителни вещества в запас от мазнини…

 

Да се храним редовно и балансирано всеки ден е нелека, но постижима задача. Полезно е да помислим колко важно за здравето и фигурата ни е правилното хранене. Според експертите редовността и относително фиксирания час на храненията са решаващ фактор за сваляне на килограми и поддържане на добра фигура.

 

ОщеЛуксозна почивка с видимо отслабване и чудесни спомени – вижте как!

Упражнения във вода | LuckyFit

Луксозен хотел. Настаняване в уютно студио с всички удобства и екстри за 5-звезден комфорт – от интернет, телефон и телевизия, до супермодерните бани с реномирана френска козметика. Компютърни зони в хотела, басейн, джакузи, хидроджет, сауна, фитнес, танци, конна езда…

 

И всичко това – в подножието на Пирин, Рила и Родопите, с разходки, преходи и екскурзии сред уникалната им красота!

 

Звучи като приказна почивка за отмора от напрегнатото всекидневие. А то си е и точно това – с програмите ЛъкиФит, за седмица или две ще релаксирате, ще се заредите с енергия за цяла година напред.

 

И най-важното – с програмите на луксозната клиника за вталяване ЛъкиФит в Банско, ще постигнете бързо и видимо отслабване без диета и глад! За 7-дневния курс ще свалите до 6 на сто от теглото си, а за две седмици – между 6 и 8%!

 

ОщеБалансиран и разнообразен хранителен режим в програмата ЛъкиФит

Програма ЛъкиФит предлага специално разработен ефективен и балансиран режим на хранене.

Балансът се заключава в регулиран прием на калории дневно, според индексът на телесна маса, измерен в началото на програмата. Замерване на теглото става и в края на програмата, с което се цели измерване на ефективността на програмата като цяло.

 

Менюто в ЛъкиФит съдържа богати и разнообразни био храни, съдържащи необходимото количество въглехидрати, белтъчини и мазнини за организма. С минимално обработена по термичен начин храна и повече свежи плодове и зеленчуци, се активират очистителните процеси в тялото, намалява се натрупаната слуз. Честият прием на малко количество храна, съчетано с активни физически занимания и разходки сред природата прави отслабването гарантирано и плавно, без усещане за глад и дискомфорт. Процесът на отслабване се активира без загуба на жизнените сили и енергия.

 

Повече информация за програмата може да намерите в сайта www.luckyfit.eu.

 

Балансирано хранене | LuckyFit  Ефективно отслабване | LuckyFitПълноценната почивка като неизменна част от здравословното отслабване

Разходка сред планински цветя | LuckyFit

Предполагали ли сте, че сънят може да играе ключова роля за сваляне на килограми?

 

Трите основни аспекта на здравословния начин на живот и здравословно отслабване са правилното хранене, движение и почивка.

 

В настоящата статия ще се спрем на значимостта на добрата почивка, както и на няколко техники за отпускане и релаксация. Защото ежедневаната грижа за подобряването на качеството ни на сън ще допринесе за трайните резултати в здравословното отслабване.

 

Напрегнатото ежедневие и натрупан стрес предполагат качествено отпускане на тялото и ума. Затова е необходимо не само да сме правилно активни, но и да умеем да си почиваме правилно.

 

ОщеКак да постигнете желаното тегло по здравословен начин

Ежедневен излет в планината | LuckyFit

Повечето хора свързват отслабването със спазване на диета и ограничаване на количеството храна, което консумираме. Намаляването на калориите, които приемаме ежедневно може да има ефект до определено време, но за по-добри и трайни резултати е желателно да включим физическо движение и натоварване в нашата програма, както и да създадем правилни навици и отношение към процеса.

 

Правилното хранене в съчетание с ежедневна тренировка, разходки на открито и добър сън е печелившата комбинация за здраво и хармонично тяло.

 

Предлагаме Ви няколко съвета как да постигнете желаното тегло по здравословен начин.

 

ОщеСтанете елегантни с ЛъкиФит, свежи и активни!

Вечерят в ресторант „Леонардо“ | LuckyFit

Искате бързо отслабване? С ЛъкиФит в Банско ще го постигнете лесно и то – докато сте на луксозна почивка в петзвезден хотел с многобройни развлечения. При това говорим за здравословно отслабване, което да бъде и трайно.

 

Това ще е отслабване без диета, по време на което храната ще е  разнообразна и вкусна.

 

След първоначално стопените килограми – до 6 % от теглото за седмица и до 8 % при двуседмичен курс, ще научите как за една година да намалите между 20 и 30 на сто от теглото си; да достигнете желаната фигура и да я поддържате.

 

Участниците в програмата обаче трябва да са мотивирани, защото тя изисква отказ от вредните навици, довели до напълняването и изграждането на нови от природосъобразния начин на живот.

 

ОщеКитайски дихателни упражнения в ЛъкиФит Банско

Програма Лъкифит предлага ежедневни сутрешни занимания по Китайска дихателна гимнастика, известна с името Ци гун. Тази не толкова популярна древна практика има за цел подобрява работата на опорно-двигателния апарат и дихателната система, да пречиства организма и да намалява стреса. Включените в програмата комплекси от упражнения укрепват здравето и възстановят хармоничното функциониране на органите. Подобно начало на деня ни ободрява, зарежда с енергия и съдейства за цялостното добро самочуствие и активност.

 

Упражнения:

  • Базови комплекси, раздвижващи шийните прешлени, раменния пояс, гръдния кош, гръбначния стълб и цялото тяло – динамични упражнения;
  • Осем къса коприна – осем упражнения за здраве, енергиен баланс и дълголетие.

 

Китайски дихателни технинки | Lucky FitЗдравословно отслабване чрез пречистване на организма

Правилно хранене | LuckyFit

Краят на зимата е най-подходящият период от годината за пречистване на организма. По време на най-суровия сезон, тялото естествено трупа мазнини и токсини от по-тежкия хранителен режим и липсата на движение. Добър метод за пречистване на тялото е детоксикацията. Целта ú е да елиминира токсините (като например налепите от цигареният дим и мръсният въздух, химикали и тежки метали) от тялото като ги превръща в отпадък, да засили действието на органите, отговарящи за пречистване на тялото – черен дроб, стомах, черва (храносмилателна и отделителна система).

 

Признаци за токсикация на тялото са умора, главоболие, ставни болки, високо кръвно налягане, запек, бърза промяна в настроението, раздразнение и депресия. Тези състояния се проявават, когато шлаките и токсините са били изпратени в червата, за да бъдат изведени от тялото, но поради прекъсването на очистителния процес те се засмукват обратно в кръвта.

 

ОщеБързо и качествено отслабване с Лъки Фит

Фитнес тренировка на участниците | LuckyFit

С програмите на ЛъкиФит ще постигнете лесно и бързо отслабване, при това – докато си карате релаксираща, комфортна почивка в петзвезден хотел.

 

За седмица ще свалите до 6 процента от килограмите си, а за 14 дни ще намалите теглото си до 8 процента.

 

Това ще е здравословно отслабване без диета и глад, по специална методика на ЛъкиФит – луксозната клиника в Банско за вталяване, където ще пречистите организма си и ще се разкрасите, и подмладите.

 

Също толкова важно обаче е отслабването да остане трайно, а не после също бързо да наваксате килограмите. ЛъкиФит ще ви даде модела как да стигнете до желаното тегло и да го поддържате. Но и вие трябва да свършите нещо предварително.

 

ОщеОтслабнете, без да си нарушавате комфорта!

Теодор Кордев - Ръководител на LuckyFit

Има начин за отслабване без диета и глад, като си запазите комфорта и правите приятни неща. При това ще отслабнете бързо и видимо – до 6% за седмица и до 8 процента, ако изберете 14-дневната програма.

 

Цялостният ефект е, че след курса ще можете да достигнете желаното тегло и да го поддържате без проблеми. За да стане това обаче, трябва да имате стабилна мотивация, да си дадете ясна сметка кое ви е довело до напълняване.

 

Българинът общо взето не се храни здравословно. Ядем почти несъзнателно и безразборно, когато сме ядосани или под стрес; на работа ядем набързо, когато намерим време; ядем пред телевизора, пред компютъра… И особено вечер, когато не усещаме кога сме преяли.

 

ОщеЗдравословно и трайно отслабване – ето как!

Комбинирани гимнастични упражнения | LuckyFit

Отслабването губи всякакъв смисъл, ако не е здравословно. Кой например би искал да отслабне от тревоги и несгоди, които да го поболеят?! Или – да речем, с глад и лишения, които намаляват защитните сили на организма?

 

В петзвездната „ЛъкиФит“ в Банско предлагат здравословно отслабване с дълготрайно запазване на ефекта- https://luckyfit.eu/fit-program/

 

В тази клиника за вталяване свалянето на килограми е съпроводено с ефект на детокс, антистрес, подмладяване и разкрасяване. Ще си вдигнете тонуса, ще имате по-силна имунна система, мускулите ви ще укрепнат, ще сте по-жизнени, ще можете да водите пълноценен, активен живот.

 

В „ЛъкиФит“ се практикува отслабване без диета и глад, като килограмите се свалят бързо. Ако изберете едноседмичния курс, ще намалите до 6 процента от теглото си. При 14-дневната програма отслабването е до 8%. А при престоя си ще получите модел, ще видите как да постигнете желаното тегло и да не напълнявате.

 

ОщеАко искате да отслабнете ефективно – вижте това!

Сваляне на килограми с танци и веселба | LuckyFit

Ако някой ви каже, че може да отслабнете с удоволствие – повярвайте му. Той очевидно има предвид клиниката за вталяване ЛъкиФит. Да се отслабва с удоволствие е девиз на тази петзвездна клиника в Банско и този девиз е напълно оправдан.

 

ЛъкиФит е базирана в луксозния хотел Лъки Банско, така че там на ваше разположение ще е целият комфорт, лукс, удобства, развлечения, които могат да се намерят в петзвезден хотел по всички международни изисквания.

 

Програмите на клиниката включват многобройни забавления. Така че в ЛъкиФит вие ще изкарате приятна, отморяваща, релаксираща почивка, през която ще постигнете видимо отслабване. При това говорим за отслабване без диета – с вкусно, пълноценно хранене! Ако ви звучи невероятно, ще добавим нещо съвсем конкретно, в цифри: за седмица с ЛъкиФит ще намалите до 6 процента теглото си, а за две седмици –  до 8 на сто!

 

ОщеЕто как да отслабнете трайно без тормоз и стрес!

Лъки Фит програма за отслабване без глад | Конна езда

Нищо чудно, ако сме натрупали доста килограми над нормалното и сега се питаме: как да отслабна? По официални данни, 78% от българите са с ниска физическа активност – млади, стари, подрастващи. Вярно, че обездвижването е проблем на днешната цивилизация като цяло, но с тези 78 процента ние сме на първо място в света – водим в класацията за най-обездвижена нация.

 

Макар че и другите имат коли, и другите имат компютри, дори работят с много повече технологии, които не изискват физически дейности и натоварвания, напротив – облекчават ги. Така че „световният проблем“ изобщо не ни е оправдание, всичко зависи най-вече от нас.

 

Колко пъти седмично правим дълги разходки или бягаме в парка? На колко места – до работа, на гости и т.н. – избираме да отидем пеш, вместо с колата? Като прибавим и нездравословното хранене, с което „помпим“ ненужни за организма калории, а те ни се лепят – ето го и наднорменото тегло, и затлъстяването.

 

ОщеВталете се цялото семейство без глад и диети!

Лъки Фит програма за отслабване без глад | Планински преход

Прекомерното напълняване у нас вече не е проблем само на възрастните – то засяга и децата. Медиците алармират, че учениците със свръх тегло са твърде висок процент. Анализите от първи клас до края на гимназията сочат, че над 16% от подрастващите са с наднормено тегло, а повече от 8 на сто вече имат затлъстяване.

 

Това води до лош холестерол, проблеми с кръвното, гръбначни изкривявания и т.н. За възрастните пък последните години излизат данни, че около половината от българите имат проблем с наднормените килограми. Очевидно семействата у нас като цяло трябва да променят нещо – и то много сериозно, в начина си на живот.

 

Първата стъпка е бързо и чувствително отслабване. Разбира се, не може да мъчите децата си с глад или някакви жестоки диети. Нито пък е необходимо вие самите да се тормозите по такъв начин, за да отслабнете. С ЛъкиФит можете да постигнете отслабване без диета. И то трайно – да достигнете желаните от вас килограми и да ги поддържате постоянно. Защото в ЛъкиФит – тази петзвездна клиника, се прилага здравословно отслабване. Ако изберете едноседмичния курс, ще отслабнете от 4 до 6%, при двуседмична програма ще свалите между 6 и 8 на сто от теглото си.

 

ОщеОтслабнете трайно, заживейте интересно!

Дебелариум Лъки Фит - Планинска разходка

Много хора се мъчат да отслабнат с глад и диети, постигат някакъв временен ефект, но после отново напълняват. Защото „атакуват“ последствията, а не причините. Докато с програмата ЛъкиФит без глад и диети, и без да нарушите усещането си за комфорт, може да постигнете траен ефект – за година постепенно да свалите 20-30 процента от теглото си и да го поддържане.

 

А още в началото – когато се включите в 7 или 14-дневните курсове на ЛъкиФит, за седмица ще отслабнете 4-6 процента, а за две седмици – 6-8 процента. И това – докато си почивате в луксозен хотел!

 

За да отслабне трайно, човек трябва да си даде цялостна сметка защо се стига до напълняване. Причините са, че се нарушават естествените процеси в организма, обърква се ритъмът на природно зададените му функции: небалансирано хранене, обездвижване, стрес, непълноценна почивка…

 

ОщеСтига глад, стига диети – отслабнете с удоволствие!

Искате ли да отслабнете видимо, докато си почивате комфортно за седмица в луксозен хотел? А още по-видимо за две седмици? Без глад, без диети!

Да намалите целулита, да подобрите обиколките в проблемните зони, да освежите кожата си, да отдадете тялото и психиката си на заслужена почивка и многобройни развлечения, да повдигнете тонуса си, да постигнете цялостно освежаване?

Може – чрез програмата ЛъкиФит.
ОщеКак да отслабна за един месец

Как да отслабна без диети?

 

Това е въпросът, който не ви дава мира напоследък. Защото идват топлите месеци и всички искаме да бъдем във форма. Защото зимата ни е повлияла негативно. Защото работим твърде много и все бързаме.Как да отслабнем ефективно без диети? Без досадния йо-йо ефект и без сериозни ограничения.

 

За да разберем как да отслабнем, е необходимо първо да разберем какви са начините за ефективно сваляне на излишните килограми.

 

Повечето хора смятат, че като се подложат на диета, ще свалят излишното. Това обаче не е точно така. Отслабването с диета води до горене на мазнини и мускули. Нашата цел е да отслабнем без да се налага да гладуваме.
ОщеЗдравословно отслабване

Съвременните причинители на затлъстяването са:

 

  • Натрупването на токсини в организма;
  • Ежедневният стрес;
  • Обездвижването;
  • Депресията;
  • Неправилното хранене;
  • Липсата на пълноценна почивка;
  • Недостигът на качествена информация и наличието на много подвеждаща такава.

ОщеПредизвикателството – пътят към промяната!

“Предизвикателство“

 

е дума, която звучи стимулиращо за някои хора, но за други- смущаващо.

Всеки един от нас мисли , че познава своя физически и психически потенциал. Обикновено субективната ни оценка е преувеличена или намалена и рядко са хората с правдива оценка.
ОщеКолагенът – съставката на младостта и здравето!

Безброй многото въпроси, които получих относно колагена са с цел да опишат накратко какво представлява той.

Думата сама по себе си произлиза от гръцката дума „кolla“-лепило, „collagen“-производство на лепило. Ясно е, че има свързваща функция в живите организми. Колагенът е главният структурен протеин в съединителната тъкан при животните. Заема 25-35% от съдържанието на протеин в тялото.

Изгражда връзките, сухожилията, кожата и е широкоразпространен в  роговицата, хрущяла, костите, кръвоносните съдове в червата и междугръбначните  дискове. Фибробластите са клетки, произвеждащи колаген.

ОщеЗащо се увеличава процентът на мазнините?

Защо се увеличава процентът на мазнините?

 

Всеки от нас иска да изглежда „добре“.  До днес това изказване е  придружено с думи като – стегнат, слаб, с извивки, елегантен. Световната индустрия в голяма степен е създала идеята за красота, асоциираща се със изящна, фина и елегантна фигура. Кое определя този факт?

 

 

Преди всичко, добрият външен вид се дължи на наличието на мазнини в тялото. Погледнете картинката над текста и определете визуално кой образ отговаря на вашата фигура. Лесно е  да се определи какво харесвате и какво не. Само ще намекна, че процентът за мъжете е 20%, а за жените 30%.

Още8 съвета как да отслабнете с 10кг.

Отслабването не е лека задача. А отслабването с 10 кг – съвсем. Но това не означава, че е невъзможно. За да е успешно свалянето на толкова килограми, обаче, не трябва да бързате.

 

Не пришпорвайте нещата, тъй като това е процес. За да е ефективно отслабването ви с 10 кг, трябва да предприемете нужните мерки в дългосрочен план и постепенно, за да се избегне така наречения йо-йо ефект, а и други нездравословни последствия за тялото и психиката ви.

 

Ще се опитаме да ви дадем 8 съвета за свалянето на 10 килограма.
Още7 хитрини за здравословно отслабване

photo_6Ако усещате, че натрупаните излишни килограми са много и се чувствате извън форма, ето как можете да отслабнете здравословно и лесно със 7 трика.

 

Да не се чувстваме във форма може да действа доста потискащо и единственият начин да се справим с това е да се изправим срещу проблема, така че да видим значителни резултати за кратък период от време, които обаче да не навредят на здравето ни.

 

Оттук и 7 хитрини, подбрани от ЛъкиФит, които ще ви позволят да отслабнете здравословно и ще ви накарат да се чувствате добре, красиви и във форма без да влагате твърде много усилия и да спазвате тежки диети.
ОщеКак да отслабна бързо?

photo_4Лятото дойде, наближава време за море, а вие искате да се отървете възможно най-бързо от излишните килограми… ЛъкиФит е решението на вашия проблем с програмата си за бързо отслабване. Включете се в специализираните програми на ЛъкиФит и се насладете на мечтаното тяло. Влезте във форма за отрицателно време с изключително ефективната ни и приятна програма. И не си мислете, че тренировките ще са ужасно тежки и непосилни за вас, за да има бърз ефект. Те са съставени от професионалисти, които са се погрижили не просто да изглеждате добре след края на програмата, и за това да се чувствате добре и да ви остане един приятен спомен.
ОщеЕфективно отслабване без диета

photo_3Всяка година хиляди хора се подлагат на различни видове диети и процедури в опит да се отърват от излишните килограми. Повечето от тях са готови на всичко, дори и на продължително гладуване, само и само да достигнат мечтаното тегло. Непосилните тренировки и лишенията могат да Ви осигурят желания ефект, но щастието Ви няма да трае дълго, а освен това те изключително много изтощават организма Ви.

 

Вече можете да се радвате на стройна и стегната фигура без да тормозите тялото и ума си. Просто се включете в специализираната ваканция за отслабване ЛъкиФит. Освен полезна, тази невероятна почивка е и изключително приятна, а ефикасността й е гарантирана.
Още