[:bg]За отслабване се пие много вода[:en]For losing weight drink a lot of water[:] | Lucky Fit

Според данни, изнесени от Световната здравна организация, една трета от населението на планетата страда от затлъстяване или наднормено тегло. От данните също става ясно, че от 1980 до 2014 година хората, страдащи от затлъстяване са се увеличили двойно.

 

Към момента, с наднормено тегло са повече 1,9 милиарда души над 18 – годишна възраст, а над 600 милиона страдат от затлъстяване, като броя на хората с проблеми с теглото въври стремглаво нагоре.

 

Еволюция на затлъстяването | LuckyFit

 

Какво е положението в България?

 

Българската асоциация за изследване на затлъстяването (BASORD) алармира, че стремително се изкачваме в класацията на нациите с наднормено тегло. Според агенцията, всеки четвърти българин е с наднормено тегло, което е изключително тревожно. Страната ни се класира и на пето място в Европа по детско затлъстяване. Над 224 хиляди деца до 18 години имат проблеми с теглото.

 

 

Какви са причините за затлъстяването?

 

Според диетолозите, една от основните причини за наднорменото тегло е енергийният дисбаланс. Казано по-друг начин, калориите, които приемаме дневно надвишават калорийните нужди на организма. Като прибавим увеличената консумация на мазни, сладки храни, газирани и подсладени напитки и бързи храни, застояването през телевизора или компютъра, урбанизираната среда, в която живеем, става ясно защо ако не вземем мерки, много скоро Земята ще се населява от хора с влошено здраве и наднормено тегло, според Световната здравна организация.

 

Последици от наднорменото тегло

 

Последиците могат да бъдат много и нито една не е много приятна. И не става дума само за това как изглеждаме. Проблемът е много по-дълбок и външният вид е най-малкото нещо, за което трябва да се тревожим. Наднорменото тегло води след себе си различни разболявания, като заболявания на сърдечно-съдовата система, диабет, атеросклероза, проблеми с костно-мускулната система, нарушения на отделителната система, метаболитни нарушения.

 

Как да се справите с килограмите?

 

В началото на всяка промяна, без значение дали става дума за отслабване или не, стои вашето лично решение да постигнете тази промяна. Ако самите вие не сте решени да отслабнете, на каквито и процедури и диети да се подложите, резултатът няма е положителен.

 

Диети, но не на всяка цена

 

В интернет могат да бъдат открити всякакви диети и е разбираемо да ви се иска да опитате от най-драстичните, за да отслабнете бързо, но недейте. Изпробването на всякакви безумни диети може да ви навреди, вместо да ви помогне. Желанието да намалите теглото си е похвално, но ако искате да отслабнете здравословно и бързо, по-добре се оставете в ръцете на специалистите от клиниката за отслабване Lucky Fit, вместо да тествате върху себе си всяка диета, за която прочетете в интернет.

 

Реалистичните цели дават най-добри резултати

 

Най-добрият начин за здравословно отслабване е да не „вдигате” летвата много високо. Не си поставяйте за цел да свалите 25 килограма от теглото си за една – две седмици, тъй като това е цел, която няма как да постигнете и неуспехът ще се отрази зле на мотивацията ви. Започнете с малки стъпки, а когато достигнете целта, окрилени от успеха си ще ви се иска да продължите в тази посока.

 

Промяна в храненето – да, но плавно и постепенно

 

Ако до вчера менюто ви се е състояло основно от тлъсти, мазни или сладки храни и рязко промените начина си на хранене и започнете да се храните само със зеле и моркови, организмът ви скоро сам ще ви накара да станете посред нощ и да изпразните хладилника. Затова, променяте храненето си без резки промени и плавно.

 

За отслабване се пие много вода | Lucky Fit

 

Вода – много и през целия ден

 

Водата помага на организма по много начини. Приемайки по 1-2 литра вода на ден ще изхвърлите натрупаните токсини в тялото си, ще се погрижите за кожата на лицето си и ще забързате метаболизма си.

 

Движение – колкото повече, толкова повече

 

Не е нужно да изкарвате по цял ден във фитнеса. Достатъчно е просто да започнете да се движете повече пеш, да излизате сред природата, да си намирате физически занимания, които ви доставят удоволствие.

 

Отслабвайте единствено и само заради себе си

 

Важно е вие да се чувствате добре, а не как ви възприемат другите. Никога не започвайте отслабване само, за да се харесате на някой друг. Отслабването ви ще ви донесе удовлетворение единствено, ако вие самите се харесвате в собственото си тяло.

 

Тези съвети са добри, но сме сигурни, че голяма част от вас се питат: „А мога ли да отслабна бързо или това е само мит?”

 

По медиите циркулират различни мнения дали е възможно (и колко е здравословно) бързото отслабване. В почти всички сайтове можем да видим различни диети за бързо отслабване, редица фармацевтични компании ни заливат с реклами за чудодейни хапчета, спрейове, чайове, фитнес инструктори ни съветват как с упражнения ще смъкнем за нула време много килограми.

 

Митове за отслабване | Lucky Fit

 

Истината е някъде там…

 

*Мит №1

 

Малки, но постоянни промени в начина на хранене в комбинация с физически упражнения или 20 минутно ходене на ден, ще доведе до значителна и трайна загуба на тегло.

 

*Реалност

 

Правилото „3500 калории” гласи, че за всеки 3500 калории, които консумирате над количеството, което оползотворявате, трупате около 500 грама тлъстини и обратното – ако изгаряте 3500 калории повече от тези, които сте поели, ще сваляте по 500 грама. Следователно, за да отслабнете с няколко килограма ще ви трябват години.

 

*Мит №2

 

Бързото отслабване дава по-лоши резултати в дългосрочен план в сравнение с постепенното и продължително намаляване на теглото.

 

*Реалност

 

Проучвания, проведени в специализирани клиники за отслабване показват, че година след проведената програма за бързо отслабване пациентите не са повишили или възвърнало теглото си.

 

*Мит №3

 

С гладуване или приемане само на течности може да се отслабне бързо.

 

*Реалност

 

Гладуването е възможно най-лошото решение, което изобщо може да ви мине през ума и което да вземете. Няма да постигнете нищо друго, освен да се разболеете. Ако все пак свалите 1-2 килограма, то те ще са от натрупаната в организма ви вода, а тлъстинките ще си останат. В момента, в който започнете да се храните нормално, ще възстановите килограмите.

 

*Мит № 4

 

Бързо отслабване се постига само с дълги, редовни и тежки тренировки

 

*Реалност

 

Ами пробвайте, но от сега да си знаете, че ефектът ще е нулев, ако не промените нищо в храненето си и само тренирате. За да имат ефект тренировките ще трябва да положите малко повече усилия и да промените режима си на хранене .

 

*Мит № 5

 

Най-бързо се отслабва със… секс

 

*Реалност

 

За съжаление, калориите, които ще изгорите по време на секс няма да ви помогнат да свалите килограми. (Все пак не увесвайте нос от тази новина и опитвайте. Поне няма да ви навреди)

 

И след всичко казано, има ли такова нещо като бързо, здравословно и без йо-йо ефект отслабване?

 

Отговорът, който ще дадем може да изненада мнозина скептици, но …

 

Съществуват начини за здравословно и бързо отслабване, но само при положение, че не се опитвате да се поставяте сами в ролята на опитни зайчета и не пробвате всякакви начини за бързо отслабване, които четете по списанията или които приятелки ви рекламират.

 

Ако държите наистина да отслабнете бързо и да задържите теглото си, добро решение би било да потърсите специализирани клиники като клиника за отслабване Lucky Fit, където за вас ще се погрижат лекари и диетолози, които ежедневно ще контролират хранителния ви режим и ще ви научат как, след като се приберете у дома да се храните балансирано и здравословно.

 

Защо бързото отслабване е възможно в специализираните клиники и е толкова трудно постижимо, ако се опитвате да свалите килограми сами?

 

В началото споменахме, че темпът на увеличаване броя на хората с наднормено тегло върви с много голяма скорост и днес (за съжаление) 40% от населението на планетата е с наднормено тегло.

 

Причините са много и още по-лошото е, че са комплексни. Това, че не се движим, не се храним пълноценно и балансирано, предразположени сме към напълняване, постоянно сме в стрес, живеем в огромни мегаполиси, всичко това се отразява не само на физиката ни, но и на здравето ни.

 

В опитите си да отслабнете сами и без да се консултирате със специалисти, вие не сте наясно каква точно е причината, която е довела до напълняването. Диетите, които правите и които не са контролирани от медицински лица не дават добри резултати, особено ако искате да отслабнете бързо.

 

Класически масаж | Lucky Fit

 

А как могат да помогнат в клиниките за отслабване?

 

В борбата срещу затлъстяването, в клиниките за отслабване първото, което правят е да оценят здравословното ви състояние. Това е наложително, тъй като само така специалистите мога да разберат кои са факторите, които пречат на вашия метаболизъм. Идентифицирайки проблема, много по-лесно могат да определят калориите, които трябва да приемате, физическото натоварване, което ще ви е от полза, храните, които да хапвате и които ще ви помогнат да свалите бързо и безопасно килограми.

 

Бързото отслабване – мит или реалност

 

Бързото отслабване в контролирана среда е напълно безопасно и дава много добри резултати точно защото за вас се грижат хора, които не пропускат и най-малката подробност и следят за вашия прогрес в борбата с килограмите.

 

Борбата с наднорменото тегло е трудна, но ако имате желание и воля за промяна е възможно да се справите и да влезете във форма бързо и без изтощителни диети и гладуване. Останалото е въпрос на избор – дали да се опитате сами или да се доверите на клиника за отслабване Lucky Fit.

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar