Site icon LuckyFit

Ето как да отслабнете трайно без тормоз и стрес!

[:bg]Конна езда[:en]Horse riding[:] | Lucky Fit

[:bg]Конна езда[:en]Horse riding[:]

Ето как да отслабнете трайно без тормоз и стрес!

Нищо чудно, ако сме натрупали доста килограми над нормалното и сега се питаме – как да отслабна? По официални данни, 78% от българите са с ниска физическа активност – млади, стари, подрастващи. Всички.

 

Обездвижването е проблем на днешната цивилизация като цяло, но с тези 78 процента, ние сме на първо място в света.

Макар че и другите имат коли и компютри, работят с технологии, които не изискват физически дейности и натоварвания, напротив – облекчават ги – ние продължаваме да водим в класацията за най-обездвижена нация в световен мащаб. Ето защо, „световният проблем“ изобщо не следва да бъде оправдание – всичко зависи най-вече от нас и от личните ни избори.

Колко пъти седмично правим дълги разходки или бягаме в парка? На колко места – до работа, на гости и т.н. – избираме да отидем пеша, вместо с колата? 

Като прибавим и нездравословното хранене, с което „калкулираме“ ненужни за организма калории, а те ни се лепят под формата на мазнини в тялото – ето го и наднорменото тегло, и затлъстяването.

Как да отслабнем без стрес? 

Често, загубата на килограми се свързва с мъчителни диети, изтощаващи часове във фитнеса и, като цяло, неприятни изживявания за кратък период от време. Тази нагласа е пагубна както за процеса, така и за резултатите. 

Правилната стратегия за отслабване всъщност изобщо няма общо с отслабването като приоритет. За да отслабнете трайно и здравословно, вие имате нужда от нещо друго, а именно – решение за промяна в начина на живот. 

Губенето на тегло без стрес изключва строгите диети и системното “омаломощаване” на тялото. То е точно обратното – приятен за спазване и балансиран хранителен режим, емоционално зареждаща физическа активност, уважение към нуждите на тялото, любов към себе си.

Защото балансираното тегло е много повече от естетика. То е здраве, сила, издръжливост, самочувствие и хармония. Най-правилният начин за постигане на тези цели е осъзнатият – бавен и систематичен, в мир със себе си и с грижа към тялото като към дом, в който трябва да се чувстваме добре. 

Отслабнете бързо, достигнете желаното от вас тегло и го поддържайте дългосрочно!

Как? Като се запишете за някои от курсовете в ЛъкиФит в Банско за отслабване без диета. Там, в едноседмичния курс, ще свалите от 4 до 6 на сто от килограмите си, а в двуседмичния – от 6 до 8 процента и ще се научите как да поддържате теглото, което желаете. 

Трябва да знаете и още нещо. ЛъкиФит не е просто център за отслабване. Това е петзвездна специализирана клиника с комфортни условия в луксозния хотел Лъки Банско, в която освен здравословно отслабване, ще постигнете цялостен благотворен ефект за организма си.

 

Тялото ви по естествен път ще се изчисти от различните токсини, ще укрепите мускулатурата си, ще усилите издръжливостта си, ще станете по-гъвкави и активни. Накратко – ще се освежите и подмладите, изкарвайки една много добра, възстановяваща почивка. 

В този смисъл, за програмите на ЛъкиФит могат да се запишат и хора без проблеми с теглото, които обаче искат да релаксират пълноценно в петзвезден комфорт, съчетан с развлечения сред уникална планинска природа; да се отърсят от стреса, да пречистят тялото си от токсини, организмът им да укрепне. 

Още повече, че към основната програма – ЛъкиФит Стандарт –  могат да се добавят козметични процедури – срещу бръчки и целулит, масажи за усилване ефекта на релакс на мускулите и антистрес програма.

Нашата базовата програма е ЛъкиФит Стандарт

Тя умело намира решение на проблемите, с които започнахме – обездвижването и нездравословното хранене. Физическите натоварвания в тази клиника за вталяване се подбират и комбинират според конкретните ви възможности и се прилагат в дейности, които ще са ви като развлечение и забавление. 

Все пак, не бива да страдате от тежки заболявания – трябва предварително да се свържете с ЛъкиФит и да се консултирате относно състоянието и целите си. 

Програмите се провеждат под професионален медицински контрол. Започват с първоначален преглед, на който трябва да кажете на екипа, ако са ви възникнали някакви притеснения за здравословното си състояние, за да може режимът да се съобрази. 

Физическите дейности в ЛъкиФит минават в забавления през целия ден. Това са преходите, разходките в планината с опитни водачи, конната езда, екскурзиите до уникални природни и културни забележителности, които също включват преход пеш, и вечерните танци с професионални инструктори. 

Едва ли някой трябва да бъде убеждаван какъв благотворителен ефект имат излетите сред уникалната планинска природа /освен изразходването на калории/. Общението с тази красота ще ви прехласне, ще ви разтовари психически, ще се отърсите от стреса на ежедневието, ще се заредите с енергия за дълго напред. 

Освен това, планинският въздух е полезен при дихателни проблеми като бронхити и астма. Самите преходи се комбинират по подбрани терени – наклон, дължина, настилка – според възможностите на групата. Всичко това се съчетава със специална гимнастика, в която са включени фитнес, упражнения от йога, Тае – бо, дихателни упражнения по китайска техника.

Двигателните активности се съчетават с хранителен режим. Думата „режим“ не трябва да ви стряска – както казахме, в ЛъкиФит няма глад или диети. Храната е вкусна и напълно достатъчна, но храненето е балансирано и с предварително калкулиран прием на калории. 

Ще се храните 3 или 4 пъти на ден, според дадената програма, и без излишъците, които са ви докарали напълняване. 

Менюто може допълнително да се съобрази, ако сте вегетарианци или вегани. Освен всичко до тук, по време на курса има беседи със специалисти по темата за напълняването и отслабването. 

Така, в Лъки Фит първо ще отслабнете бързо и без тормоз и стрес. И второ – ще си изградите полезни навици, с които да достигнете желаните килограми и да ги поддържате дългосрочно.

Изборът е ваш!

Exit mobile version