Balanced food | LuckyFit

Съвременните причинители на затлъстяването са:

 • Натрупването на токсини в организма;
 • Ежедневният стрес;
 • Обездвижването;
 • Депресията;
 • Неправилното хранене;
 • Липсата на пълноценна почивка;
 • Недостигът на качествена информация и наличието на много подвеждаща такава.

В ЛъкиФит предлагаме ефективно елиминиране на всеки един от тези причинители в дългосрочен план.

Бонус за всички участници е практическото приучаване към здравословен начин на живот.

Освен индивидуален резултат, изразен в отслабване, пречистване и укрепване на тялото, Ви гарантираме като допълнителен ефект засилване на метаболитните процеси за разграждане на мастната тъкан.

Ежедневен излет в планината | LuckyFit

Как да отслабнем бързо и трайно?

С нашата програма за отслабване ЛъкиФит Вие редуцирате теглото си с над 4% още през първата седмица и с над 6% след втората седмица.

Ние ще ви помогнем да отслабнете постепенно и трайно, като постигнете невероятни резултати – от 20 до 30% редуциране на теглото в рамките на една година със запазване на ефекта.

Гостите ни, участващи в програма ЛъкиФит и желаещи да намалят теглото си, трябва да бъдат готови да положат повече физически усилия и да усвоят нов начин на хранене, за да отслабнат без гладуване и да запазят теглото си за постоянно.

Програма за отслабване ЛъкиФит предвижда интензивни, професионални и всеобхватни физически натоварвания в естествени условия. Те водят до безопасно и трайно намаляване на теглото без гладуване.

По време на престоя Ви в програма ЛъкиФит, не само ще запазим комфорта Ви, но и ще Ви заредим енергийно и ще Ви осигурим много приятни емоции и преживявания.

ЛъкиФит

Стандартна програма за отслабване.

Фокусира се върху движението, поддържане на добра физическа форма, начин на живот и развлечения.

Приоритет е постигането на най-добър ефект, а именно: Намаляване на мастната тъкан и повишаване на мускулната маса.

Дневната норма от 1 200 ккалории, разпределени в 4 хранения, съгласно метода на хранене на ЛъкиФит, се покрива от високоефективни храни, които дават „гориво” за всекидневната Ви активна дейност.

Физически упражнения за дишане

Как да отслабна здравословно?

При бърза загуба на килограми винаги ще следва и бързото им възстановяване. Организмът ни изпада в стрес и забавя обмяната на веществата.

Предизвикват се хормонален дисбаланс, нарушение в метаболитните процеси и цялостен спад в работата на храносмилателната система. Получава се т.нар. „Йо-Йо“ ефект, който е пагубен за доброто здраве и стройната фигура.

ЛъкиФит препоръчва спазването на няколко основни правила за запазване на постоянно телесно тегло извън програмата:

 • Прием на пълноценна храна, без „празни” калории, консерванти, подобрители, с ограничен прием на мазнини, с много фибри, зеленчуци и плодове и нерафинирани храни /Обработката на продуктите да е щадяща; Тестените храни да са пълнозърнести, съдържащи т.нар. „бавни” въглехидрати/
 • Водата – около 2 литра дневно /Индикация за достатъчно количество е, докато урината Ви стане безцветна; Чистата вода е най-ефективната и полезна течност за тялото/
 • Режимът на хранене да стане постоянен навик: Закуската яжте от 30 до 60 минути след сън и се стремете тя да съдържа поне 10 грама фибри, а обядът и вечерята да съдържат поне 1 чиния зеленчуци /вечеряйте не по-късно от 19:00ч./
 • Активността да е ежедневна. През седмицата съчетавайте различни упражнения за сърдечносъдова дейност, за гъвкавост и сила, като след последното хранене за деня извършвайте физическа дейност в продължение на 25 минути
 • Избягвайте комерсиални храни за редуциране на тегло /много хранителни добавки и честа употреба на фармацевтични продукти, освен, ако не са предписани от лекуващ лекар/; Ние, в ЛъкиФит сме убедени, че най-доброто лечение е пълноценното хранене и активното движение
 • Превърнете мотото на ЛъкиФит в начин на живот и отслабвайте с удоволствие
 • Изследвайте своя начин на живот, за да определете какви важни промени да направите с помощта на програмата ЛъкиФит, за да отслабнете трайно, да изградите и поддържате здравословни навици.

За или против отслабването с хапчета | Lucky Fit

Мания за отслабване

Наднорменото тегло и излишните килограми са тема, придобила изключителна популярност последните години. От една страна, забързани в своето динамично ежедневие повечето от нас не могат да намерят време да се движат активно и да спортуват, от друга изобилието от изкушаващо вкусна, но изключително нездравословна и високо калорична храна обезсърчава всички наши опити на съпротива и проява на воля и ние често се отдаваме на неоправдани кулинарни пиршества – у дома, с приятели на ресторант или на почивка.

Резултатите – бавно и постепенно и най-вече наддаваме на тегло и повишаваме индекса на телесна маса. Естетическият аспект на наднорменото тегло е само едната страна на медала. Не е за подценяване и негативното влияние на излишните килограми върху нашето цялостно здравословно състояние, повишеният риск от развитие на сърдечно съдови заболявания, диабет от тип 2, както и редица други автоимунни и дегеративни заболявания.

Ето защо, темата за редукцията на телесно тегло придобива все по съществена обществена значимост.

Манията за отслабване нараства със стряскащи темпове. Развиха се няколко нови индустрии, породени от търсенето на лесни и ефективни средства за загуба на телесна маса. Хранителни добавки, козметика и козметични процедури, гръмки обещания за вълшебни методи, които ще ни помогнат лесно да се отървем от натрупаните мастни тъкани.

Диетолози и нутриционисти се превърнаха в едни от най-търсените консултанти, а списъкът от варианти на бързи, лесни и мигновени диети е на практика безкраен.

За жалост, обаче, статистическите резултати не свидетелстват за особен напредък в борбата с излишните килограми, даже напротив, процентът на хората с наднормено тегло, включително и в най-ранна детска възраст, непрестанно нараства.

Резонен е въпросът можем ли наистина да отслабнем, да отслабнем и то здравословно?

Да, можем!

Но единственият начин да отслабнем трайно е да се откажем от диетите и да променим изцяло начина си на живот.

Здравословното отслабване е отговорът на наболелия проблем с масовото затлъстяване на съвременното общество.

Но какво е здравословно отслабване и с какво то е по-различно от диетите?

Здравословното отслабване е трайна умерена редукция на телесна маса, която не води до влошаване на здравословното състояние на индивида, както и до развитие на липси и дефицити на жизненоважни нутриенти.

За разлика от класическите диети, при здравословното отслабване тялото ни не гладува и намаляването на теглото не е за сметка на разградена мускулна маса или само и единствено загуба на телесни течности, а се постига трайна редукция на телесни мазнини, подобряват се жизнените показателни, повишават се нивата на енергия, подобрява не имунитета и като цяло има оздравяващ и подмладяващ ефект върху организма.

Езда за всички нива | LuckyFit

Подробни съвети как да отслабнем здравословно

Няколко са основните правила и препоръки, които следва да съблюдаваме, ако искаме да постигнем успех и трайни резултати.

Първо – дайте си време! Приемете, че загубата на килограми няма да се случи да седмица, две, успокойте психиката и съзнанието си и се настройте за голямата промяна!

Второ – пожелайте промяната! Много хора твърдят, че имат желание да отслабнат, но когато се стигне до момента да положат нужните усилия, някак не проявяват достатъчно воля и постоянство или се отказват още след първите няколко дни.

Трето – промени начина си на живот! Всички се убедихме, че диетите могат да имат само временен и нетраен резултат и често застрашават нашето здраве. Ако искаме да отслабнем здравословно и трайно, то от нас се изисква не просто да се придържаме към определена ограничаваща диета, но и да предприемем стъпки към цялостна промяна на хранителните си навици.

Промяната!

 • Ревизирайте менюто си! Не се старайте да ограничавате калориите, по-скоро променете вида и състава на храните, които консумирате:
  • Преустановете консумацията на бяло брашно, бяла захар и рафинирана сол;
  • Изключете от менюто си консервираните храни – в тях, освен консерванти, честно има добавена захар и сол;
  • Изключете от менюто си пакетираните храни тип снаксове, бисквити, солети. Дори и да са обозначени с надпис здравословни, те често съдържат химични съединения от групата на глутаматите, които подобно на психотропни вещества водят до пристрастяване и ни карат да търсим отново и отново тази храна;
  • Преустановете консумацията на газирани напитки- независимо дали съдържат захар или подсладители;
  • Забравете за пърженето – приготвяйте храната си на пара, в умерена фурна или на слаб котлон без мазнина;
  • Заменете наситените и трансмазнини е есенциални ненаситени такива;
  • Откажете се от тежките десерти, вместо тях, ако почувствате нужда да си похапнете нещо сладичко- насладете се на парче тъмен шоколад или сушени плодове, без добавена захар;
  • Пийте много вода;
  • Увеличете консумацията на зелен чай;
  • Увеличете процента на сурови плодове, най-вече зеленчуци в менюто си;
 • Не пропускайте хранене. Ако се храним редовно и по-малко ще засилим своя метаболизъм. Както всички знаем метаболизмът е способността на тялото ни да трансформира поетите посредством храната ни калории в енергия. Хората с по-бърз метаболизъм могат да си позволят да консумират повече калории и да не наддават излишни килограми в сравнение с хората с по-бавен метаболизъм. Метаболитната скорост се забавя ако се храним нередовно, пропускаме хранения и/или се подлагаме на драстични диети и гладувания;
 • Закусвайте! Тук по принцип важи правилото, че с оглед здравословното отслабване не е добре да пропускаме хранене, включително и закуската си! Прескачането на закуската изпраща сигнали на тялото ви и то възприема, че сте подложени на глад. В отговор на това то преминава в режим на спестяване не енергия, като забавя метаболизма ви и увеличава инсулиновата секреция. При следващото ви хранене, ще увеличи скоростта на кръвната захар, намали усещането ви за ситост и ще огладнеете скоро след това. Повишеният апетит може да ви провокира и изкуши да посегнете към храна, която не можем да окачествим като здравословна и която в никакъв случай не е подходяща за постигането на вашата цел да отслабнете здравословно.
 • Хранете се бавно и на спокойно място. Отделете време за всяко хранене, насладете са на храната, дъвчете бавно и по много пъти, за да подготвите храната за храносмилателния процес;
 • Осигурете си достатъчно сън. Липсата на сън и на активна почивка отново е причина за наддаване на наднормено тегло, като следствие на промяна в синтеза на няколко хормона, отговорни за нивата на стрес и апетит на организма ви;
 • Спортувайте активно – повишете вашата двигателна активност и превърнете спорта в неразделна част от вашето ежедневие;
 • Практикувайте от време на време разтоварващи дни – определете един ден на седмица или на две, в който да сте само на вода или на плодове и зеленчуци;
 • Ограничете количеството на консумиран алкохол;
 • Поставяйте си малки цели  и се радвайте на всеки успех! Например 3 килограма! Звучи доста по-лесно и мотивиращо от 10! След като ги постигнете- не пречи да си поставите за цел здравословно отслабване с още 3.

Упражнения по комбинирана гимнастика | LuckyFitАко цялата тази информация ви се струва объркваща или просто се колебаете дали бихте се справили, включете се в някоя от нашите програми за здравословно отслабване! С помощта на висококвалифицираните специалисти на Лъки Фит ще се убедите, че здравословното отслабване не химера, а напротив, може да бъде дори лесно и забавно, стига да сме достатъчно мотивирани и упорити!

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar