Лесно отслабване в ЛъкиФит | LuckyFit

Диета за отслабване с 30 кг. | LuckyFit

Стигнали сте до онзи етап, в който вече няма как да се успокоявате, че винаги, когато поискате, можете да коригирате теглото си. Спрели сте да се самозаблуждавате, просто защото килограмите ви са толкова много, че трудно ще ги свалите за няколко дни, дори и отчаяно да се опитвате.

Най-вероятно, веднъж взели решение да стопите всички излишни килограми търсите най-добрата клиника за отслабване или начини (и диети), които да ви помогнат да се справите в домашни условия.

Питате се дали има начин да отслабнете с 30 кг за 60 дни и дали всички тези диети, за които четете в интернет пространството са реални и ефективни?

Всъщност, доста често хора с наднормено тегло, които са действали на принципа „проба – грешка”, вместо да се доверят на специалисти от някоя клиника за отслабване задават този въпрос. Но истината е, че за да бъде една диета ефективна (без значение дали е за седмица, за месец, за 30, за 60 или за 90 дни) факторите са изключително много.

Какво трябва да знаете, преди да започнете диета за сваляне на много килограми в домашни условия?

*Консултацията с диетолог или специалист от клиника за отслабване е задължителна

За да се подложите на диета, при която да свалите много килограми, трябва да сте напълно наясно със здравословното си състояние. Никога не започвайте диетичен режим на хранене без консултация със специалист, тъй като има опасност вместо да отслабнете, да си навредите много повече.

Лесно отслабване в ЛъкиФит | LuckyFit

*Бъдете търпеливи

Трупали сте килограми с години, не очаквайте да ги свалите за седмица.

Не си определяйте крайни срокове и точни килограми, които трябва да стопите. Действайте стъпка по стъпка и не се качвайте на кантара през няколко часа.

*Нормализирайте съня си

След проведени изследвания относно влиянието на безсънието върху теглото се оказва, че липсата на достатъчно сън води до напълняване. Циклите на съня се контролират от сложен биологичен механизъм, който се нарича циркадиански ритъм. Или казано по-просто, всяка наша клетка има биологичен часовник. В зависимост от часа, тези „часовници” изпращат сигнал до тялото ни и ни алармират кога трябва да си дадем почивка, кога трябва да сме концентрирани, кога имаме нужда от храна. Когато ритъмът е нарушен и сънят е по-малко от 8 часа, това нарушава синтеза на лептин и гренлин, които отговарят за глада и ситостта. Та, ако се питате влияе ли безсънието на теглото, отговорът е категорично „Да”! Колкото по-малко спите, толкова повече ще сте гладни и ще пълнеете!

*Следете приема на калории

Правилото е много просто: усвоените калории от храната трябва да са по-малко от изразходваните. Опитайте се да поддържате отрицателен енергиен баланс, за да отслабвате с бързи темпове.

Нашият съвет е, вместо да се мъчите и да броите сами калориите, да потърсите клиника за отслабване, където специалистите ще следят както за усвоените калории, така и за намаляването на теглото ви.

Как да отслабна 30 кг за 60 дни?

Тъй като заглавието, което носи статията е „Как да отслабна 30 кг за 60 дни?” ние сме ви подготвили няколко популярни диети, но искаме дебело да подчертаем, че не носим отговорност за тези диети. Искаме също така да стане ясно, че нашият съвет е за правилно изпълнение на диетата да се обърнете към специалисти от клиника за отслабване. Клиники като Лъки Фит имат много ефикасни програми за сваляне на много килограми и могат да ви помогнат да свалите 30 кг за 60 дни с балансирано меню, физическо натоварване и под постоянно лекарско наблюдение.

 1. Двумесечна диета

По време на диетата са строго забранени: сладкарските изделия, консумацията на бира, вино, бисквити, бял хляб, картофи, макаронени изделия.

Първите два дни от диетата са „Гладни”

През тези дни се пие по 1 – 2 литра мляко, една чаша доматен сок и се допуска консумацията на две филийки черен хляб.

Трети и четвърти ден – „Протеинови дни”

През тези дни се консумира:

Закуска: кафе с мляко и филийка черен хляб намазана с мед.

Обяд: една чаша бульон, 100 грама варено месо или риба, една филийка черен хляб.

Следобедна закуска: чаша мляко или чай, подсладени с чаена лъжичка мед.

Вечеря: 100 грама варено месо или 2 яйца и 50 грама сирене и една чаша мляко.

Пети и шести ден – „Зеленчукови”

Закуска: 2 ябълки

Обяд: зеленчукова супа (без картофи)

Следобедна закуска: 2 ябълки.

Вечеря: салата от зеле, 1 филийка черен хляб, 1 чаша чай, подсладена с половин чаена лъжичка мед.

Започвате отначало от 1 – 2 „гладни дни” и т. н.

Докато спазвате диетата е препоръчително да приемате допълнително мултивитамини.

 1. Протеинова диета

Една от най-ефективните диети за сваляне на доста килограми, особено ако се увеличи физическото натоварване

Диета за разделно хранене | LuckyFit

Храните, които могат да се консумират са:

 • Пилешки гърди;
 • Риба;
 • Яйца;
 • Зеленчуци;
 • Млечни продукти

Храните, които не са позволени са:

 • Сладки изделия;
 • Плодове;
 • Тестени изделия;
 • Хляб

Обработката на месото трябва да е основно на скара или варене. Допустимо е салатите да се овкусяват съвсем малко (най-много половин лъжичка зехтин).

Протеиновата диета няма строга схема на хранене. При нея е важно да се храните малко, но начесто (най-добре да правите между 7 и 8 хранения)

 1. Водна диета

Водна диета не означава да пиете само вода! Наименованието ѝ е такова, тъй като приемът на вода е наистина важен за по-бързото отслабване.

Ден първи

На закуска можете да консумирате всичко, но общия сбор на калориите, които ще приемете с храната не трябва да надхвърля 600. Обядът и вечерята се състоят само от вода (за целия ден трябва да изпиете поне 2 литра вода).

Ден втори – пети

Могат са се консумират яйца, малко картофи, няколко филийки пълнозърнест хляб. Водата трябва да е поне 2 литра на ден.

Ден шести – осми

Закуска: една ябълка

Обяд: спагети без масло

Вечеря:ябълка или портокал. И не забравяйте водата.

Ден девети – дванадесети

Закуска: една ябълка

Обяд: две варени яйца или един – два печени картофа без мазнина. Можете да се поглезите и с няколко парченца черен шоколад за десерт.

Вечеря: ябълка или портокал

Ден 13 – 15

Закуска: ябълка

Обяд: зеленчукова супа, салата от моркови, ябълка

Вечеря: вода

Ден 16 – 19

Закуска: юфка без масло

Обяд и вечеря: само вода

Ден 19 – 21

Пие се само вода.

Плодова диета за отслабване | LuckyFit

Тъй като диетата е 21 дни, ако не сте свалили достатъчно килограми, можете да си починете седмица и да я направите още веднъж. Но това е само в случай, че се чувствате здравословно добре.

Диети можете да откриете много, но по-важното е как се е стигнало до наднорменото тегло.

Колко голям проблем е затлъстяването?

Като хора, които са част от глобалното общество и които имат достъп до всякаква информация би трябвало всички да сме наясно, че затлъстяването се превръща в чумата на 21 – век. Като хора, които държат на здравето си (в това число и на фигурата си) би трябвало да сме наясно и с опасностите, които може да ни навлече наднорменото тегло… Би трябвало да обръщаме повече внимание на това с какво се храним, и най-вече с какво се хранят децата ни.

Би трябвало, но какво се случва в действителност…

България никак не изостава в световните класации, според които 50% от младежите до 20 години имат проблеми с теглото. Страната ни се нарежда и на тревожното пето място в Европа по брой на деца с наднормено тегло, като данни от Национално проучване, проведено сред деца между 6 и 9 години показват, че цели 20% от децата са с наднормено тегло, а ¼ са и със затлъстяване.

От проведено през 2014 година проучване от Националния център по обществено здраве процентът на децата с наднормено тегло продължава да расте и това е много тревожен факт.

Според специалистите, основните причини за повишаване теглото при децата са нездравословното хранене и липсата на физическа активност. По време на проучването е станало ясно, че българските деца масово консумират сладкарски и тестени изделия, безалкохолни газирани напитки и почти не посягат към плодовете и зеленчуците.

Мерки, които могат да се вземат за справяне с проблема

Световната здравна организация през последните години разработи редица стратегии, свързани със здравето и храненето на децата. От своя страна и Министерството на здравеопазването в България прие план за „Храни и хранене” за децата в учебните заведения.

Каквито и мерки обаче да взимат световните и националните организации, без участието на семейството нищо няма да бъде постигнато. Все още в България сякаш не си даваме сметка, че вредните храни, с които позволяваме децата ни да се хранят просто защото детето се сърди или не обича плодове и зеленчуци само след няколко години ще превърнат децата ни в хора с наднормено тегло и влошено здраве. Само след няколко години същите тези сега „сладки, пухкави” деца ще търсят клиника за отслабване или начини да отслабнат 30 кг за 60 дни и ще болни възрастни с ниско самочувствие.

Процентът на възрастните, които са с наднормено тегло в страната също не е никак малък и още по-тревожното е, че продължава да се увеличава. Анализ от Световно изследване на затлъстяването върху човешкото здраве показва, че 59% от мъжете над 20 години в България са с наднормено тегло, а 16 % са със затлъстяване. Положението при дамите над 20 години също не е никак розово, като при тях 48% са с наднормено тегло, а 20% са със затлъстяване. Или, за да стане още по-ясно, анализът показва, че половината българки са с наднормено тегло!

Основните причини за наднорменото тегло и затлъстяването при възрастните са отново нездравословното и небалансирано хранене, липсата на определени часове на хранене, стресът, безсънието и липсата на достатъчно физическа активност.

article-end-image

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar