[:bg]Аква комплекс „Леонардо“ | weigh loss center LuckyFit[:en]Aqua complex “Leonardo” | weigh loss center LuckyFit[:]

Как да отслабнете бързо, без да напълнявате отново?

Какъв е смисълът човек да свали някой и друг килограм с тежка диета за бързо отслабване, а после бързо да „навакса“, че даже и да качи повече килограми, отколкото е свалил? Точно така: никакъв. 

В същото време сигурно имате немалко познати, които перманентно са на някакви диети и в изтормозени периоди на отслабване, което обаче в крайна сметка не им личи.

Ако човек реши да отслабва, то трябва да е не просто бързо остлабване, но и трайно (дългосрочно). А за да е трайно, трябва да говорим за здравословно отслабване, съобразено с потребностите и възможностите на конкретния организъм. Иначе го изтормозваме – в допълнение към напрегнатото всекидневие, добавяме още „стрес тестове“ и сами объркваме дейностите му и ритъма на метаболизма.

Тежките и рестриктивни режими за бързо отслабване забавят обмяната на веществата, нарушават метаболизма, отслабват храносмилателните функции и могат да предизвикат състояние на хормонален дисбаланс. След този дисбаланс на хранителните вещества идва и „Йо-Йо“ ефектът, а намерението за стройната фигура бавно преминава в поредното разочарование.

Какво представлява йо-йо ефектът?

Може би вече знаете, че йо-йо ефектът се изразява в бързо качване на свалените килограми кратко след като приключите определена диета за отслабване. Защо и как обаче се получава така?

Първата причина е чисто психологическа. Когато се подлагате на трудни и силно рестриктивни режими, вие се измъчвате – и това важи с особена сила в случаите, в които има резки промени в приема на цели групи продукти, като например на въглехидрати. 

Навикът, апетитът и гладът ви карат да мислите повече за края на диетата, отколкото за самата диета. И съответно, да мечтаете за момента, в който отново ще си “похапнете” любимите си неща, било то и в малки количества.

Как да отслабнете бързо, без да напълнявате отново?

Практиката, обаче, показва, че количествата рядко са малки. Вълчият глад след гладуване, което сте си причинили за бързо отслабване, буквално става неконтролируем и храната става по-важна от фигурата. Резултатът? Започвате да ядете в турбо режим, а килограмите се връщат почти веднага.

Втората причина е физиологична, а именно – при отслабване вие губите мазнини и мускули с почти еднакъв темп. При прекратяване на диетата, обаче, мазнините се натрупват в обратно в тялото значително по-бързо от мускулите. 

В резултат се влошава не само фигурата, но и здравето, тъй като нарушаването на баланса между телесни мазнини и мускулна маса се свързва с множество здравословни проблеми.

В този ред на мисли, начините да отслабнете без йо-йо ефект са два:

 1. Да замените кратките и понякога непосилно тежки диети, с осъзната и дългосрочна промяна в начина на хранене.
 2. Заедно с храненето, да съчетаете разумния прием на калории с физически упражнения, които имат за цел да поддържат и развиват мускулните групи в тялото. 

Резултатът от функционалното хранене и физическото движение не идва светкавично, но остава за постоянно (без йо-хо ефект).

Можете ли в крайна сметка да отслабнете бързо без да обръщате процеса по загуба на тегло веднага след активната фаза на диетата? Разбира се, стига да подходите към задачата не като към мъчение, а като към удоволствие и промяна в начина на живот. Да е поносимо, да е изпълнимо, с нужната дисциплина.

Именно през тези важни първи крачки, екипът на ЛъкиФит ще бъде до вас, за да ви покаже как да отслабнете (достатъчно бързо), без да напълнявате отново.

Не е важен спринтът, важен е маратонът!

Кои са причините за наднорменото тегло? Основно – неправилното хранене и обездвижването. При това вредното хранене не само „лепи калории“ по нас, но и води до натрупването на токсини в тялото (вредни вещества), които в даден момент започват да усилват ефекта на пълнеене и затрудняват функцията на отделни органи или химични процеси в организма.

Всички знаем какъв е масовият начин на хранене у нас – хаотичен през деня, с неподбрана храна и преяждане вечер пред телевизора. За движението всеки си знае колко спортува и колко пъти предпочита да върви пеш, вместо да запали колата или да вземе такси – ние сме най-обездвижената нация в Европа!

Какъв е изводът? Ако искаме да отслабнем здравословно, което значи и трайно, трябва да променим навиците си, свързани с двете основни причини за излишните килограми – вредният начин на хранене и обездвижването. „Кодовата комбинация“ е балансирано хранене и двигателна активност. Тя може както да помогне на хора с наднормено тегло да променят коренно външния си вид, така и на по-слабите да бъдат по-здрави, по-жизнени и по-удовлетворени от живота си.

Как да отслабнете бързо, без да напълнявате отново?

Иначе казано: за да отслабнете нямате нужда от мъчение, а от желание да се погрижите за себе си – разумно, информирано, дългосрочно и осъзнато. Мотивирано!

Този принцип е заложен в програмите на ЛъкиФит, с които се отслабва бързо и без диети и глад. За седмица в тази луксозна клиника за отслабване и разкрасяване ще свалите до около 6 процента от теглото си, а за 14 дни – до около 8 на сто (*индивидуално, според затлъстяването). При това – докато се наслаждавате на луксозна почивка и четири хранения на ден!

А ако спазвате съветите на екипа на ЛъкиФит, за година ще може да намалите теглото си от 20 до 30 процента. Всъщност – ще се научите как да отслабнете, да постигнете желаната фигура и да я поддържате.

Персонализиран подход и отслабване с удоволствие

Както споменахме, трябва да се отслабва не „по принцип“, а по начин, подходящ за всеки конкретния организъм. Затова свалянето на килограми в ЛъкиФит е под медицински контрол и съобразено с общо състояние, възраст, възможности.

Въз основа на тези особености ще са и съветите към вас за дневния режим – работа, почивка, хранене, двигателни дейности – след курсовете за отслабване. За да участвате, не бива да имате някои заболявания, които са посочени в сайта… или може да попитате изрично за конкретни заболявания, ако ви притесняват.

Физическа активност и отпускащи процедури

Двигателната активност по програмите на ЛъкиФит всъщност са забавления. Включени са интензивен фитнес, каланетика, пилатес, упражнения от йога и китайска гимнастика, танци – български народни и модерни, плуване, конна езда, преходи сред пленителната планинска красота. Преходите са различни по трудност, отново съобразено с възможностите на участниците, редуват се различни наклони и терени.

Програмите се провеждат в 5-звездния лукс и комфорт на апартхотел Лъки Банско и в тях са включени процедури на супермодерния СПА център на хотела. SPA пакетът включва лечебни и отпускащи масажи, сауна, парна баня.

Здравословно и балансирано функционално хранене

Както споменахме, отслабването е без диети и глад. Храната е вкусна и разнообразна, но балансирана, без излишни калории (т.е. не горите патроните напразно). Хранителният режим е разработен и е под контрола на проф. Божидар Попов. Той е доказан авторитет, не случайно вече дълги години е председател на Българското научно дружество по хранене и диететика.

Как да отслабнете бързо, без да напълнявате отново?

Участниците вечерят в ресторант „Леонардо“

В менюто ви ще има :

 • пресни сезонни плодове и зеленчуци 
 • източници на мазнини в здравословни форми 
 • нискокалорични готвени ястия 
 • всички необходими групи храни, които да ви накарат да се чувствате щастливи и сити

Решихте ли как да отслабнете бързо, без да напълнявате отново?

Лесни стъпки за бързо отслабване

Има и много стъпки, които можем да предприемем сами, за да отслабнем. А колкото по-рано вземете решение да ги приложите в живота си, толкова по-рано ще можете да се радвате на техния ефект и резултатите им.

Ето затова може да опитате със следните насоки и съвети: 

 • Заменете всички подсладени, газирани, консервирани или алкохолни напитки в менюто си с вода, при това приемана в достатъчно количество на ден. Много често срещана грешка, което е причина за затлъстяване, и ето я ясно указана!
 • Постарайте се да спортувате поне два или три пъти седмично. Спортът не е само фитнес – това може да са танци, скачане на въже, каране на колело или друг вид физическа активност, която ви доставя удоволствие.
 • Опитайте се да обърнете съотношението между сурова и преработена храна в полза на суровата. “Бялата диета” (хляб, млечни продукти и месо) трудно би спомогнала за добрата ви фигура. Това ще подобри качеството на храната.
 • Избягвайте преработените и пакетирани храни с бяла захар, консерванти, оцветители, подобрители и всякакви други „-ители“. Ако посегнете към тези храни, направете го, за да задоволите “идеята” с една хапка, а не стомаха – с два пакета.
 • Погрижете се за почивката и за психическото си здраве. Стресът и недоспиването са сред основните фактори за девиации в теглото – той влияе върху хормоналния фон, метаболизма, нуждата от калории и апетита. Колкото повече неглижирате емоционалното си здраве, толкова по-видим ще бъде резултатът в огледалото. 

Как да отслабнете бързо, без да напълнявате отново?

По време на престоя в ЛъкиФит, всички участници получават пълна емоционална и информационна подкрепа във връзка с теорията и практиката на здравословното отслабване. Защото за да можете да прилагате принципите на балансираното хранене и доброто здраве, вие първо трябва да ги знаете, да ги разбирате, да виждате какво работи и да го прилагате.

Очакваме ви, за да поемем заедно по най-вълнуващия път – този към най-красивата, най-здравата и най-пълноценната своя версия, която можете да постигнете!

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar