Site icon LuckyFit

Как се пие канела за отслабване

Канелата определено помага при проблеми с теглото заради многобройните си полезни свойства. Тя не само изгаря излишните мазнини, но и предотвратява по-нататъшното им натрупване. Увеличава топлината на тялото, като по този начин ускорява метаболизма.

Намалява нивото на лошият холестерол, регулира нивата на кръвната захар и повишава действието на инсулина. По този начин контролира както диабета, така и телесното тегло. Богата е на полифеноли, което подпомага загубата на излишно тегло. Ефективна е и при загуба на мазнини в корема.

Канелата съдържа съединение, наречено минерален хром, което помага за контролиране на апетита чрез стабилизиране на нивата на кръвната глюкоза. Друго  важно съединение, което тя съдържа, наречено хидроксицинамалдехид, пък действа срещу възпаления в тялото и намалява нивото на мазнините в кръвта.

 

Канелата потиска апетита и ви кара да се чувствате сити. Съдържа мощни антибактериални свойства, които помагат за изчистване на лошите бактерии в стомаха за лесно храносмилане и оттам отслабване. И не на последно място именно канелата съдържа много важни основни витамини, минерали, фибри, желязо, калций и др., което спомага за засилване на метаболизма, повишава системата на имунитет и подобрява паметта.

 

Как да приемате канела

Редовната й консумация ще ви даде най-добри резултати що се отнася до отслабване.

Може да консумирате канела по следните начини:

Канела с вода

Ако не знаете, как да използвате канелените пръчици за отслабване, ето една ефективна рецепта за вас:

 

Най-доброто време за пиене на този чай е рано сутрин на празен стомах, преди закуска, което ще ускори метаболизма ви.

Поръсете я върху храната си

Този метод се използва от хора, които не обичат да пият канела на чай.

 

 

Смесете канелата със сокове и други храни

 

Мед и канела

 

 

Канела с ябълка и вода

 

Канела с банан, овес и бадемово мляко

 

Диета с канела за отслабване

 

От Американското министерство на земеделието (USDA) заявяват, че консумирането на половин до 2 чаени лъжички канела на прах с храна всеки ден ще засили метаболизма ви 20 пъти и ще направи мастните клетки по податливи на разлагане.

Препечена филийка с канела за закуска

 

Супа от сладък картоф за обяд

Сладка пикантна киноа за десерт

 

Съвети

Ето няколко прости съвета за най-добро използване на канелата:

 

Независимо дали целта ви е да намалите ненужното си тегло или просто да поддържате тялото си в добро състояние, канелата определено ще ви помогне. Но има и още нещо – тя е способна да унищожава лошите бактерии и вируси в организма ви, което наистина я прави ваш приятел за цял живот.

 

Exit mobile version