[:bg]Активности сред природата[:en]Activities in the nature[:] | LuckyFit

Отслабването не е лека задача. А отслабването с 10 кг – съвсем. Но това не означава, че е невъзможно. За да е успешно свалянето на толкова килограми, обаче, не трябва да бързате.

За да си отговорите на въпроса как да отслабна бързо  ефикасно, трябва преди всичко да осъзнаете, че не бива да пришпорвате нещата, тъй като това е процес. За да е ефективно отслабването ви с 10 кг, трябва да предприемете нужните мерки в дългосрочен план и постепенно, за да се избегне така нареченият йо-йо ефект, а и други нездравословни последствия за тялото и психиката ви.

Ще се опитаме да ви дадем 8 съвета за свалянето на 10 килограма.

Отслабване с 10 килограма – как да го постигнем в кратки срокове

Всяка цел е постижима, стига да е реална и да сме достатъчно мотивирани, за да я преследваме от сърце и душа!  Добрата новина е, че наистина можем да променим живота си, във всяко едно проявление – работа, жилище, партньор, приятелски кръг, хоби… И всичко това зависи само и единствено от нас и от волята ни за промяна!

Когато говорим за загуба на телесно тегло и отслабването с 10 килограма, ситуацията е напълно идентична!

Натрупали сте излишни килограми, не се чувствате добре в кожата си, дрехите вече не ви стават, чувствате постоянна умора, апатия, самочувствието ви върви с прогресивни стъпки надолу, започвате да се изолирате от социалната си среда, застоявате се вкъщи и все по-честно намирате утеха в храната. Съзнавате, че по-този начин само задълбочавате проблема и попадате в спиралата на неконтролируемото емоционално хранене, но сякаш нямате сили да се борите.

Време е за промяна! Голямата промяна. 10 килограма – как ви звучи!

Напълно постижима цел! Но ако се доверим на “основните 5 П” правила на успеха:

Перфектната Подготовка Предпазва от Посредствено Представяне!

Нека съставим примерен план за отслабване с 10 килограма и нека  променим живота и здравето си следвайки няколко лесни стъпки!

 1. Пожелайте промяната! 10 килограма са както трудно, така и лесно постижима цел! От изключителна важност за успеха ни са нашите мотивация и постоянство.

Да, ще има моменти, в които ще ни се иска да се откажем, да, ще има моменти, в които ще сме гладни или просто ще ни е трудно да устоим на любимия си десерт, но винаги в миг на колебание визуализирайте целта си и си представете колко добре ще се чувствате само след няколко месеца на плажа с 10 килограма по-малко… Добра причина да устоим на изкушението и да продължим напред!

 1. За да отслабнем с 10 килограма е необходимо да променим не само хранителните си навици, но и да повишим значително двигателната си активност.

Планирайте занимания със спорт поне 4 пъти седмично, най-добре всеки ден, като включете в програмата си както кардио тренировки, така и силови тренировки с тежести. За да постигнете реален успех, следва да отделяте поне 150 минути на седмица за кардио тренировки, а най-добре 300. Изберете натоварване, което ви допада и зарежда като:

 • бързо ходене
 • каране колело
 • бягане
 • скачане на въже
 • танци
 • аеробика и т.н.

Не забравяйте, че за да има ефект една кардио тренировка трябва да ви изпоти, да вдигне сърдечния ви ритъм и да активира процеса на разграждане на телесни мазнини! За още по-голям ефект въведете и интервалните тренировки в своята кардио програма. Според последните проучвания интервалните тренировки имат значителен принос за повишаване на метаболизма и изгарянето на мазнини.

Най-добре е да редувате стандартни кардио тренировки с интервални такива. Не подценявайте и силовите тренировки с тежести. Силовите тренировки повишават вашата резистентност, но сами по себе си не изгарят толкова много калории, колкото кардио тренировките.

Въпреки това, те спомагат да се увеличи вашата чиста мускулна маса, засилват метаболизма или способността на тялото ви да гори калории. Включете поне 2 силови тренировки от по около 20 минути на седмица и ще останете приятно изненадани от резултата само за месец.

 1. Редуцирайте в дългосрочен план количеството консумирана храна и ограничете калориите си с около 500 калории на ден. За да е успешна вашата диета за отслабване с 10 кг, трябва да се придържате именно към това ниво, тъй като то е считано за най-препоръчително за постигане на здравословно и най-вече трайно отслабване.

Ако подложите тялото си на глад и редуцирате приеманите калории под 1000 на ден, например, не само че няма да издържите дълго, но ще забавите метаболизма си, ще влошите своя имунитет вследствие недостига на ценни хранителни вещества, но най-вече рискът гладуването да прерасне във вълчи глад и всъщност да доведе до йо-йо ефект е много по-голям от по-умерените ограничаващи режими.

 1. Изключете от менюто си напълно всички излишни калории – премахнете от трапезата си бързите въглехидрати – бяло брашно, бяла паста, бял ориз, бяла захар.
 2. Увеличете приема на плодове и зеленчуци, но избягвайте сладките плодове като грозде, райска ябълка, смокини, фурми, както и всички сушени плодове.
 3. Избирайте нискомаслени продукти. Заменете сиренето с извара, и купувайте мляко с по-нисък процент масленост.
 4. Увеличете приема на чист протеин – избирайте постно месо и нетлъста риба.
 5. Пийте много вода и зелен чай, който има способността да засилва метаболизма ви.
 6. Забравете за десертите, ако изпитате глад или нужда от нещо сладичко, то между храненията може да се поглезите с парченце черен шоколад. Тази точка е най-важната за една успешна диета за бързо отслабване 10 кг!
 7. Откажете се или намалете до минимум алкохола. Освен, че е вреден, той е и доста високо калоричен;
 8. Обкръжете се с приятели, които споделят вашите цели. Ще се чувствате по-мотивирани и по-устойчиви на изкушения, ако сте част от група. Не само че може да спортувате заедно, но и вашата диета няма да наруши социалния ви живот, тъй като приятелите ви също ще внимават с големината и състава на порциите и няма да се чувствате изолирани и неразбрани.

Празнувайте всяка победа и дори малките резултати! Радвайте се на промените в тялото си и бъдете уверени в успеха си!

Придържайте се към тези правила поне 6 месеца, а защо не и цял живот. Каним ви да се присъедините към една от нашите програми за трайно и ефективно отслабване. Нека заедно положим основите на цялостната промяна във вашия живот, която не само ще ви помогне да отслабнете с желаните 10 килограма, но и ще подобри здравословното ви състояние и качество на живот.

В нашите програми, освен ценните съвети и препоръки на специалистите ще се запознаете и с нови хора и ще откриете нови приятели, с които да вървите заедно ръка за ръка към вашата цел!

Ето още няколко полезни съвета:

1. Оставете да ви помогнат

Когато се следва една диета, мотивацията е най-важната: поне 70% от успеха зависят именно от нея. Поискайте помощ от професионалист, за да може да ви е като треньор, да следва стъпките ви, да ви напътства и мотивира. Няма да имате същия успех ако поискате това от приятел, приятелка, тъй като няма как да ви отделят нужното време и внимание.

Освен това, ще се чувствате по-комфортно в ръцете на професионалисти. Ние в център за отслабване – дебелариум ЛъкиФит, разполагаме с ефективни програми за отслабване, които ще ви помогнат да постигнете желания ефект.

2. Не бързайте

Както споменахме и в началото, когато искат да се свалят повече килограми, никога не трябва да се бърза, защото единственото до което може да доведе, са лоши последствия.

10 килограма няма как да се свалят с магическа пръчка, така че трябва да оставите тялото ви да свикне с един по-балансиран режим на хранене, за да не се чувствате отпаднали и зле. Теглото не трябва да се губи изведнъж и за да не се възвърне също толкова бързо. Може да прочетете повече за бързо отслабване.

3. Сбогувайте се със сладкото и саламите

За да отслабнете, трябва драстично да намалите приема на храни, твърде богати на мазнини или захари, да ги попремахнете от вашето меню. Но и с лишенията внимавайте, тъй като организмът има нужда от определени количества мазнини и захари, съществени за него. Така че отново не ги премахвайте изцяло от вашата диета за отслабване 10 кг, но най-добре се доверете на специалисти.

Нашата програма, например, е изцяло съобразена с необходимите за организма хранителни вещества, изчисляват се калориите, които трябва да се приемат за деня, а целта е постигане на правилни хранителни навици, комбинирани с физическа активност.

4. Хапвайте повече риба

Рибата е най-добрият приятел на всеки, който е на диета: бедна на калории, богата на омега 3, идеална, за поддържане на фигурата и се съчетава отлично с полезните зеленчуци. Има и богат избор на риба. Но внимавайте да не я пържите или панирате!

5. Избършете праха от спортните обувки

Да, това обикновено е най-трудната стъпка, особено за прилагане в действие! Всички начини на движение са добри, от качването и слизането по стълбите, чистенето с прахосмукачка, до тичането в парка. Най-важната дума е: движение!

На теория трябва да прекарвате поне 2-3 часа в спорт през седмицата, но не е лошо и да се разделят на по 30-40 минути на ден. Важно е постоянството. Неслучайно в програмата на ЛъкиФит, физическото натоварване заема изключително важна част. Освен това сме се постарали и да е разнообразна – включва танци и различни видове спортове.

6. Дръжте под око хладилника

Когато сте на диета, дръжте в хладилника си само балансирани и полезни храни. Преди да започнете с диетата, премахнете от хладилника всички сладки изкушения, шоколади, салами и всичко, което прецените, че е вредно. Съставете списък от позволените полезни храни и се старайте да го спазвате стриктно, когато пазарувате. И най-важното – никога не пазарувайте на гладен стомах. Рискувате да прекалите с пазара, а и подсъзнателно да се насочите към захарните изделия.

7. Спазвайте „пирамидата на храненето”

За да отслабнете с 10 кг и да сте в добра форма, трябва да следвате пирамидата на храненето: да се храните добре сутрин и на обед, докато вечер трябва да избягвате калорични храни и приеми. Освен това, леката вечеря ще подпомогне съня.

8. Внимавайте с алкохола

Алкохолните напитки може да изглеждат безобидни, но са в разрез с всички диети за отслабване с 10 кг, защото са пълни със захари. Така че намалете приема им. Спрете и приема на газираните напитки, също богати на захари. Може от време на време да си позволявате light напитки, но без да прекалявате, за да не се пристрастите към тях.

Ние, от ЛъкиФит се съобразяваме с всички тези съвети, съчетали сме ги в страхотна и ефективна програма за отслабване, с която може да свалите досадните 10 кг в повече, които така ви тормозят. Не се колебайте да се свържете с нас, ние ще сме щастливи да ви помогнем!

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar