[:bg][:en]bad foods[:]

Много често човек иска промяната да се случи на мига, но устойчивите резултати изискват постоянство. За да можете да интегрирате положителните промени в ежедневието си, правете малки стъпки, а не кардинални промени, които напълно да преобразят ежедневието Ви. По този начин ще можете да поддържате стабилен ритъм на промяна в желаната посока и ако става въпрос за отслабване и хранене – няма да се лишавате от любимите лакомства, напитки или пък да се претоварвате физически.

В тази статия ще Ви представим малки промени в менюто, които с течение на времето ще работят за Вашата добра фигура.

Храни с излишни калории | LuckyFit

Първа стъпка към ефективно отслабване

Първата стъпка е намаляване с една единица на храните и напитките, които допринасят за излишните килограми. Вместо две чаши вино, изпийте една; вместо две парчета кекс, изяжте едно. В този смисъл не се плашете от десерта например, но нека той да бъде наистина… десерт, не основна част от храненето през деня.

Втора стъпка към ефективно отслабване

Втората стъпка е да избягвате да се храните, когато не изпитвате чувство на глад, особено след вечеря, тъй като тогава метаболитните процеси се забавят. Когато се храните, спирайте когато се чувствате заситени в степен 5 или 6 от скала от 1 до 10 особено ако се храните по-бързо.

По всяка вероятност, след малко ще се почувствате няколко степени по-сити, тъй като са необходими около 20 минути от началото на храненето за отделянето на хормони, които дават сигнал на мозъка за засищане.

Трета стъпка към ефективно отслабване

Третата стъпка е заместването на нездравословните и висококалоричните междинни хранения с плодове, както и добавянето на повече цитрусови плодове в менюто. Те са богати на витамин С, който също може да ни помогне в отслабването.

Изследвания показват, че ако имаме дефицит на този витамин, организмът ни по-трудно гори излишните мазнини. Така, недостигът на витамин С, както и на други микронутриенти като цинк, магнезий и витамин Е се явяват рискови фактори за по-висок процент подкожни мазнини.

Вода и чай полезност | LuckyFit

Повече вода и чай

Още една стъпка към по-стройна фигура е консумацията на повече вода и чай (вместо други безалкохолни напитки и като цяло). Белият чай е един от царете на чайовете за отслабване. За да се получи бял чай, се използват същите листа, както при зеления и черния чай, но с минимална обработка. Така, белият чай е най-чистата форма на чай с високо съдържание на антиоксидант, който спомага за изгарянето на мазнините и предотвратяването на натрупването на нови килограми.

Дори една чаша чай на ден може да окаже влиянието си на потискане на апетита и стимулиране на метаболизма. Зеленият чай съдържа същия вид антиоксидант и кофеин, което е силна комбинация за отслабване и поддържане на постигнатото тегло според преглед на 11 научни изследвания. Зеленият чай има по-малко кофеин от черния чай, което го прави добър помощник в ежедневието.

Може да си приготвите чай за целия ден, който да носите в малък термос (500 мл), без да се притеснявате, че консумацията ще смути съня Ви. Чаят мате, който се прави от пулверизирани листа зелен чай, от своя страна съдържа 137 пъти повече от антиоксиданта, който стимулира метаболизма, в сравнение с зеления чай на листа.

Друго предложение са чаят йерба мате, който понижава кръвната захар (и може да бъде заместител на кафето, тъй като съдържа кофеин) и чаят оолонг, който доказано спомага за разграждането на мазнините.

Но да се върнем на нашите ширини и да видим с какви билки разполагаме, които могат да ни помогнат в борбата с килограмитеМентовият чай и по-конкретно неговият аромат потискат апетита. Според изследване помирисването на аромата на чая от мента на всеки 2 часа за 5 дена от седмицата намалява значително приема на калории и на захар.

Чаят от лайка и чаят от копър успокояват нервната система и ни подготвят за пълноценен сън, който играе ключова роля в отслабването. Чаят от копър също така доказано предотвратява качването на килограми. И последният в списъка, но далеч не последният по значимост – чаят от джинджифил, който има множество ползи за здравето и за фигурата и който се използва в системата на Аюрведа.

Предприемете тези първи стъпки към по-добро здраве и фигура с програмата за здравословно отслабване без гладуване ЛъкиФит в Банско!

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar