hranene

 

За да се постигне ефективна загуба на тегло, един от доказано работещите начини е следването на правилен хранителен план за отслабване с калориен дефицит.

Калориен дефицит означава да се приемат по-малко калории, отколкото тялото изгаря за един ден. Хранителният план е препоръчително да се следва в продължение на известен период от време, за да се постигнат добри резултати.

Хранителен план за отслабване с калориен дефицит в ЛъкиФит 

Менюто на програма за отслабване ЛъкиФит РЕДУКЦИЯ цели ефективно отслабване със значителен здравословен ефект.

То e базирано на средиземноморския модел на хранене (СМХ), доказал своето отслабващо и здравословно действие при значителен брой хронични сърдечно-съдови и метаболитни състояния.

СМХ може да се прилага при всички степени на наднормено тегло и затлъстяване.

В изготвения хранителен план с калориен дефицит има и допълнителни акценти, които допринасят за свалянето на повече килограми.

Използване на въглехидрати със среден и нисък гликемичен индекс

Консумацията на храни, съдържащи въглехидрати с нисък гликемичен индекс дава възможност за поддържане на здравословно ниво на кръвната захар. Това, от своя страна позволява засилено използване на собствените мазнини. 

Казано по друг начин, приемът на по-малък брой калории кара тялото ни изгаря част от натрупаните запаси от мазнини, за да ни осигури необходимата енергия. Това от своя страна води до отслабване и ефективно намаляване на теглото.

Повишена консумация на растителни храни, съдържащи ензими, отговорни за по-доброто усвояване на различни макро- и микронутриенти

Подпомагането на храносмилателния процес е изключително важно при хора, които имат за цел загубата на тегло.

Когато храната се усвоява пълноценно, микронутриентите, съдържащи се в нея, участват в доброто протичане на метаболитните процеси в тялото.

Ограничаване на калориите – меню с 1 250 ккал или 1 650 ккал.

Постигането на калориен дефицит стимулира използване на собствените мазнини. Това както споменахме е възможно, когато дневния прием на калории е по-малък от калориите, които тялото ни изгаря за деня.

Какво е калориен дефицит и как работи?

Дневният прием на калории е енергията, от която тялото ни се нуждае, за да поддържа всички наши физиологични нужди. На практика, ако приемаме толкова калории, колкото изгаряме, ще поддържаме перфектен калориен баланс.

Но когато нашият калориен дневен прием е по-голям от енергийните ни нужди, ние напълняваме. И обратно. Ако приемаме по-малко калории на ден, отколкото са ни необходими, ще създадем калориен дефицит, а той ще доведе до желаната загуба на тегло.

За да се постигне калориен дефицит се изисква както физическо натоварване, така и следване на хранителен план, изготвянето на който включва изчисляване на калориите, които приемаме на дневна база. 

Така например, за постепенно отслабване и загуба на тегло се препоръчва калориен дефицит от 350 – 500 kcal. 

Това е стойността, която трябва да бъде извадена от дневния хранителен режим. Тоест, ако необходимият прием на калории за ден е за жени – 2000 kcal, за постигане на калориен дефицит трябва да се приемат 1650 – 1500 kcal.

ПРИМЕРНО МЕНЮ (PDF)

newbadget

Програмата ЛъкиФит РЕДУКЦИЯ предлага избор на балансирано меню с различна калорийна стойност според количеството на храната: 1 250 или 1 650 ккал.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

Менюта с калориен дефицит в ЛъкиФит

За участниците в програмата РЕДУКЦИЯ препоръчваме специално изготвено меню в два варианта.

Меню с 1 250 ккал при индекс на телесната маса 25 – 35

 • Безопасно и ефективно намаляване на теглото;
 • Подобряване на метаболитните процеси и плътността на мускулната тъкан.

Меню с 1 650 ккал при индекс на телесната маса над 35

 • Намаляване на телесно тегло, без да се причинява силен стрес на организма;
 • Минимизиране на риска от последващ „йо-йо“ ефект, който е чест резултат при спазването на рестриктивни диети.

Целта на разработения режим на хранене е дълготрайно отслабване чрез намаляване на общото количество на храната.

В този подход няма гладуване и лишаване на организма от жизненоважни нутриенти.

Ефектът, чието начало е поставено с нашата програма за отслабване за 7 или 14 дни, се изразява в значими за здравето резултати:

 • Намаляване на оплаквания като главоболие и нарушения на храносмилателната дейност;
 • Повишаване на жизнената енергия и други.

hranene

Предимства на хранителния режим в ЛъкиФит

Предимствата на хранителния план с калориен дефицит, който предлагаме в ЛъкиФит са доста, но основните са няколко.

Това са:

 • Приготвяме ястията само с внимателно подбрани висококачествени продукти.
 • Обръщаме специално внимание на всички допълнителни изисквания, свързани с храната – алергии, хранителна непоносимост, тип хранене (вегетарианско, веганско) и други.
 • Продуктите преминават щадяща кулинарна обработка, при което се запазват полезните им свойства, а храната остава вкусна и приятна за консумация.
 • Прилаганият балансиран хранителен модел подпомага регулирането на апетита и води до намаляване на усещането за глад.
 • Осигуряваме на участниците трапезна и канген вода през целия ден.

Какви резултати можете да очаквате?

Както всеки друг хранителен план, и при прилагането на диета с калориен дефицит един от най-често задаваните от участниците въпроси е кога резултатите стават видими.

Отговорът варира в зависимост от редица фактори. Сред тях са колко стриктно се следва изготвения от нашите експерти хранителен режим, какво е вашето ниво на физическа активност и какви са индивидуалните ви метаболитни характеристики..

Въпреки това, над 75% от участниците започват да забелязват промени в тялото си в рамките на седмица до четири седмици.

Голям процент от хората, решили да се доверят на специалистите по хранене и да се включат в програмата на ЛъкиФит не само забелязват разлика в теглото си, но и променят своя начин на живот и хранене и подобряват общото си здраве.

За кого е подходящ хранителният режим в ЛъкиФит?

Режимът за хранене с калориен дефицит е подходяща както за хора с наднормено тегло, така и за хора, страдащи от затлъстяване. 

Програмата е подходяща както за възрастни, така и за деца, имащи за цел здравословна загуба на тегло.

Условия за участие

Ако сте взели решение да откриете ефективен начин да отслабнете без да гладувате, можете да се включите в нашата програма за намаляване на теглото с калориен дефицит.

Препоръчително е, преди да се включите да попълните онлайн въпросника, който ще откриете на страниците на сайта ни и да се запознаете както с хранителния план и менюто, което предлагаме, така и с всички двигателни активности.

За участие можете да ни се обадите директно на телефон +359 879 111 222, пишете ни на имейл info@luckyfit.eu или като попълните формата за резервации.

След потвърждение на вашето участие е добре да направите предварителни изследвания, списък на които ще ви изпратим и да увеличите нивото на физическата си активност.

Често задавани въпроси

Как да разбера дали съм в калориен дефицит?

За да влезе организма в режим калориен дефицит и да започне процесът на отслабване е необходимо да се намали приема на калории на дневна база, да се премине към консумация на балансирано и здравословно меню и да се увеличи нивото на физическа активност.

Още след първите няколко дни от участието ви в ЛъкиФит ще забележите промени в теглото си и ще се почувствате заредени с повече енергия. 

Това ще ви даде стимул да продължите да консумирате по-малко калории и след края на престоя ви и не само да поддържате постигнатите резултати, но и да надграждате.

Как да съм сигурен, че приемам по-малко калории?

Преди началото на престоя ви нашите специалисти ще вземат под внимание индивидуалните ви характеристики и на тази база ще изготвят подходящо меню. 

Не е необходимо да изчислявате калории, да се стремите да се храните с едно и също или да предприемате каквито и да е други действия, за да отслабнете.

Просто трябва да спазвате режима на хранене, който нашите експерти ще изготвят за вас и резултатите ще дойдат. Ние ще се уверим, че изразходвате повече калории, отколкото приемате на ден, за да се радвате на отлични резултати. 

Мога ли да спазвам подобен режим и след завършване на програмата?

По време на участието ви в ЛъкиФит нашите експерти ще ви помогнат не само да се храните правилно, като консумирате по-малко калории. Те ще ви научат как сами да се справяте при изчисляване на калориите, които трябва да съдържа храната, която консумирате, за да се поддържа калорийният дефицит.

Важно е да знаете, че за загуба на тегло, освен приема на по-малко калории трябва да поддържате добра физическа активност и да водите здравословен начин на живот.

Направете вашата резервация

starstarstarstarstar