[:bg]Планинска разходка[:en]Mountain walk[:] | LuckyFit

Дебелариум Лъки Фит - Планинска разходка

Много хора се мъчат да отслабнат и да влязат във форма с глад и диети. В общия случай, тези усилия не водят до трайно отслабване, а постигат някакъв временен ефект – хората отново напълняват. 

Обяснението е много просто – те „атакуват“ последствията, а не причините; ограничават приема на определени храни без да помислят за промени в целия си начин на живот. Единственото, което може да ви помогне да отслабнете трайно е да дадете на тялото и ума си нов старт – без стрес, без насилие, без тежки диети и без мъчително малко хранене.

В програмата ЛъкиФит – без глад и диети, и без да нарушите усещането си за комфорт – може да постигнете траен ефект за отслабване. А това означава, за около година постепенно да свалите 20-30 процента от теглото си и да го поддържате, така че да се чувствате добре в кожата си.

Още когато се включите в 7 или 14-дневните курсове на ЛъкиФит, за седмица ще отслабнете с 4 до 6 процента, а за две седмици – има възможност тези проценти могат да стигнат от 6 до 8. И това – докато си почивате в луксозен хотел и се храните с пълноценна храна!

За да отслабне трайно, човек трябва да си даде цялостна сметка какво води до до неговото напълняване. Причините могат да бъдат, че се нарушават естествените процеси в организма, обърква се ритъмът на природно зададените му функции – небалансирано хранене, обездвижване, стрес, непълноценна почивка, неправилна обработка на храната… Или всички тези фактори заедно.

Подготвен по темата “Отслабване” екип от професионалисти създава ЛъкиФит през 2008г.

Ефектът от програмата за трайно отслабване се доказва бързо и тя вече има голям брой почитатели. За нас, отслабването не е просто диета за сваляне на килограми, а начин на мислене, живеене и грижа за тялото и ума.

Ето защо, при нас можете да се насладите на холистичен подход към процеса на влизане в най-добрата ви форма. За целта, можете да се включите в различни по вид и продължителност програми, които ще ви помогнат да преоткриете себе си. 

Това са:

 • ЛъкиФит Стандарт – базова програма за здравословно отслабване, антистрес и детокс;
 • ЛъкиФит Плюс – програма за отслабване с добавени класически масажи, с което се подобрява общото здравословно състояние, а мускулите се релаксират след физическото натоварване;
 • ЛъкиФит Бюти – включва всичко от програмата Стандарт, както и много СПА-процедури за стягане, антицелулит и подмладяване;
 • ЛъкиФит Антистрес – всичко от програма Стандарт и класическите масажи, като тук по-скоро се цели релакса и успокоението, а не толкова бързото отслабване.
 • ЛъкиФит Уикенд – това е тестов пакет за цялостно раздвижване и тонус. Освен това, че ще изкарате релаксираща почивка през уикенда, вие ще можете да се запознаете с цялостната програма ЛъкиФит.

Латино танци в дебелариум Лъки Фит

Или казано с други думи – ЛъкиФит e програма за трайно отслабване, премахване на стреса от ежедневието, пречистване на организма, и e единствена по рода си профилактична програма за намаляване на теглото без гладуване и тежки упражнения.

Както е видно от отделните пакети, от нея могат да се възползват и хора с нормално тегло, за да изчистят организма си от токсини, да вдигнат тонуса си или да увеличат физическата си издръжливост. 

Участниците в тази програма за отслабване без диета трябва да са в добро общо състояние, без тежки здравословни проблеми. При някои заболявания, по лекарска преценка, може да се намалят физическите ви активности по програмата, която – естествено – се провежда под лекарски надзор.

ЛъкиФит съчетава две основни неща: здравословно и разнообразно хранене, плюс физически активности под формата на развлечения

Хранителният режим в базисната програма Стандарт е от 4 хранения на ден, по здравословното меню на ЛъкиФит, с определен брой калориии. Към менюто има възможност за съобразяване на храната за вегани, вегетарианци и др., при предварителна заявка.

Менюто е разнообразно и полезно за организма като приемат е от 1000 или 1300 калории на ден. 

Дневният хранителен режим и меню са специално изготвени за програма ЛъкиФит от проф. Божидар Попов, който е председател на Българското научно дружество по хранене и диететика. Всички ястия са приготвени с био продукти, сезонни плодове и зеленчуци. Има всекидневен прием на жива и енергизирана вода, и зеолит.

Лъки Фит - здравословна храна от еко продукти

Физическите активности в тази програма са под формата на развлечения, което само по себе си е антистрес извън целенасочените дейности за сваляне на напрежението. 

Практикуват се занимания като фитнес, модерни танци, народни танци, ежедневна комбинирана гимнастика с фитнес упражнения, пилатес и йога, както и Тае-бо, разходки в планината и преходи според възможностите ви. Практикува се и така популярната китайска дихателна гимнастика – ежедневни техники за контрол на дишането и регулиране на кръвното налягане.

Тук е време да отбележим, че ръководител на програмата е Теодор Кордев, който има повече от богат опит в организирането на програми за здравословен начин на живот. 

Той е кинезитерапевт и инструктор по фитнес както в България, така и в Испания, Индия и Малайзия. Висшето му образование е със степен магистър със специалност „Кинезитерапия“ в Национална спортна академия „Васил Левски”, София. 

Член е на Българското научно дружество по хранене и диететика, което гарантира високата му експертиза и отличните ви резултати. 

Програмата се провежда при изключителен комфорт и неподражаем 5-звезден лукс в Апартхотел Лъки Банско. 

В този петзвезден СПА и семеен хотел, вие ще получите самостоятелно настаняване в луксозно студио, с пълно кухненско оборудване, сателитна телевизия, безплатен интернет, оборудван кухненски бокс, сейф, телефон, мини-бар, луксозна баня с вана, халати, кърпи и козметика. На ваше разположение ще са и всички екстри, които отговарят на най-високите хотелски стандарти.

Освен прекия ефект – пречистване на организма, повдигнат тонус, отслабване – с Лъки Фит ще научите и как да поддържате теглото си и да си гарантирате здраве и самочувствие в дългосрочен план. 

Това може да се постигне като си създадете собствен режим от здравословни навици и заживеете интересно – с по-малко стрес и по-голям фокус върху собственото ви благосъстояние. 

А нали именно това трябва да е целта? Просто изберете Лъки Фит и  започнете да поставяте себе си на първо място!

 

Още съвети за трайно отслабване

Това, което може да ви даде програмата е отлична основа, върху която да наградждате самостоятелно след като се приберете у дома. А именно – знанието как да се грижите за тялото си много по-разумно и отговорно, отколкото преди. 

Свалените килограми ще се върнат и резултатите няма да бъдат трайни, ако не се постараете да въведете поне няколко трайни промени в начина си на живот. 

Някои съвети включват например:

 • Не променяйте толкова количеството, колкото качеството на приеманите храни. Вместо да спазвате строга диета, просто заложете на повече сурови, натурални и непреработени здравословни продукти. Не трябва да сте гладни; трябва да сте правилно нахранени!
 • Пийте повече вода и забравете за подсладените напитки. Здравните препоръки за прием на течности са между 2.7 и 3.7 литра на ден. Колкото повече от това количество е вода, толкова по-слаби, здрави и красиви ще бъдете.
 • Наспивайте се! Нормата за сън при възрастния индивид е по 7 до 9 часа сън на нощ. Това спомага правилната мозъчна, ендокринна, храносмилателна, нервна и други системи. Ако те не работят правилно, имате всички предпоставки да трупате килограми, наред с общо неразположение и хронични заболявания.
 • Движете се всеки ден. Не е нужно да се заробите във фитнеса или да се пренатоварвате с убийствени тренировки. Ходете в планината, разхождайте се в парка, танцувайте, скачайте, изкачвайте стълби. 

Така не само ще изгорите повече калории, но ще подобрите тонуса, настроението, кръвообращението и издръжливостта си. Движението е здраве, а не бреме. Тялото ви ще ви бъде благодарно.

 • Релаксирайте и се грижете за емоционалното си здраве, тъй като тялото и ума са едно цяло. Стресът, напрежението, депресивните състояния и тревожността имат пряко влияние върху килограмите и не можете да се погрижите за последствията без да се погрижите за първопричините. 

Нека графикът ви да е нито повече нито по-малко от това, което ви позволява да заспите спокойно в края на деня.

 • Периодично пречиствайте тялото си от натрупани токсини, килограми, физически и емоционални товари. Изберете подходящ за вкуса и състоянието си детокс режим и се старайте да го практикувате поне веднъж годишно. Рестартът е важен елемент за поддържане на физическия баланс, включително когато става въпрос за килограми и тегло.

Макар и всички съвети в този списък да звучат логични, познати и дори банални, направете си експеримент и си отговорете колко точно от тях спазвате. Отговорът ще ви посочи правилния път към силното, здраво и хармонично тяло – както и стъпките, които имате да извървите по него. 

А ние? Ние сме тук, за да започнем пътуването заедно с вас!

 

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar