Site icon LuckyFit

Отслабване без диета – възможно ли е?

[:bg]Активности сред природата[:en]Activities in the nature[:] | LuckyFit

[:bg]Групова активности сред природата[:en]Group activities in the nature[:]

Живеем в свят на изобилие! Статистическите данни нееднозначно сочат, че средната консумация на човек от населението нараства в пъти за последните десетилетия! Наднорменото тегло засяга все по-голяма част от населението и в последните години се превръща във фактор от все по-съществена обществена значимост.

Медицинските изследвания безспорно свидетелстват за пряката връзка между степента на затлъстяване и предразположеността и по-високия риск към редица дегеративни заболявания. Отдавна излишните килограми не са просто естетически проблем. Но именно стремежът да изглеждаме слаби, съгласно обществено налаганите стереотипи за красота на модните подиуми, стана причина за вманиачаването на съвременното общество на тема диети и режими за бързо отслабване. Истината е, че повечето диети наистина водят до бързо отслабване.  Много от тях, са насочени към осезаема мигновена загуба на килограми в рамките на няколко дни, но със сигурност налагат да лишим тялото си от храна, тоест енергия, за периода на диетата,  на практика да се подложим на глад!

Именно тези диети са доказано неефективни в борбата с излишните килограми в дългосрочен план. Какъв е смисълът да подлагаме тялото си на стрес и страдание, да отслабнем драстично и след това бързо да си възвърнем изгубените килограми? За да поддържаме оптимално, здравословно тегло, най-добре е да отслабнем без лимитиращи диети. Много експерти в областта на храненето твърдят, че можем да постигнем перфектните за нас килограми без да се подлагаме на диети. Ключът е да предприемем няколко лесни, но трайни промени в начина си на живот.

Създайте си план за отслабване и стриктно се придържайте към основните правила!

Вероятно сте чували, че за да отслабнете трябва просто трябва да изгаряте повече калории, отколкото приемате с храната, но това съвсем не е толкова просто. Нашият метаболизъм, или способността на тялото ни трансформира калориите в енергия, е от съществено значение за процеса на отслабване. Ако намалим драстично калорийния си прием, това може да доведе от отслабване на първо време, но със сигурност няма да се отрази добре на тялото ни в по-дългосрочен план.

Системното недохранване, не само забавя метаболизма ни, тоест тялото ни започва да задоволява енергийните си нужди с по-малко количество калории, но това може да доведе до недостиг на някои жизнено важни хранителни вещества.

Добрата новина е, че наистина е възможно да отслабнете без да се подлагате на драстични диети! Ето и няколко задължителни стъпки:

Няколко реални примера от истинския живот!

Петрина Хам, фитнес треньор, Апекс, САЩ

Свалила 45 кг.

Как е стопила килограмите: Хам е следвала разумен режим на хранене, който съблюдава за размера на порциите и избягва преработените храни и рафинираната захар. Съветът й:

„Имайте нагласа, че промяната става постепенно. Не качвате килограми за една нощ и няма да ги загубите за една нощ.”

Алисън Келър, учителка, Хюстън, САЩ

Свалила 27 кг.

Как е стопила килограмите: с тежести и упражнения. „Започнах да тренирам веднъж седмично, а след това  увеличих тренировките до 5 дни в седмицата. Радостта и удовлетворението от усилията, които полага, бяха ключът към успеха. Съветът й:

„Избягвайте изкушенията. Спрях да си купувам сладолед и чипс, защото знаех, че ако са в къщата ми, ще ги изям.”

Ели Сафарти, треньор, Маями, Флорида

Свалил  46 кг.

Как е свалил килограмите: с ходене по 15 минути всеки ден и елиминиране на захарните напитки. Постепенно, на всеки две седмици, Сафари, е увеличавал времето и интензивността на разходките си. „Не се съсредоточих върху теглото, което трябваше да сваля, нито колко време ще ми отнеме, но върху разликата, която виждах в тялото си и как се чувствах. Неговият съвет:

„Отслабването е за разбиване на привидно невъзможното в малки възможности. Направете нещо днес, за да сте по-здрави утре”.

От всичко казано до тук, може би сами се досещате, че първата стъпка към постоянна здравословна загуба на тегло, колкото и иронично да ви звучи, е да се откажете от диетите. Вместо това, помислете за няколко здравословни промени в начина ви на хранене, които бихте могли да съблюдавате цял живот. Здравословното, вкусно хранене, съчетано с редовни упражнения е най-добрият вариант за отслабване в дългосрочен план, дори без диети!

Но вместо да се колебаете как, присъединете се към някоя от нашите програми и  специалисти на Лъки Фит Банско ще ви научат как лесно, почти неусетно да промените навиците, което ще доведе до трайна и осезаема промяна във вашия живот и почти без усилия и диети ще можете да отслабнете и да се отървете завинаги от няколко излишни килограма!

Exit mobile version