Колани за сваляне на теглото

Излишното тегло е проблем в няколко посоки. Първо, то разваля външния вид и подкопава самочувствието, на второ място е вредно за здравето.  Има много начини да отслабнете. Разбира се, без правилно хранене и без движение не може да се направи, но има и допълнителни методи, на които си струва да се обърне внимание.  Например, коланите за отслабване се използват широко, за да се намали теглото.  Преди да започнете да ги използвате, трябва да разберете как работи коланът за отслабване и за какво става въпрос.

Колани за сваляне на теглото

Какво представлява коланът за отслабване и как се използва?

В процеса на изучаване на различните начини за премахване на наднорменото тегло, специалистите правят много открития.  Едно от тези открития се превръща в ефективен колан за загуба на тегло.  Това е механично или електрическо устройство, което работи на принципа на повишаване на температурата и подобряване на кръвообращението в района, в който действа. Формата на колана е широка еластична лента, снабдена с фиксатор.

Коланът за отслабване на корема се поставя върху проблемната област, закрепва се за определено време, през което действа върху телесните мазнини.  Тази работа допринася за следните промени:

 • Отстраняване на токсини и шлаки;
 • Ускоряване на метаболизма;
 • Възстановяване на клетки и тъкани на тялото;
 • Подобряване на кръвообращението;
 • Ускоряване на процесите на изгаряне на мазнини;
 • Ефект на масаж;
 • Подобряване на функционирането на храносмилателната система.

Действието на коланите се основава на създаването на непропусклива обвивка и нагряване на коригираните зони.  Тяхната основна цел е да осигурят обилно отделяне на пот. Благодарение на това, излишната течност напуска тялото и съответно се получава загуба на тегло.  Тъй като слой от мазнините изгаря, талията се стеснява и стомахът изчезва.

Какви са ползите от коланите за отслабване и кога не се препоръчва използването им?

Вече стана ясно как действа коланът за отслабване, а сега да видим какви резултати се постигат. Ползите от коланите се състоят в следното:

 • Излишната мазнина, натрупана в проблемната област, намалява или изчезва
 • Засилени мускули. Те са защитени от синини и стрии по време на тренировка.
 • Подобрява се работата на червата и стомаха.
 • Кожата става по-гладка и по-еластична.
 • От тялото са извлечени вредни компоненти.
 • Проявите на целулита са намалени.

Но мнозина се интересуват и от въпроса дали коланът е вреден за загуба на тегло.  Ако се съобразите с противопоказанията, вредата е невъзможна, но ако ги игнорирате, коланът може да бъде вреден, а не полезен.  Не използвайте това устройство в следните случаи:

 • Период на бременност и кърмене;
 • Заболявания на женската репродуктивна система.
 • Наличието на дерматологични проблеми.  
 • Сърдечна недостатъчност и съдово заболяване.
 • Тежки разширени вени.
 • Силни нервни разстройства.

Различни видове колани за отслабване

Видове колани за отслабване

Съвременните производители предлагат няколко основни вида колани за отслабване: за масаж или вибриращ колан, неопренов колан със сауна ефект, миостимулатори, комбинирани колани.

 Колани за масаж

Техният популярен представител е вибрационния колан за отслабване.  Вибрационните колани работят от мрежата или от батерии. Електрическите сигнали, които се плъзгат през тъканта на колана, допринасят за факта, че устройството има термичен ефект.

Вибрациите спомагат за отпускане на мускулите и облекчаване на умората.  Когато се използват такива колани, млечната киселина напуска тъканите и се активират процесите на анулиране на веществото.  Освен факта че масажните колани помагат да се отървете от наднорменото тегло, те също тонизират кожата, правят я гладка и затягат пресата.

Термични неопренови пояси

Това са трислойни продукти, като неопренът има термичен ефект.  Формата на този колан е проста лента, която се закрепва с велкро. Важно е да се отбележи, че можете да го носите през целия ден, без да го махате, защото не се вижда под дрехите.  

Такива колани са достъпни и евтини.  Но имайте предвид, че те работят само по време на физическо натоварване.  Мастните отлагания изчезват поради създаването на топлинен ефект, който се проявява в процеса на активно движение.

Колан-сауна

Тези колани действат като неопрен, но са захранвани с батерии или от мрежата.  Те имат вграден нагревателен елемент заедно с температурен сензор. Продуктът може да работи автоматично или да се превключва ръчно.

Термичната експозиция допринася за ускореното разграждане на мазнините, излишната течност излиза от тъканите и заедно с нея – токсични компоненти.  Тази опция може да се използва за кратък период от време, обикновено около десет минути, но можете да ползвате уреда няколко пъти на ден.  

Използват се и колани, които работят чрез генериране на импулси, които действат върху тъканите и клетките.  Производителите обещават, че такива колани ще стимулират коремните мускули не по-лошо, отколкото би се случило по време на тренировка.  

Комбинирани модели

Считат се за най-ефективни. Комбинирайте например колани с топлинно и вибрационно действие.

Предназначение на коланите за отслабване

За кого са предназначени коланите?

Коланите се ползват както от жени, така и от мъже. Не е задължително човекът да има наднормено тегло, защото уредът може да се прилага и само върху една определена област, която има нужда от коригиране, например корема. Разбира се, всеки модел има своите плюсове и минуси.

Изборът много зависи от целите, за които искате да ги използвате – за отслабване, за стягане, за извайване на определени части от фигурата. За да направите правилния избор, можете да вземете предвид следните нюанси:

 • За да се елиминират мастни отлагания в коремната област, могат да се използват термични пояси .
 • Ако слоят на мазнините по тялото е повече от три сантиметра, се препоръчва колан за масаж.  Добре е да се използва след тренировка.  Това ще помогне за облекчаване на умората и ускоряване на процеса на възстановяване на мускулите.
 • Неопреновите колани могат да се носят под дрехи и да се ползват през целия ден.  И колкото по-активни сте, толкова по-добри ще бъдат резултатите.
 • Можете да използвате сауна колани и вибриращи колани у дома, докато вършите обичайните си неща.  

Какви са цените на коланите?

На пазара се предлага широка гама от колани за отслабване, като можете да получите максимална информация за производителите и характеристиките на продукта. Диапазонът на цените на коланите е много голям – от десетина лева до няколкостотин лева за по-съвременните варианти.

Имайте предвид, че един добър колан не може да бъде евтин.  Ако имате нужда от сертифициран продукт, трябва да харчите пари.  Ако коланът е евтин, може би това означава лошо качество, коментират специалистите.

Употреба на колан за отслабване

Колан за отслабване: какво казват експертите?

По въпроса дали коланът за отслабване помага да се премахне заобленият стомах, трябва да се чуе мнението на експертите. Специалисти в областта на медицината и фитнеса са съгласни, че само коланът няма да е достатъчен за сериозна загуба на тегло.  За да могат мастните клетки да сигнализират, че тялото се нуждае от допълнителна енергия, са необходими предпоставки за това. За да може тялото да използва резервите си, трябва да увеличите потреблението на енергия и да намалите неговата консумация.  Дори най-добрият колан няма да ви помогне за това.  

Експертите настояват, че за да отслабнете трябва да се храните правилно и да правите физически упражнения. Ако физическата активност не е възможна по определени причини, тогава коланът за отслабване може да действа като алтернатива.  

От изложеното не е необходимо да се правят изводи, че отговорът на въпроса дали коланът за намаляване на теглото  е ефективен, определено е отрицателен. Да, без физическо усилие, мазнините няма да изчезнат.

Реакцията ще бъде различна, ако използвате колана по време на физическа активност. След това коланът е много по-ефективен.  Той ви позволява да повишавате температурата в проблемната зона на тялото и затоплянето на мускулната тъкан от своя страна води до активно изгаряне на мазнините. И ако допълнително се придържате към правилното хранене, можете да постигнете невероятни резултати за сравнително кратко време.

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar