[:bg]Сутрешна гимнастика[:en]Morning workout[:]

Искате ли да отслабнете видимо, докато си почивате комфортно за седмица в луксозен хотел? А още по-видимо за две седмици? Да кажете сбогом на излишните килограми без глад и без диети?

Здравословното отслабване с удоволствие вече е факт – чрез програмата ЛъкиФит.

По време на престоя си, вие ще успеете да намалите целулита, да подобрите обиколките в проблемните зони, да освежите кожата си, да дадете на тялото и психиката си заслужена почивка и многобройни развлечения, да повдигнете тонуса си, и да постигнете цялостно освежаване.

При това – с удоволствие вместо със стрес. 

Дебелариум Лъки Фит - Сутрешна гимнастика

 

С ЛъкиФит ще постигнете здравословно отслабване, и то трайно!

ЛъкиФит e програма за отслабване, антистрес и пречистване на организма, и e единствена по рода си профилактична програма за намаляване и поддържане на здравословна телесна форма без глад. Създадена през 2008 година, тя има доказан ефект и се радва на голям брой почитатели.

Тук ще можете буквално да изваете фигурата си. През първата седмица ще свалите 4-6% от теглото си, през втората – 6-8%, а за година ще имате възможност за постепенно отслабване без диета до 20-30%! 

Това е така, защото с ЛъкиФит ще подобрите качеството си на живот, ще преодолеете вредните навици, ще заживеете ведро и здравословно. 

Използвайки храната, движението и настроението като инструменти за добро здраве, заедно се борим не само за отслабване, но и за по-добро общо здравословно състояние.

Благодарение на тази комбинация вие ще можете да се възползвате от следните предимства : 

 • Само за една-две седмици се постигат значими за здравето резултати, свързани с намален риск от ракови и сърдечни заболявания. 
 • Изчезват оплаквания като главоболие и разстройства на храносмилателната дейност. 
 • Повишава се жизнената енергия. 

Това не е случайно – програмата е създадена и се провежда от екипа професионалисти с дългогодишен опит в областта на природосъобразното балансирано хранене, полезната физическа активност и редуцирането на телесно тегло. 

dfd

Стандартна програма за отслабване се фокусира върху здравословно хранене и движение за по-добра физическа форма и начин на живот.

В програмите на „ЛъкиФит” задължително присъства разнообразието от SPA процедури, като пакетът за отслабване с удоволствие включва масажи, сауна и парна баня.

Като за начало, можете да избирате измежду пет програми според възможностите и желанията си: 

 • „ЛъкиФит Стандарт“ 
 • „ЛъкиФит Плюс“ 
 • „ЛъкиФит Антистрес“
 • “ЛъкиФит Бюти“  
 • „ЛъкиФит Уикенд“ 

Последната е един страхотен начин да се насладите на релаксираща почивка след работната седмица, както и ще ви позволи да се запознаете с останалите програми. 

Разбира се, всички програми протичат под медицински контрол, като още в началото ще ви се направи обстоен преглед – участниците трябва да са в добро общо състояние, без тежки здравословни проблеми. При някои заболявания, по лекарска преценка, може да се намалят физическите ви активности по програмата. 

Всички физически активности всъщност протичат като развлечения:

 • Преходи и активности сред неповторима планинска природа с натоварване според възможностите ви.
 • Ежедневна комбинирана гимнастика, съчетаваща фитнес упражнения, пилатес, йога, тае-бо, каланетика и др.
 • Китайска дихателна гимнастика, курсове по народни и съвременни танци. 

Това се съчетава със здравословен хранителен режим и меню, разработени ексклузивно за програма ЛъкиФит от проф. Божидар Попов – председател на Българското научно дружество по хранене и диететика. Залага се разнообразни и вкусни ястия, съдържащи много полезни вещества, които да са в рамките на между 1000 или 1300 калории дневно. 

Храненията са 3 или 4 пъти на ден, като освен контролирания брой калории всекидневно се приемат жива и енергизирана вода и зеолит. При предварителна заявка, менюто ще бъде съобразено с евентуални хранителни режими – вегетарианство, веганство, алергии, непоносимости.

Защо отслабването с удоволствие е най-правилната стратегия?

Когато отслабването е съпроводено със стрес, ограничения и обща неудовлетвореност, резултатите са временни, а килограмите се връщат бързо и понякога многократно. 

Строгите диети и тежките тренировки не могат да продължат вечно, а когато свършат, човек бърза да “навакса” всички сериозни ограничения. В крайна сметка – вие се оказвате в омагьосан кръг на лишения и резки промени в теглото – изтощени физически и психически.  

Здравословното и трайно отслабване без стрес, от своя страна, работи дългосрочно и щади както тялото, така и емоциите ви. Основните механизми, по които това става възможно са следните няколко.

Хормонът на щастието 

Консумирането на храни, богати на триптофан, стимулира производството на серотонин в тялото. Хормонът на щастието ви помага да гледате на процеса по-позитивно и да си набавите дозата “щастие”, отнета от консумацията на калорични десерти и сладкиши. 

Някои от храните с високо съдържание на триптофан са например млечните продукти, месото, рибата и суровите ядки, както и пробиотичните храни – кисело мляко, ферментирали зеленчуци, кефир, комбуча и др.

Ендорфините и отслабването

Излишно е да отричаме, че дори балансираните ограничения могат да влошат настроението – повече или по-малко. Ето защо, от особено значение е да съчетаете отслабването с извършването на дейности, които традиционно ви носят удоволствие, щастие и удовлетворение.

Физиологично, отделянето на ендорфини се случва най-активно по време на физическите дейности като кардио, умерени упражнения и тренировки с тежести. В това число влизат разходки и джогинг, йога, танци, гимаснтика, плуване или друго, което просто ви кара да се чувствате щастливи. 

Здравословният сън

Около 7-8 часа сън на ден са важно условие за хормоналния баланс, скоростта и качеството на метаболизма и правилната функция на всички органи и системи в тялото. Ако системно се лишавате от сън, организмът “наваксва” липсата на енергия с жажда за допълнителни калории и усещане за постоянен глад. 

Достатъчно дългият и достатъчно качествен сън, от своя страна, ще подпомогне хормоналния баланс, нужен за едно спокойно и успешно отслабване.  

Здравословната храна

Никога не е излишно да припомним, че не е нужно да ядете малко или да не ядете изобщо. Нужно е, вместо това, да ядете правилните продукти в балансирано количество, с правилна пдоготовка и в разумни комбинации. 

При строгите диети, тялото може да натрупа дефицити на хранителни вещества, които пряко да влияят на здравето. При здравословното отслабване с удоволствие, от друга страна се приемат здравословни, функционални, свежи и питателни храни, които редуцират теглото без да отслабват организма. 

Хобита и отслабване

Докато отслабвате, трябва да се радвате на любимите си занимания – социални контакти, разходки сред природата, а защо не и редуциращи стреса домашни и домакински занимания.

Целта е да се движите възможно най-много – не само за да горите допълнителни калории, но и за да ангажирате вниманието си с приятни дейности и да не допускате хранене “от скука”. 

 

Център за отслабване Лъки Фит - Йога

 

Петзвездна грижа за здравословното ви отслабване в ЛъкиФит Банско

Всички програми на „ЛъкиФит” се провеждат в уникалния петзвезден хотелски комплекс Апартхотел „Лъки Банско“, който се намира между три от най-хубавите планини в България – Рила, Пирин и Родопите. 

В Апартхотел „Лъки Банско“ ще бъдете настанени в самостоятелно студио с абсолютна шумоизолация, кухненски бокс с всичко необходимо, сателитна телевизия, телефон, безплатна безжична интернет връзка, мини-сейф, мини-бар, баня с вана, халати и козметика. Така всички ползи от ЛъкиФит – този Център за отслабване в Банско – ще получите, докато си почивате чудесно.

Отслабнете с удоволствие с ЛъкиФит – сбогувайте се с наднорменото тегло, подобрете качеството си на живот и се радвайте на най-здравата и щастлива версия на себе си!

 

 

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar