За или против драстичното отслабване?
драстичното отслабване

Рязкото отслабване може да е много вредно за здравето на човек. Колкото и да е желано, най-вече сред жените, то може да доведе до сериозни негативни последици за организма:

 • Една от тях е възвръщане на старото тегло. Много често бързо изгубените килограми се възвръщат с пълна сила, та дори могат да станат и повече.
 • Бързото отслабване може да стане причина и за депресия, и сериозни хранителни разстройства.
 • Също така е възможно да забави метаболизма, или да обърка менструацията.
 • Други проблеми, които може да ви докара драстичното намаляване на теглото, са косопад, изтощение, световъртеж, нервност, раздразнителност и дори повишен риск от сърдечен удар.

Затова е изключително важно, ако искате бързо да свалите някой друг килограм, да се доверите на доказани специалисти в тази област. Ако искате да получите компетентен отговор на въпроса за или против драстичното отслабване, най-добре е да се обърнете към клиниката ЛъкиФит, която има специална програма за отслабване и детокс.

Самата клиника е петзвездна, намира се в Банско и се занимава с бърза и ефективна редукция на теглото. Там всеки желаещ може да намали теглото си здравословно и без гладуване и също така да запази дългосрочно постигнатите резултати. А това става най-лесно, придобивайки полезни навици.

Програмата за отслабване на ЛъкиФит се базира на нискокалорично 4-кратно хранене. Тайната обаче е, че се включват всекидневни преходи в планината, лечебна гимнастика, езда, йога, танци, зумба и много забавление. Самият хранителен режим е балансиран и се контролира от диетолог. Програмата е създадена през 2008 година и има доказан ефект и много почитатели.

Записалите се могат да избират меню според личните си предпочитания, или телесните си показания. Изключение правят само програмите Антистрес и ЛъкиФит пълен детокс, защото те са със специален режим. Има възможност и за съобразяване на менюто с изискване за веганска или вегетарианска храна, но само с предварителна заявка.

5 са основните програми за бързо отслабване в детокс центъра на ЛъкиФит. Има възможност и за избор на група според физическата активност – за атлети, напреднали, или базови.

„ЛъкиФит Стандарт”

Така е наречена базовата програма за отслабване, антистрес и детокс. Тя е подходяща за всички, които искат да редуцират и да задържат теглото си, както и да променят начина си на живот.

драстичното отслабване

Тя е подходяща за всяка възраст, като ненавършилите 18 години могат да се възползват в присъствието на придружител. Изискването е участниците да са в добро общо състояние и да нямат тежки здравословни проблеми.

В цената на стандартната програма са включени освен настаняване и четири хранения:

 • начален медицински преглед
 • кардио преглед
 • медицински контрол
 • гимнастика
 • планински преходи
 • конна езда
 • био басейн
 • хидроколонтерапия и други

Избралите програмата ще получат още и нано пробиотици, целоднвенда екскурзия, и ще се възползват от всекидневно пране на дрехите.

Втората основна програма е наречена „ЛъкиФит Плюс”. Тя е базирана върху стандартната, но включва и 3 класически масажа.

драстичното отслабване

„ЛъкиФит Антистрес”

Това е програмата, с която се лекува натрупаният стрес. Тя е подходяща за хора с поднормено и нормално тегло. Тя също е базирана на стандартната, но е с нормално хранене от 3 пъти дневно, без ограничение в калориите. Идеална е за хора, които искат да си починат и да се погрижат за подобряване на общото си здравословно състояние, както и да се насладят на красивата планинска природа.

„Пълен детокс”

Тя е индивидуална. Тя е насочена към силна детоксикация на целия организъм, или на отделни органи и системи. Основно се набляга на прием на растителна храна и изключване на продуктите, които натоварват организма и водят до натрупване на токсини. Приема се много вода, която помага за изхвърлянето на въпросните токсини от тялото.

Включени са специализирани масажи и хидроколонтерапии, както и хранителни добавки, предимно аюрведични продукти. По време на програмата се преминава през 3 фази, всяка от които подпомага крайния резултат:

 • Първият е 7-дневен предетокс, който се води подготвителен етап. При него постепенно се намалява калорийният прием, за да могат участниците да се адаптират по-лесно. Намалява се употребата на животински протеини и мазнини и се започва алкализиране на организма.
 • Следва 7-дневен процес на интензивен детокс. Той започва с 36-часово нискокалорично хранене. Приемат се билкови чайове и разнообразна храна, която да активизира различните органи и системи в тялото.
 • Третата фаза е продължаващ детокс и постепенно захранване. Също са включени внимателни подбрани храни, чайове и аюрведични добавки.

„ЛъкиФит Уикенд” е тестова програма за две нощувки, при която храненето е здравословно и се включват множество активности. Тя дава възможност за общо тонизиране и пречистване на тялото. Има антистрес ефект и зарежда с положителни емоции. Уикенд пакетът обаче не включва медицински процедури и прегледи.

В цялата програма за отслабване и детокс са включени и безплатни неща, които са подробно обяснени на официалния й сайт. За всяко повторно идване се прави отстъпка от 20%. А към безплатните придобивки спадат въвеждаща лекция за програмата, преглед от кардиолог и изготвяне на кардиограма и ехограф на сърце и други.

Освен това е отбелязано, че всички плодове и зеленчуци се озонират – накисват се във вода за 2 часа преди консумация, а варивата – за 24 часа. Това се прави за да се отстранят токсини, пестициди, тежки метали и други замърсявания. Към всеки пакет може да се доплати за желани масажи, както и да се удължи престоят с 2 дни, като ще се доплатят преференциални цени за това.

Подробно е обяснена и дневната програма на участниците:

 • Сутрин тя включва гимнастика, закуска, след това преход в планината, после връщане за обяд в хотела и свободно време за почивка
 • В следобедните часове има зумба, гимнастика или аеробика, по избор
 • Следва междинна закуска, време за почивка или СПА процедури, вечеря и за финал народни или латино танци преди сън

В сайта е описано подробно и какво трябва да носят участниците, като има няколко задължителни неща, като мушама с качулка, топла връхна дреха, яке и шапка.

Програмата „ЛъкиФит” се провежда 2 седмици всеки месец, без януари и февруари. За по-добри резултати е съобразена с лунния цикъл. Записването става онлайн чрез резервационна форма, имейл или обаждане по телефона.

В интернет пространството могат да се открият стотици, дори хиляди диети, които уж доказано смъкват нежеланите килограми. Колко от тях обаче са ефективни и щадящи организма, е друг въпрос. Млечно-зеленчукова диета, 90-дневна, разделно хранене, високомазнинни режими и какво ли още не.

Много малко обаче гарантират, че няма да се получи ефект на бумеранг и няколкото смъкнати килограма да се възвърнат с пълна сила обратно. Хранителният режим трябва да бъде изготвен индивидуално за всеки човек, според неговите показатели, заболявания, физическа активност и навици. И той не би трябвало да се възприема като диета с начало и край, а като постоянен здравословен начин на живот.

Точно такива навици за здравословно хранене и движение можете да придобиете, включвайки се в предизвикателството „ЛъкиФит”. Поне ще сте сигурни, че сте наблюдавани от специалисти и няма да навредите на организма си. С неподходящи и неправилни диети можете да си докарате неприятни странични ефекти.

Сред тях са:

 • Понижен имунитет
 • Поява на стрии
 • Отпускане на кожата, която след това доста трудно може да се прибере. Увисналата кожа е голям проблем при хората, които са били много пълни и след това бързо са смъкнали значителни килограми. Дори понякога е нужно да се прибегне до пластична хирургия за отстраняване на въпросната кожа, която тежи и пречи
 • Доста опасно е и отключването на алергия след еднотипно повтаряне на 4-5 основни храни в продължение на 2 и повече месеца
 • Може също така да се стигне до мускулни крампи
 • Задържане на вода в тялото
 • Отключване на диабет
 • Да се „обадят” язва и гастрит и още много болести

Липсата на определени витамини също може да повлияе негативно на организма, затова не е препоръчително да се правят много строги и ограничаващи диети.

Най-добре, ако сериозно сте се заели с мисията да отслабнете, да се консултирате с диетолог и след направата на изследвания да се определи кой точно режим е най-подходящ за вас. Това е строго индивидуално и тялото на всеки човек реагира по различен начин.

Например при някои дадена диета води до добри резултати, докато при други не чак толкова, или дори обратното. За това е много важно процесът да се следи от специалисти, които си разбират от работата. В „ЛъкиФит” ще получите всичко това само на едно място. Програмата е за бързо отслабване, но без глад и диета, а смъква гарантирани от 4 до 6 % от теглото.

Освен това, в петзвездния хотел ще се отдадете на заслужена почивка и ще релаксирате в спа центъра. Незабравимите моменти в Банско са гарантирани и са едно приятно допълнение към новото ви тяло. А ако свикнете и продължите да спазвате здравословния режим на хранене и движение, вие ще продължите да поддържате добрата си форма и да се наслаждавате на живота.

Преживяването със сигурност ще е незабравимо, ако се впуснете в него заедно с партньор, приятелка, или дори няколко приятели. Така хем ще си подарите приятна почивка, хем ще се разделите със сантиметри от обиколката си. В случая, за да вземете решение и да се запишете, е нужна мотивация и силно желание за промяна в положителна посока.

От там нататък можете напълно да се доверите и оставите в ръцете на специалистите и само да се радвате на постигнатите резултати, които са гарантирани. Пълна информация за цялата програма можете да намерите на официалния сайт на „ЛъкиФит” в интернет. Там има и отговори на всички въпроси, които ще изникнат в съзнанието ви при подготовката за промяната.

драстичното отслабване

Вашият коментар