Защо се увеличава процентът на мазнините?
Защо се увеличава процентът на мазнините?

Защо се увеличава процентът на мазнините?

 

Всеки от нас иска да изглежда „добре“.  До днес това изказване е  придружено с думи като – стегнат, слаб, с извивки, елегантен. Световната индустрия в голяма степен е създала идеята за красота, асоциираща се със изящна, фина и елегантна фигура. Кое определя този факт?

 

 

Преди всичко, добрият външен вид се дължи на наличието на мазнини в тялото. Погледнете картинката над текста и определете визуално кой образ отговаря на вашата фигура. Лесно е  да се определи какво харесвате и какво не. Само ще намекна, че процентът за мъжете е 20%, а за жените 30%.

 Какво всъщност причинява увеличаването на мастна тъкан и отдалечаването от „добрата“ фигура? 

 

Преди всичко ние трябва да знаем, че навсякъде в нашето тяло има мастна тъкан. Тя има жизненоважна функция –  защитна, енергийна, секреционна, запас от топлинна енергия и т.н. Мастната тъкан се намира около и вътре във вътрешните  органи и периферията на тялото – под кожата.

Важна за нашия външен вид е този вид мастна тъкан, разположена във външните зони на тялото – подкожната мазнина.

 

 

Какво се случва когато нашия метаболизъм и храносмилателна система работят, ние дишаме, пием вода и т.н.?

 

При своята ежедневна функция, тялото ни е структурирано по такъв начин, за да задържа токсични вещества.. Милиардите клетки, от които сме изградени, са уникални сами по себе си.

По същия начин те не могат да пречистят всички свободни радикали, формирани чрез метаболизма и енергията. Това води до цялостно замърсяване на организма.

 

Обаче, природата отново е открила решение. Въпреки че е логично в резултат от това да се отровим сами, това всъщност не се случва. Решението на проблема е и периферната мастна тъкан. Това е най- големият склад за отпадни вещества. Благодарение на нея и добре организираните компенсиращи физиологични механизми  ние оцеляваме, въпреки системните грешки, които допускаме в нашия начин на живот. Цената, която плащаме е увеличаващото се складиране на мазнини, които са източник на опасни токсини.

Body Fat Percentage

Ваш ли е изборът? 

 

В голяма степен ние сме напоследък обект на външна химическа атака. Освен токсините, които приемаме с храната, приемаме също и такива чрез въздуха и водата. Преди години идеята за отрови и вредни вещества изглежда абсурдна, но сега е част от всекидневието ни. Новите начини за пречистване, с които се срещат някои хора в опитите си да разрешат проблема, добиха популярност.  Това ни вкарва малко в един вид порочен кръг – ЗАМЪРСЯВАНЕ – ДЕТОКСИФИКАЦИЯ.

 

Търсят се много схеми за това как да се намали този глобален проблем. Но досега почти всички решения са насочени към търговски цели – таблетки, сиропи, диети, технологични устройства и  т.н. Нищо не води до дългосрочен и постоянен ефект.

Има ли изход тогава?

 

Разбира се, че има. Но не е лесно. Нарича се организиран, информиран и изпълнен с постоянство начин на живот, с който да се намали замърсяването. Така бавно и постепенно складирането на токсични вещества ще се обезсмисли и ще изчезне.

Вашият коментар