Негово природно величество зеолитът
Зеолит – природното средство за естествен детокс

Минерален Зеолит | LuckyFit

small-logo-luckyfitНегово природно величество зеолитът!

Зеолитът представлява естествен минерал или по-точно хидратиран алуминосиликатен такъв, съставен от взаимосвързани тетраедри на алуминиев оксид (А1О4) и силициев диоксид (SiO4). Казано с по-прости думи и на по-разбираем за всички нас език, зеолитът е минерал с относително отворена, триизмерна кристална структура, изградена от елементите алуминий, кислород и силиций, с алкални или алкалоземни метали (като натрий, калий и магнезий), както и водни молекули, разположени в пролуките между тях. Той се формира естествено в много различни кристални структури, които имат големи отворени пори, често наричани кухини, с правилна форма и размер приблизително подобен на малки молекули.

Известни са около 40 естествено срещащи се зеолити, образуващи се във вулканични и седиментни скали. Когато изригват вулкани, се изсипва разтопена лава и гъста пепел. Тъй като много вулкани се намират на острови или близо до океана, тази лава и пепел често се вливат в океана или морето.

Благодарение на химическата реакция между пепелта от вулкана и солената вода, в продължение на хиляди години във втвърдената вулканична лава се образуват невероятни минерали като зеолитът.

Зелолитните минерали могат да се образуват и при съприкосновение на вулканична пепел с подпочвени води, но и в двата случая зеолитът е минерал с уникални лечебни свойства и енергиен заряд, почерпен директно от недрата на земята.  Най-често извличаните форми включват хабазит, клиноптилолит и морденит.  Известни са и около 150 изкуствени, синтетични зеолити, синтезирани за специфични цели в редица индустриални сфери. Именно уникалната структура на зеолита е причина за неговите наистина невероятни свойства.

Зеолитът работи на клетъчно ниво, като улавя тежките метали и токсини от човешкия организъм и безопасно ги отстранява от тялото. Също така, той е много ефективен при премахването на радиацията, както е  видно  проведените лечения и детоксикация след ядрената авария в Чернобил. Хората, приемащи зеолит, показват 30% намаление на радиоактивните изотопи още след първото приложение на минерала! А най-хубавата новина е, че при продължителна употреба, лечебните и детоксикиращи ползи за здравето нарастват кумулативно!
Какво прави зеолита толкова ценен?

Силиконовият блок в зеолита е с неутрален заряд, но алуминиевият блок носи отрицателен заряд, който създава заредени места по цялата кристална структура. Триизмерна рамка създава отрицателен заряд, който задържа замърсителите на околната среда и се балансира от катионите калций, магнезий и фосфат.

Клиноптилолитът привлича положителни минерали като калций, магнезий, калий, натрий и желязо. Тези общи положителни катиони се изместват от тежки метали като кадмий, живак, никел и арсеник и се отстраняват безопасно от тялото. По-малки йони като живак и кадмий са издърпани дълбоко в клетката на зеолита и са държани на сигурно място за безопасното им елиминиране.

Или отново с по-прости думи… 

Каква е тайната? Активната молекула на клиноптилолита зеолит е оформена като пчелна пита и носи естествен отрицателен (-) заряд. Когато ние приемаме този минерал, независимо под каква форма с храна или вода, намиращите се в тялото ни положително заредени (+) тежки метали, токсини и вредни химикали се свързват със зеолита и се отвеждат и отмиват чрез урината в рамките на 6-8 часа.

Здравословни ползи на зеолита:

Проведени са множество изследвания във връзка с всички възможни ползи от детоксикацията със зеолит и проучванията сочат, че зеолитните минерали притежават способността да балансират рН в тялото, облекчават симптомите на алергия, действат като мощни антиоксиданти и същевременно подпомагат чернодробната функция. Зеолитите, също така, подобряват храносмилателния процес, но безспорно тяхната значимост за човешкото здраве се дължи на способността им да подпомагат  отстраняването на токсините и тежките метали от тялото.

Накратко зеолитът:

 1. 100% безопасен и нетоксичен продукт:
  Всички следи от минерала се извеждат напълно от тялото чрез отделителната система в рамките на 6 до 8 часа. Няма противопоказания от употребата и приема на зеолит, той може да се съвместява с повечето лекарства, стига те да не са базирани на тежки метали, като в такъв случай е препоръчително предварително да се  консултирате с лекар.
 2. Премахва тежките метали и токсините:
  Микронизираният зеолит има идеалната молекулна структура за улавяне и отстраняване на тежки метали от тялото, без да се премахват здравите йони и минерали. Повишава енергията и жизнеността след отстраняването на натрупаните тежки метали от тялото.
 3. Помага да се балансират нивата на рН на тялото и повишава алкалността:
  Когато приемаме микронизирания зеолит, той повишава алкалността на нашата среда (рН 7,35 до 7,45), което е оптимално ниво рН за човешкото тяло. Зеолитът привлича и след това буферира излишните протони, които причиняват киселинност и по този начин може да подпомогне решаването на редица здравословни проблеми от киселинен рефлукс до кандида и артрит.
 4. Подсилва имунната система.
  Зеолитът помага да се неутрализира киселинността в кръвта ни и съответно повишава алкалността на тялото. Натрупването на тежки метали в кръвта обикновено повишава киселинните нива и оказва отрицателно въздействие върху имунната система и мозъчната ни функция, както и често води до нарушения в  нервната система. Това може да доведе до автоимунни заболявания, както и емоционални проблеми като депресия и  безпокойство. Качественият зеолит може да подсили имунната ни система чрез елиминиране на токсичните тежки метали и намаляване на уврежданията, причинени от свободните радикали.
 5. Антимикробно действие
  Уникалната структура на зеолита означава, че той може да помогне за привличането на микроби, включително вредните бактерии, вируси и гъбички. Макар ефектът от антимикробното му действие да не е непосредствен, благоприятните ползи от приема му стават явни след около едномесечен прием.
 6. Подобрява храносмилателния процес
  Синдромът на пропускливите черва е заболяване, причинено от повишена пропускливост на лигавицата на чревната стена. Това позволява нежелано преминаване на токсини и микроби от червата към кръвта. В резултата на това, се наблюдава отслабена имунна система, прекомерна умора, автоимунни проблеми, кожни обриви, депресия и интензивни глад за захар или въглехидрати. Ако не се предприемат адекватни мерки, тези симптоми само се влошават с течение на времето.  Положителната новина тук отново е, че редица проучвания сочат, че зеолитът притежава способността  да поддържа червата ни здрави. Някои изследвания установяват, че само след 12 седмици приемането на зеолит като хранителна добавка, значително се увеличава целостта на чревната стена.
 7. Подобрява настроението и спомага преодоляване на депресивни състояния

Здравето е комплексно състояние и емоционалният заряд, душевния мир и хармония за жизненоважни за общото ни здравословно състояние. Изненадващи са способностите на зеолита да ни помога  да се преборим именно с подтиснато състояния, апатия и депресивни настроения. Когато тежки метали като олово и живак се натрупват в тялото ни, те могат да окажат негативно влияние върху настроението ни.

Живакът, попаднал в тялото, дори и в амалгамните зъбни пълнежи, може да доведе до депресия, прекомерен гняв и проблеми с тревожността.

Често игнорираме повечето от описаните симптоми, като по презумпция считаме, че те са резултат от „високи нива на стрес“ или дори хормонален дисбаланс, вместо от наличие на тежки метали в тялото. Това е така, защото много от признаците на натрупване на тежки метали са неясни и трудно разпознаваеми.

Животът може да бъде достатъчно стресиращ, без допълнителното потискащо влияние на тежки метали. Помагайки ни да намалим количеството на натрупани тежки метали в телата си, зеолититът косвено поддържа и доброто ни настроение и позитивна нагласа към света и живота.

И вместо заключение! Зеолитът е мощен ефективен, изцяло натурален природен феномен, с помощта на който лесно и ефикасно можем:

 • Да прочистим телата си от натрупани тежки метали и токсини;
 • Да се освободим от свободните радикали, причиняващи увреждания, благодарение на силните му антиоксидантни свойства;
 • Да повишим алкалността на тялото си;
 • Да подсилим имунната си система;
 • Да намалим нивата на радиоактивни елементи в тялото си;
 • Да повишим резистентността си  към микробни инфекции и паразити;
 • Да облекчим симптомите на алергични реакции;
 • Да лекуваме чревната си система;
 • Да повишим перисталтиката на червата и оттам естествените очистителни функции на тялото;
 • Да се предпазим от развитие на редица туморни образования;
 • Да подпомогнем детоксикацията на черен дроб, жлъчка и бъбреци;
 • Да облекчим симптоми на нервност, безсъние, апатия и депресия;
 • Да прочистваме тялото си на клетъчно ниво, както и да успеем да поддържаме и съхраним здравето си именно на ниво клетка.

Никога не сте ползвали зеолит? Смятаме, че след като се запознахте с някои от чудотворните му лечебни свойства ще имате желани и вие да се възползвате от силата на този природен феномен.

Зеолитът е лесен за приемане. Най-важното е, че той въздейства на клетъчно ниво, няма вкус и мирис и може да се приема дори и на празен стомах.

Добре е да имате предвид, че в някои случаи зеолитът може да причини констипация, ако не се приема с достатъчно вода, така че хидратирайте тялото си редовно!

Също така, от съществено значение е и самото качество  на зеолита. Зеолит с лошо качество може да съдържа тежки метали и да причини повече вреда, отколкото ползи.

Ето защо, винаги се доверявайте на надеждни и изпитани продукти с добра репутация и позитивни отзиви на удовлетворени клиенти.

В семейството и програмите на LuckyFit – предлагаме  само най-високо качество Зеолит!

Нашият съвет е бременни и кърмещи жени да се консултират предварително с наблюдаващия ги лекар преди употреба, тъй като към настоящия момент няма достатъчно достоверни данни за неговото влияние в този специфичен период от живота на жената.