Негово природно величество зеолитът
Зеолит – природното средство за естествен детокс

Минерален Зеолит | LuckyFit

small-logo-luckyfit НЕГОВО ПРИРОДНО ВЕЛИЧЕСТВО ЗЕОЛИТЪТ!

Зеолитът представлява естествен алуминосиликатен минерал, съставен от взаимносвързани тетраедри на алуминиев оксид (А1О4) и силициев диоксид (SiO4). Казано с по-прости думи и на по-разбираем език, зеолитът е минерал с относително отворена триизмерна кристална структура, изградена от елементите алуминий, кислород и силиций, алкални или алкалоземни метали (като натрий, калий и магнезий), както и водни молекули, разположени в пролуките между тях. Той се формира естествено в много различни кристални структури, които имат големи отворени пори, наричани често кухини, с правилна форма и размер, подобен на този на малки молекули.

Известни са около 40 вида естествени зеолити, образувани във вулканични и седиментни скали.

Когато изригват, вулканите изхвърлят разтопена лава и вулканична пепел. Тъй като много от тях се намират на острови или в близост до големи морски басейни, лавата и пепелта често се вливат в морето или океана. Благодарение на химичната реакция между пепелта и солената вода в продължение на хиляди години във втвърдената вулканична лава се образуват невероятни минерали, какъвто е и зеолитът. Зеолитните минерали могат да се образуват и при съприкосновение на вулканична пепел с подпочвени води.

ЗЕЛОЛИТът е минерал с уникални леЧЕбни свойства и енергиен заряд, почерпан директно от недрата на Земята. Най-често извличаните форми включват хабазит, клиноптилолит и морденит. Известни са и около 150 изкуствени, синтетични зеолита, синтезирани за специфични цели в редица индустриални сфери.

Зеолитът работи на клетъчно ниво, като улавя тежките метали и токсини от човешкия организъм и безопасно ги отстранява от тялото. Също така той е много ефективен при премахването на радиацията, което се потвърждава от проведените лечения и детоксикация след ядрената авария в Чернобил. Хората, приемащи зеолит, показват намаляване с 30% на радиоактивните изотопи още след първото приложение на минерала. А най-добрата новина е, че при продължителна употреба детоксикиращият и лечебен ефект нараства кумулативно.

Какво прави зеолита толкова ценен?

Каква е тайната? Активната молекула на клиноптилолита зеолит е оформена като пчелна пита и носи естествен отрицателен (-) заряд. Когато приемаме този минерал, независимо под каква форма, с храна или вода, намиращите се в тялото ни положително заредени (+) тежки метали, токсини и вредни химикали се свързват с него и се отвеждат в урината в рамките на 6 до 8 часа.

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ ЗЕОЛИТА

Проведени са множество изследвания във връзка с възможните ползи от детоксикацията със зеолит, които сочат, че зеолитните минерали притежават редица лечебни свойства: балансират рН в тялото, облекчават симптомите на алергия и действат като мощни антиоксиданти, като същевременно подпомагат чернодробната функция. Зеолитите също така подобряват храносмилателния процес, но безспорната им значимост за човешкото здраве се дължи на способността им да подпомагат отстраняването на токсините и тежките метали от тялото.

НАКРАТКО, ЗЕОЛИТЪТ ИМА СЛЕДНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

 1. 100% безопасен и нетоксичен продукт
  Всички следи от минерала се извеждат напълно от тялото чрез отделителната система в рамките на 6 до 8 часа. Няма противопоказания за употребата и приема на зеолит. Той може да се съвместява с повечето лекарства, стига те да не са базирани на тежки метали, като в този случай е препоръчително да се направи предварителна консултация с лекар.
 2. Премахва тежките метали и токсините
  Микронизираният зеолит има идеалната молекулна структура за улавяне и отстраняване на тежки метали от тялото, което води до повишаване на енергията и жизнеността.
 3. Помага за балансиране на нивата на рН в тялото и повишава алкалността
  Приемът на микронизиран зеолит води до повишаване на алкалността на средата (рН 7,35 до 7,45), което е оптималното ниво на рН за човешкото тяло. Зеолитът привлича и след това буферира излишните протони, които причиняват киселинност, като по този начин подпомага решаването на редица здравословни проблеми – от киселинен рефлукс до кандида и артрит.
 4. Подсилва имунната система
  Зеолитът помага да се неутрализира киселинността в кръвта и съответно повишава алкалността на тялото. Натрупването на тежки метали в кръвта обикновено повишава киселинните нива и оказва отрицателно въздействие върху имунната система и мозъчната функция, често води и до нарушения в нервната система. Това може да доведе до автоимунни заболявания, както и до редица емоционални проблеми, като депресия и безпокойство. Качественият зеолит може да подсили имунната ни система чрез елиминиране на токсичните тежки метали и намаляване на уврежданията, причинени от свободните радикали.
 5. Антимикробно действие
  Благодарение на уникалната си структура зеолитът помага за привличането на микроби, включително на вредни бактерии, вируси и гъбички. Въпреки че ефектът от антимикробното му действие не е непосредствен, благоприятните ползи стават видими само след около едномесечен прием.
 6. Подобрява храносмилателния процес
  Синдромът на пропускливите черва е заболяване, причинено от повишена пропускливост на лигавицата на чревната стена. Това позволява нежелано преминаване на токсини и микроби от червата към кръвта, в резултат на което се наблюдава отслабена имунна система, прекомерна умора, автоимунни проблеми, кожни обриви, депресия и/или интензивен глад за захар или въглехидрати. Ако не се предприемат адекватни мерки, тези симптоми могат единствено да се влошат с течение на времето. Положителната новина е, че според данни от редица проучвания зеолитът притежава способността да поддържа червата ни здрави. Установено е, че само след 12-седмичен прием на зеолит като хранителна добавка целостта на чревната стена значително се увеличава.
 7. Подобрява настроението и спомага преодоляване на депресивни състояния

Емоционалният заряд, душевният мир и хармония са жизненоважни за здравето. Изненадваща е способността на зеолита да ни помогне да се преборим именно със състояния на потиснатост, апатия и депресивни настроения. Когато в тялото ни се натрупват тежки метали, като олово и живак, те могат да окажат негативно влияние върху нашето настроение и общ тонус. Живакът, попаднал в тялото, дори и в амалгамните зъбни пълнежи, може да доведе до депресия, прекомерен гняв и проблеми с тревожността.

Често игнорираме повечето от описаните симптоми, като по презумпция считаме, че те са резултат от „високи нива на стрес“ или дори от хормонален дисбаланс. Причината за това е, че много от признаците за натрупване на тежки метали са неясни и трудно разпознаваеми.

Животът може да бъде достатъчно стресиращ и без допълнителни негативни влияния. Помагайки ни да намалим количеството на натрупаните тежки метали в телата си, зеолитът косвено поддържа и нашето добро настроение, както и позитивната ни нагласа към света и живота.

Накрая, вместо заключение: Зеолитът е мощен и ефективен, изцяло естествен природен феномен, с помощта на който лесно и ефикасно можем:

 • да прочистим телата си от натрупани тежки метали и токсини;
 • да се освободим от свободните радикали, причиняващи увреждания, благодарение на силните му антиоксидантни свойства;
 • да повишим алкалността на тялото си;
 • да подсилим имунната си система;
 • да намалим нивата на радиоактивни елементи в тялото си;
 • да повишим резистентността си към микробни инфекции и паразити;
 • да облекчим симптомите на алергични реакции;
 • да лекуваме чревната си система;
 • да повишим перисталтиката на червата и естествените очистителни функции на тялото;
 • да се предпазим от развитие на редица туморни образувания;
 • да подпомогнем детоксикацията на черния дроб, жлъчката и бъбреците;
 • да облекчим симптоми на нервност, безсъние, апатия и депресия;
 • да прочистим тялото си, както и да поддържаме здравето си на клетъчно ниво.

Никога не сте ползвали зеолит? Вярваме, че след като вече сте запознати с някои от чудотворните му лечебни свойства, ще имате желание да се възползвате от силата на този природен феномен.

Зеолитът е лесен за приемане. Най-важното е, че той въздейства на клетъчно ниво, няма вкус и мирис и може да се приема дори на празен стомах.

Добре е да имате предвид, че в някои случаи зеолитът може да причини констипация, ако не се приема с достатъчно вода, така че хидратирайте тялото си редовно!

Не бива да се забравя, че качеството на зеолита е от съществено значение за постигането на желания ефект. Нискокачественият зеолит може да съдържа тежки метали и да причини повече вреди, отколкото ползи.

Затова винаги се доверявайте на надеждни и изпитани продукти с доказан произход.

В програмите на LuckyFit предлагаме зеолит само с най-високо качество!

Нашият съвет е преди употреба на минерала бременните или кърмещи жени да се консултират с наблюдаващия ги лекар, тъй като към настоящия момент няма достатъчно данни за неговото влияние в този специфичен период от живота на жената.