За да предоставим възможно най-добрата програма за отслабване на своите гости, от ЛъкиФит използваме биоимпедансен апарат Tanita за бърз и точен анализ и оценка на телесния състав.

TANITA

Какво представлява биоимпедансният апарат?

Биоимпедансният апарат Танита представлява устройство, което е сертифицирано за професионална употреба по отношение на анализ на телесните тъкани. То използва метод на биоелектричен импеданс за оценка на състава на тялото.

Апаратът отчита различни показатели за телесен състав, които са проследяват с използване на тази усъвършенствана технология.

Когато участник в програмата стои на такъв анализатор, много слаб, безопасен електрически сигнал се изпраща от четири метални електрода през краката към краката и корема, за да се извършат измервания на състава на цялото тяло.

При сегментните модели, четирите ръчни електрода предоставят допълнителни показания за всеки крак, ръка и коремна област.

Електрическият сигнал преминава бързо през водата, която присъства в хидратираната мускулна тъкан, но среща съпротива, когато достигне до мастната тъкан.

Това съпротивление, известно като импеданс, се измерва и въвежда в научно валидирани формули за изчисляване на измерванията на състава на тялото за по-малко от 20 секунди.

Какви функции има телесният анализатор и каква информация дава?

Биоимпедансният анализатор работи на принципа, че различните части на тялото провеждат електрическия ток по различен начин.

Така например, чистата телесна маса, която включва мускули, кръв и органи провежда електричеството добре, тъй като е с високо съдържание на вода и електролити.

Мазнините, от своя страна, имат по-ниско съдържание на вода, поради което са лоши проводници на електричество.

Апаратът, с който от ЛъкиФит разполагаме, измерва състава на тялото като използва измерване в четири точки.

Този начин на измерване не само дава точното изчисление на наличните мазнини, чиста маса (или мускули) и костна минерална плътност, но с 4С мониторинг отиваме още по-далеч, давайки несравнимо измерване с 4 точки.

Моделът с 4 точки включва измерване на няколко ключови параметъра:

 • Телесна маса или тегло;
 • Индекс на телесна маса;
 • Обща телесна вода;
 • Вътреклетъчна и извънклетъчна вода;
 • Костна плътност;
 • Чиста мускулна маса;
 • Обща мастна тъкан;
 • Висцерална мастна тъкан;
 • Метаболитна възраст;
 • Базова метаболитна обмяна на тялото;
 • Баланс в разпределение на телесната маса;
 • Физикален рейтинг.

Информацията, която дава апаратът, ни позволява да направим анализ на състава на тялото и да получим оценка на мазнините, и чистата маса, преди началото на програмата за отслабване.

Как и колко пъти протича прегледът а Танита?

Прегледът се провежда сутрин, на гладно, по възможност след освобождаване на пикочен мехур и дебело черво от съдържание. Препоръчително е облеклото да е леко и удобно.

За да се гарантира точността на измерването е необходимо следното:

 • Кожата да е напълно чиста и без нанесени кремове или гелове по тялото, за да се получи подходящо преминаване на ток през тялото;
 • Да не са приемани твърди или течни храни поне 2 до 5 часа преди прегледа;
 • Да не е имало физическо натоварване поне 12 часа преди измерването;
 • Да не е употребяван алкохол поне 12 или 24 часа преди прегледа.

Прегледът с биоимпедансен апарат Танита обикновено отнема не повече от минута и се провежда два пъти: в началото и в края на престоя на участниците в програмата за отслабване на ЛъкиФит – РЕДУКЦИЯ.

TANITA

Как помага прегледът с Танита за процеса на отслабване?

Измерването с биоимпедансен апарат Tanita ни предоставя информация за настъпилите промени в телесния състав, за да се ориентираме какво е въздействието на хранителния режим и двигателната активност при дадения участник.

На базата на тази информация може да се направи анализ и заключение за ефекта от проведените дейности и да се дадат препоръки за продължаване след престоя в ЛъкиФит.

Често задавани въпроси

Какви са предимствата на прегледа с биоимпедансен апарат Танита?

На първо място прегледът с апарат Танита е безболезнен, неинвазивен и напълно безопасен метод за анализ на състава на телесната маса. Освен това измерванията не отнемат време, и отчита необходимите резултати.

Благодарение на апарата може да се наблюдава напредъкът в програмата за отслабване и да се видят постигнатите реални резултати при всеки един участник.

Има ли противопоказания?

Устройствата на анализ на телесния състав се считат за напълно безвредни и безопасни. Въпреки това, те не бива да се използват от хора с електронни медицински импланти като сърдечни пейсмейкъри.

Голяма част от производителите на подобни апарати препоръчват техните продукти да не се използват по време на бременност.

Може ли на база на изследването на биоимпедансен апарат да се състави хранителен план?

Разбира се. Изследването, което провеждаме в началото на програмата за отслабване се извършва, за да се оцени мастната и чистата мускулна тъкан. На тази база, ние изготвяме подходящ хранителен план и двигателен режим.