Отслабване с кафе | LuckyFit

Отслабване с кафе | LuckyFit

Тогава, когато въпреки всичките усилия, които полагаш не можеш да намалиш теглото си и с килограм, започваш да търсиш други начини да се справиш. Тогава се натъкваш на един куп хранителни добавкиза отслабване, които се рекламират в онлайн пространството като много ефективни. Тъкмо за една такава добавка ще поговорим и сега, за да разберем какво представлява и какви са нейните ползи и вреди.

От както през 2012 г. д – р Оз се изказа изключително ласкаво за зеленото кафе за отслабване, оповестявайки на всички, че това е добавка, с която отслабваш, без да се подлагаш на диети и без да се натоварваш физически, зеленото кафе придоби огромна популярност по цял свят.

Какво е зелено кафе?

Зеленото кафе се добива от същите сортове кафе, от които си приготвяте сутрешното кафе у дома, като разликата е, че зърната на кафето, от които си приготвяте кафената напитка са печени, а на зеленото кафе не са.

Зелените непечени зърна кафе съдържат по-висока концентрация на хлорогенна киселина (CGA), която има свойството да намали нивата на кръвна захар, да намали абсорбцията на въглехидрати в храносмилателния тракт, да подобри и забърза метаболитните процеси в организма и съответно да повлияе върху теглото.

Ефект от употребата на зелено кафе

 Зелено кафе за отслабване

При проведени изследвания относно действието на зеленото кафе за намаляване на теглото е установено, че ако хора, които страдат от затлъстяване приемат по 5 пъти дневно екстракт от зелено кафе  в продължение на 8 до 12 седмици губят между 2,3 и 3,7 кг. от теглото си.

Тук е моментът обаче да уточним, че изследванията са били провеждани за много кратък срок и от резултатите не става ясно дали за намаляването на теглото е повлияла единствено употребата на зелено кафе или отслабването е в резултат и на промяна в храненето и увеличаването на физическата активност на тестваните участници.

Понижава високото кръвно налягане

Съществуват доказателства, че зеленото кафе помага за намаляване на високото кръвно налягане. Проучванията показват, че приемането на екстракт от зелено кафе в продължение на 4 до 12 седмици може да намали артериалното налягане при хора, които страдат от високо кръвно налягане.

Помага при диабет тип 2

Екстрактът от зелено кафе е много полезен при лечение на диабет тип 2, тъй като нормализира нивата на захар в кръвта. Хлорогенните киселини, които се съдържат в зеленото кафе инхибират освобождаването на G6P, който от своя страна стабилизира нивата на кръвна захар в организма.

Странични ефекти от употребата на зелено кафе

Странични ефекти от кафето | LuckyFit

Може да се каже, че ако се приема в правилната дозировка зеленото кафе е безопасно за консумация. При неправилна дозировка обаче, могат да се появят следните странични ефекти:

Повишени нива на хомоцистеин

Продължителната употреба на зелено кафe или повишаването на препоръчителната доза може да доведе до повишаване нивата на плазмен хомоцистеин, което от своя страна може да причини появата на сърдечни заболявания.

Увеличаване на тревожността

Тъй като в това кафе се съдържат по-високи нива на кофеин, употребата на зелено кафе за отслабване може да повиши нивата на безпокойство и човек да изпадне в тревожно разстройство.

Нарушения в кръвообращението

Кофеинът, който се съдържа в зеленото кафе може да наруши кръвообращението и да предизвика кървене.

IBSили синдром на раздразнените черва

Приемано в големи количества или продължително време, зеленото кафе може да причини диария и синдром на раздразнените черва.

Глаукома

Приемането на кофеина, който се съдържа в зеленото кафе може да увеличи налягането в окото и да причини глаукома.

Истеопороза

Кофеинът в зеленото кафе може да увеличи количеството калций, което се отделя в урината, а това може да отслаби костите. Ако страдате от остеопороза трябва да ограничите приема на зелено кафе до по-малко от 300 мл. на ден и да приемате добавки с калций, за да нормализирате нивата на калций.

Освен изброените странични ефекти се наблюдават още: главоболие, повръщане, гадене, повишен сърдечен ритъм, безпокойство, възбуда и други.

Как се приема зелено кафе за отслабване?

Прием на зелено кафе | LuckyFit

Въпреки, че нищо не пречи да пиете зелено кафе като обикновено кафе, малко хора го правят, тъй като е ужасно горчиво. Затова обикновено добавката се приема на таблетки или капсули.

Дозата се определя от различни фактори като възраст, здравословно състояние и други, затова и ние препоръчваме, ако решите да изпробвате ефекта от тази добавка, преди да започнете, да се консултирате с вашия лекар.

Това, което със сигурност можем да кажем е, че досега е установено, че употребата на зелено кафе на дози до 480 г. дневно в продължение на 12 седмици е напълно безопасно за възрастни пациенти.

Кой може да приема зелено кафе за отслабване и за кой не е препоръчително?

Ако сте здрави и искате да опитате, след консултация с личния си лекар можете да опитате дали ефектът от зеленото кафе е действителен или е само мит.

Ако обаче сте бременни, ако кърмите, ако приемате лекарства за разреждане на кръвта, ако страдате от сърдечни проблеми, белодробни заболявания, депресия, шизофрения, ако имате слаби кости или страдате от остеопороза, ако сте в менопауза, тогава зеленото кафе е неприемлив вариант за отслабване за вас.

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar