[:bg]Уроци по танци за отслабване[:en]Dancing lessons for weight loss[:] | LuckyFit

Отслабването и калориите 

Според експертите човек качва средно 0.5 – 1 кг на година. Добрата новина е, че ако ежедневно консумираме по 100 ккал по-малко от обичайния си режим, ще предотвратим това повишаване на теглото. Ако вече имаме килограми за сваляне обаче, е необходимо да намалим калорийния си прием с 500 ккал, като не е необходимо единствено да се лишаваме!

Качване на килограми с възрастта | LuckyFit

Половината от калориите можем да изгорим чрез физическа активност – например чрез ходене пеша 30-45 минути. Според изследване 30 минути ежедневно ходене е достатъчно да предотврати качването на килограми, но ако искаме да отслабваме, ни е необходимо повече (например 45 мин. бързо ходене всеки ден).

Добра идея е да водите дневник на двигателната си активност. По този начин ще проследявате своя напредък, ще получаватe положителна обратна връзка (или ще се мотивирате да спортувате по-редовно и интензивно) и ще поддържате фокуса върху целите си.

Ако все още не сте, свалете си мобилно приложение за проседяване на броя стъпки, които извървявате всеки ден. Експертите препоръчват да се правят по 10,000 стъпки на ден, но да се достигне до този брой постепенно, като се добавят по 500 стъпки на седмица.

Не пренебрегвайте и други възможности за движение през деня (извън тренировките и разходките). В седящо положение изгаряме около 100 ккал на час, а докато стоим прави – около 140 ккал. Това е малка разлика, но може да стане значима, ако я използваме в наша полза. Ако е възможно (но помислете сериозно), се раздвижвайте на всеки 2 часа – за 5-10-минутна разходка или разтягане с няколко упражнения за врата и гърба.

Ако работите в седнало положение, използвайте също всяка възможност да стоите прави или да ходите – провеждайки телефонен разговор или разговор с колега, например.

Тренировки и отслабване

По отношение на тренировките след края на работния ден, когато обикновено сме изморени, помислете за уроци по танци. Те създават настроение и повишават тонуса, докато спомагат за изгарянето на немалко калории – 400-500 ккал на час танци с бързо темпо.

Уроци по танци за отслабване | LuckyFit

По време на класовете по йога също горим калории, като броят зависи от стила, но предимството на тези тренировки е, че възобновяват психическата и физическата енергия, като ни тонизират за задачите, които обикновено ни чакат вкъщи.

Освен повече движение, много важно за поддържането на добро здраве и добра фигура е да си подсигурите и повече качествен сън. Умората от липсата на достатъчно сън ни прави по-слабо мотивирани да тренираме и да си сготвим нещо здравословно и добро за фигурата ни. Освен това, когато ритъмът на сън се измества от естествения за човешкия организъм, съответно се променя и този на хранене.

Когато си лягаме късно, обикновено сутрин не усещаме чувство на глад, за сметка на което вечер или през нощта сме готови да погълнем големи количества храна, за да поддържаме енергийно ниво на функциониране, което не е обичайно за този период от денонощието.

Да, но самият процес на храносмилане изисква енергия особено ако сме похапнали повече, а метаболитните процеси по това време са забавени. По-добрият вариант е да се храним редовно през деня и да не позволяваме да „озверяваме от глад“ в края на деня.

Според експертите, колкото повече хапваме преди обяд, толкова по-малко гладни сме вечер, а и имаме възможност да изгорим приетите калории през деня. Резултатите от изследване показват, че жени, които консумират 500 ккал на закуска, 700 ккал на обяд и 200 ккал на вечеря свалят с 5-6 кг повече в сравнение с дамите, които разменят калорийния прием за вечеря с този за закуска или за обяд.

Тренировки по йога, танци и разходки сред природата, заедно с специално разработен хранителен режим за здравословно отслабване с добро настроение и без гладуване е същността на програмата ЛъкиФит в Банско. Заповядайте да направим заедно първите стъпки към по-добро здраве и фигура!

article-end-image

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar