Живата вода в ЛъкиФит
Жива вода Канген

kak-da-otsl-img1

small-logo-luckyfit Канген – водородна, алкална и жива вода за добро здраве

Като жизненоаважна, неизменна и животоподдържаща част от ежедневието, приемът на вода е един от най-лесните и достъпни начини да подобрим здравословното си състояние в дългосрочен план. Достатъчно е да приемаме правилните количества и правилния вид вода, които са стимулират процесите на прочистване, детоксикация и алкализиране на организма. 

И все пак – тази задача се оказва много по-голямо предизвикателство, отколкото може да ни се стори на първо време. Не просто заради вредния навик да заместваме водата с други подсладени напитки, но и заради заблудата, че бутилираната и течащата чешмяна вода са единственото, от което тялото ни има нужда.

Днес твърдим точно обратното – бутилираната и чешмяната вода не са дори близо до това, от което човешкото тяло се нуждае. Векове наред, японците наричат дестилираната вода или водата, третирана чрез обратна осмоза “мъртва вода”. 

Мъртвата вода в лишена от своите ценни за тялото минерали и може да бъде изключително силно киселинна – с ниво на pH между 6 и 7. Предвид природно неутралното ниво на pH на водата, можем да сметнем това за вмешателство, което значително променя правилата на играта. 

Добрата новина? Съвременната наука и технология предлага начин мъртвата вода да се превърне отново в жива – бързо и лесно почти като детска игра. В следващите редове ще ви разкажем повече именно за така наречената “жива вода” – водородна, алкална, антиоксидантна и идваща с редица уникални ползи за човешкото здраве. 

Човек е водата, която пие

Вероятно вече не веднъж сте чували, че водата съставлява до 75% от човешкия организъм. Замисляли ли сте се, обаче, че приемът на вода – по силата на тази логика – е един от най-важните фактори за общото ни здравословно състояние?

И ако за количествения прием на вода се говори изключително често, то днес ще поговорим за качествения такъв. Защото високият прием на замърсена или мъртва вода е почти толкова непродуктивен за здравето, колкото пониженият общ прием на течности или приемът на нездравословни такива. 

Водата пренася хранителните вещества до клетките, изчиства се токсините, предотвратява умората и главоболието. Тя е свързана с поддържането на оптимално здравословно състояние и балансирано тегло – ето защо, приемът на жива вода подобрява както скоростта, така и качеството на всички тези процеси в организма. 

Защо обикновената бутилирана и чешмяна вода не е най-доброто решение?

Разликата между жива и мъртва вода е само върхът на айсберга, когато говорим за прием на чешмяна вода директно от градската водопроводна мрежа. Според публикация на Световната здравна организация, поне 2 милиарда души по земното кълбо използват източник на питейна вода, замърсен с фекалии. 

Именно за да се предотврати разпространението на бактериални зарази, чешмяната вода се преработва с различни препарати и методи, които гарантират нужното обеззаразяване. В резултат на този вид обработка, обаче, водата губи и много от своите характерни минерали, променя киселинността си и – съответно – цялото си действие върху тялото. 

Бутилираната вода не е много по-добра алтернатива. Освен вредна за околната среда, тя е податлива на замърсяване с плесен, бактерии и фини прахови частици, докато използваните в опаковките Бисфенол А и фталати представляват директна заплаха за човешкото здраве. 

Разбира се, необработена и кристално чиста вода можем да открием в планинските извори, но колко от нас могат да си позволят да живеят при такива условия? 

Добрата новина е, че ако искате да избягате от негативите на хидратирането с мъртва вода и искате да го направите от комфорта на дома си, където и да се намирате, решение съществува. 

В стремежа си да снабдяват клетките си с чиста и полезна вода, хората са изобретили начини да пречистват и преструктурират водата, която достига до нас в градска среда. Нещо повече – това се случва по напълно естествен начин, който не включва вредни химикали и рискове нито за здравето, нито за околната среда.

Какво представлява водородната вода Канген?

Думата kangen е с японски произход и в буквален превод означава „връщане към произхода“ или “връщане към началото”. Иначе казано – думата обозначава процеса на трансформация на мъртвата вода обратно в жива, заедно с всички присъщи за нея забележителни свойства и действия върху човешкия организъм. 

Този процес се разгръща благодарение на йонизацията – процес, при който чешмяната вода се трансформира в алкална. Новополучената питейна вода е почистена от хлор, тежки метали, олово, ръжда и други вредни за здравето на човека примеси.

Водата Канген се отличава с богат набор от характеристики, тъй като тя е :

 • йонизирана 
 • богата на електрони 
 • антиоксидантна 
 • преструктурирана 
 • алкална 
 • наситена с активен водород 
 • богата на енергия 
 • микроклъстерна
 • оксидантно редуцирана

С днешна дата, постигането на тези резултати е по-лесно отвсякога и се случва именно чрез йонизатор за вода Канген – модерен, безвреден, лесен за използване и широко достъпен за свободна употреба. 

Как се образува “живата вода” Канген? 

Както вече споменахме по-горе, такъв вид „жива“ и електрохимично редуцирана вода се получава чрез процес на йонизиране. По време на йонизирането, водата се насища с кислород и придобива алкални качества, тоест по-високо ниво на pH от обикновената вода. 

Защо това е важно и как точно е полезно за здравето? Много просто – оптималното ниво на pH за човека е около 7.5 – 8.5 – средно алкално. По-високите стойности на алкализация са подходящи за лечение на различни видове специфични здравословни състояния. 

Окислителното увреждане при ацидоза, от своя страна, се свързва с развитие на много съвременни заболявания като диабет, рак и разлини сърдечно-съдови увреждания. 

Какви са свойствата на живата вода Канген?

В новополучената алкална вода се запазват всички полезни за организма ни минерали, като същевременно се елиминират вредните примеси. Или иначе казано – тя действа като натурален алкализатор на тялото, предпазвайки от ацидоза и идващите с нея дехидратация, увреждане на клетките и органите. 

Твърде високата киселинност в тялото се свързва с по-висока уязвимост към влиянието на вредни микроорганизми, както и с множество проблеми на храносмилателната, кръвоносната, нервната и дори репродуктивната система.

Алкалната вода е особено полезна за противодействие на заболявания и състояния като високо кръвно налягане, диабет, високи стойности на холестерол, „киселини в стомаха“ и наднормено тегло.

Според скорошно изследване, йонизираната вода подобрява състава на кръвта, така че тя да тече по-свободно през кръвоносните съдове и да захранва по-ефективно клетките с кислород и хранителни вещества.

По-долу разглеждаме по-подробно механизмите на действие на живата вода и всички уникални начини, по които тя ни помага да сме по-здрави, да живеем по-добре и да бъдем най-добрата версия на себе си. 

Какви са ползите от приема на алкална вода Канген?

След като вече загатнахме за някои от ползитворните влияния на живата, алкална вода, сега се фокусираме върху всяка една от тях поотделно – придружена с описание на механизмите, по които се осъществява взаимодействието с органите и системите на човешкото тяло. 

Ефективна естествена детоксикация 

Токсините могат да се натрупват в тялото с течение на времето, причинявайки увреждане на клетките, преждевременно стареене и дисфункция на някои от основните системи в организма. Един от най-лесните начини за борба с токсините е детоксикацията на тялото с антиоксиданти.

Доказано е, че алкалната вода поддържа здравословни нива на антиоксиданти в черния дроб и осигурява хидратацията, необходима на системите на тялото ви за правилна дългосрочна детоксикация. В допълнение към това действие, живата вода освобождава организма от натрупаните токсини, като неутрализира киселинността и премахва киселинните отпадъчни продукти от клетките и тъканите.

Защита против стареене на клетките

Приемът на жива вода служи и като превенция за поява на бръчки, като забавя процеса на стареене на всички клетки, включително в най-горния слой на кожата. Причината е, че алкалната вода гарантира значително по-добра хидратация на тялото и кожата в сравнение с чешмяната вода или обикновената бутилирана вода.

Причината е изцяло научна и изключително логична, като може да се обясни в две стъпки:

 • Йонизацията води до химически промени във водата, в резултат на които нейните молекули да имат така наречената шестоъгълна структура. Тази структура улеснява проникването на молекулата на водата в клетките.
 • Намалената киселинност на тялото увеличава вискозитета на кръвта, което означава, че тя тече по-лесно и по-бързо в кръвоносните съдове на тялото. Комбинацията от по-добро кръвообращение и по-лесно проникване на водата в клетките създава значително по-добра хидратация и подчертан анти-ейдж ефект

Подобряване на храносмилането

Алкалната вода повишава нивото на рН в цялото тяло, като изключение не прави и дебелото черво. В комбинация с по-добрата хидратация, това спомага за премахване на свободните радикали и токсините от храносмилателния тракт. 

В допълнение, алкалната вода съдържа магнезий, калций и други ценни минерали, които действат като естествено слабително средство, което подпомага храносмилането и правилната обмяна на веществата. В резултат ще можете да се насладите на ефективно пречистване на храносмилателната система, по-правилно усвояване на микро и макронутриентите, и – разбира се – по-здрава и стройна фигура. 

Регулиране на апетита 

Знаете ли, че тялото често не може да различи чувството на жажда от чувството на глад? Корените на неконтролируемия апетит често са по-плитко, отколкото предполагаме, и се дължат именно на неправилната хидратация на организма. 

След като вече обяснихме защо алкалната вода хидратира тялото много по-успешно от “мъртвата” чешмяна и бутилирана вода, изводът е повече от очевиден. Приемът на жива вода е чудесен начин да се почувствате сити и доволни, без постоянно да поглъщате излишни калории.

Подсилване на имунната система

Излишното количество токсични съединения в организма означава, че имунната ви система ще трябва да положи допълнителни усилия, за да поддържа правилните биологични функции. Това може да доведе до слабост, податливост на инфекции и намалени собствени защитни сили на организма. 

Алкалната вода неутрализира естествено свободните радикали, като по този начин премахва токсините, натрупани в тялото ви. Ето защо, когато тялото ви е в алкално състояние, това непременно засилва имунната ви система, освобождавайки я от допълнителните “фронтове” за борба със заболяванията. 

Подобряване на състоянието на кожата и косата

По-добрата хидратация, гарантирана от приема на жива вода помага за ефективното доставяне на витамини и минерали във всяка част на тялото ви – включително кожата, контите и скалпа. 

В допълнение, балансираните стойности на рН на косата, а също и на скалпа, са важни за общото здраве и добър външен вид на косата. 

Стойности на pH между 3.5 и 5.5 се считат за отлични в професионалните продуктите за грижа за косата – затова някои специалисти твърдят, че алкалната вода показва отлично действие, дори когато се полага върху скалпа и косата външно. 

Регулиране на теглото

Освен че подпомага храносмилането и правилната обмяна на веществата, алкалната жива вода ви помага да се разделите с излишните килограми и по много други начини. 

Включително :

 • Прочиства тялото от токсините, които забавят метаболизма и причиняват подуване, гниене на храната и затворен порочен кръг от натрупване на все повече токсични вещества.
 • Осъществява положително влияние върху състоянието на мускулите и ставите, като същевременно балансира рН, за да намали отлаганията на млечна и пикочна киселина, които могат да причинят болка и подуване. Това прави тренировъчния ви режим много по-лесен за изпълнение, времето за възстановяване – много по-бързо, а отслабването – много по-лесно и видимо.
 • Хидратира всички клетки в тялото, като редуцира задържането на течности и ви помага да скулптурирате силуета си по най-лесния и естествен възможен начин.

Немалко проучвания показват, че приемът на една до две чаши вода около 30 минути преди хранене ускорява загубата на тегло, защото създава чувство на ситост и намалява апетита. Когато тази вода е жива и алкална, можем да говорим за многократно по-подчертано действие и видимо по-добри резултати.  

Увеличаване на потентността

Научно докзано е, че смущения в нивата на pH в тялото могат пряко да повлияят на репродуктивните способности както при мъжете, така и при жените. 

При мъжете

Като цяло, човешкото тяло може да толерира колебанията в нивата на рН, но голям спад в тези нива може да създаде големи проблеми за сперматозоидите при мъжете. Сперматозоидите предпочитат алкална среда, а функцията им е най-правилна, когато в тялото има по-високи нива на рН.

При жените

pH киселинността на влагалището е защитен механизъм, който предпазва от бактериални инфекции. От друга страна, тази неблагоприятна среда е в състояние дори да умъртви сперматозоидите, правейки зачеването едно силно предизвикателно начинание.

И тъй като природата е помислила за всичко, хормоналните промени по време на овулацията предизвикват именно това – регулиране на киселинността в диапазона около 7 и повече pH. Както вече сами се досещате – сходна роля би мога да изиграе и алкализираната вода, която естествено регулира киселинността. 

Преминаването към по-алкално рН позволява на сперматозоидите да оцелеят до 48 часа в женската репродуктивна система. Там те могат безопасно да пътуват през вагината и шийката на матката до фалопиевите тръби, улеснявайки зачеването.

Подобряване на съня

Експерти от The Sleep Foundation споделят нещо, за което учените са единодушни от много време насам – да легнете в леглото си в дори леко дехидратирано състояние, може да има силно отрицателно въздействие върху съня ви. 

И след като вече отлично знаете защо живата вода Канген хидратира тялото много по-успешно от мъртвата вода, ето и още няколко начина, по които тя ще подобри съня ви:

 • Тя помага за облекчаване на мускулни крампи и други смущения на мускулите, което прави съня по-дълбок и пълноценен.
 • Осигурява минералите, необходими за правилна собствена регулация на телесната температура, като намалява студените и топли вълни през нощта.
 • Облекчава подуването, газовете и киселините, които често пречат на нормалните фази на съня.
 • Йонизацията на водата предполага наличие на йонен калций, който, от своя страна, доказано намалява алергичните реакции на организма и ви помага да спите по-добре по време на алергичен епизод. 

Понижаване на кръвното налягане

Проучване, проведено от шанхайски учени показва, че пиенето на алкална йонизирана вода може да бъде от полза за хора с високо кръвно налягане, диабет и висок холестерол.

Тези ѝ свойства я превръщат в истинско богатство в природната ви артилерия, благодарение на което можете както да държите под контрол хронични здравословни състояния, така и да си осигурите нужната превенция срещу тях.  

Повишаване на работоспособността

По-добър сън, по-добра обмяна на веществата, по-добър мускулен тонус и ефективна естествена детоксикация – всички тези фактори неизменно носят след себе си повишена продуктивност както по време на физически, така и по време на умствен труд. 

Само няколко седмици след началото на редовния прием на жива вода, ще можете да усетите ефекта и от първо лице – повече енегерия, по-добри резултати и по-висока работоспособност без излишен стрес и претоварване. 

Водородна вода: чисто, лесно, полезно

В заключение можем лесно да кажем, че живата вода има потенциала да подобри както здравословното ви състояние, така и цялостното ви качество на живот. 

Водородната вода е десет пъти по-ефективна от обикновената питейна вода по отношение на клетъчната хидратация и естествената детоксикация. Причината – единствено молекулата на водорода е способна да проникне в клетките и да отстрани вредните свободни радикали.

Молекулярният водород във водородната вода е най-мощният антиоксидант в природата. По-силен е от витамин C, от алфа-липоевата киселина и другите познати антиоксиданти, препоръчвани досега. Елиминира целево само вредните свободни радикали, причиняващи дегенеративни заболявания.

Внесен в организма чрез водата, молекулярния водород ускорява процеса на регенерация на клетките. Макар и да не е лекарствено средство, живата вода е богатство, което можете да използвате, за да живеете по-добре!

Ролята на Живата вода Канген в програмата на ЛъкиФит

Всички участници в програмата ЛъкиФит имат възможност да консумират ежедневно вода Канген и водородна вода, притежаващи качества като тези на чистата вода от природата.

По този начин, ние се грижим за вашето добро здраве, отлично самочувствие, лесна загуба на тегло и ефективна натурална детоксикация!

Заповядайте при нас, за да се насладите на всички начини, по които силата на природата и науката се обединяват, за да можем заедно да постигнем резултатите, за които мечтаете!

Източник снимки: Unsplash