Kangen

Човешкият организъм се състои от повече от 70% вода, като процентът варира в зависимост от възрастта и здравето. 

Водата е незаменима за нашето оцеляване и е от ключово значение за правилното функциониране на всички наши органи.

Редовната консумация на чиста вода стабилизира кръвното налягане, намалява нивата на холестерол, поддържа здравето на кожата, елиминира токсините и допринася за оптималното метаболитно функциониране на нашето тяло.

Ето защо, в програмата за отслабване ЛъкиФит сме включили редовен прием на Канген вода с pH 8,5.

Основни характеристики на Канген водата

Канген е израз на японски, който в превод означава връщане към основите

Канген водата е алкална вода, която е произведена чрез електролиза на чешмяна вода. 

Обикновената вода преминава през алкален йонизатор и устройство за филтриране, които филтрират хлора и разделят атомите на водата на водород и кислород. След това към водорода се прибавя един електрон, създавайки нова формула, наречена диатомен молекулярен водороден газ.

Така, в края на процеса се получава чиста, свежа алкална вода със страхотен вкус, която помага на тялото да се върне към своето балансирано състояние.

Канген водата се отличава с много характеристики, основните сред които описваме в следващите редове.

Антиоксидантна

Kangen водата е богата на водород и по-специално на молекулярен водород, който действа като силен антиоксидант. Той дифундира (преминава) бързо през клетъчните мембрани и може да намали свободните радикали. 

По този начин се намаляват окислителните реакции в тялото и се потиска оксидативния стрес.

Алкална

Оптималното здраве започва с баланса, а за да постигнем този баланс, тялото ни трябва да поддържа pH съвсем малко над 7 на нивото на кръвта. 

Канген водата е известна със своята способност да регулира нивата на pH в организма. Това е от съществено значение за правилното функциониране на клетките и органите, тъй като подпомага отстраняването на токсините от тялото.

Микроклъстеризирана

Молекулите на чешмяната вода са с по-голям размер, поради което често се чувстваме подути и това ни кара да пием по-малко вода дневно.

Водните молекули на Канген водата са по-малки, което им позволява да преминават по-бързо и лесно през клетъчните мембрани и да се абсорбират по-ефективно от тялото. 

Това помага за по-бързо възстановяване на течностите, изгубени по време на упражнения и уриниране.

Преструктурирана

Молекулната структура на чешмяната вода е петоъгълна. Тази структура се счита на неструктурирана, което означава, че не носи много ползи за здравето. 

В сравнение с нея, молекулната структура на канген водата е преструктурирана (шестоъгълна). Това ѝ позволява по-лесно да достига до клетките на тялото и да ги хидратира. 

Освен това структурата ѝ подпомага клетъчната комуникация, премахва метаболитните отпадъци и не на последно място спомага за транспортирането на течности в цялото тяло.

Йонизирана и богата на енергия

“Живата” Канген вода е с отрицателен заряд от йони и задържа енергията, подобно на батерия. 

Когато пием отрицателно заредена вода, ние зареждаме всяка клетка от тялото си с енергия, която можем да използваме както за саморегулиране, така и за самолечение.

Оксидантно редуцирана

Богатата на водород Канген вода се характеризира с висока отрицателна стойност на OPR (оксидантно редуцирана вода)

Ниската отрицателна стойност показва, че тя има по-висок антиоксидантен потенциал и като качество е по-добра за консумация от обикновената вода.

Ползи на Канген водата за отслабването

Канген водата може да бъде полезна за отслабването по няколко начина:

  • Дълбока хидратация: Алкалната вода, каквато е Kangen водата се абсорбира по-лесно от тялото, което повишава нейната консумация и премахва чувството на подуване.
  • Детоксикация: Консумацията на канген вода помага за неутрализирането на свободните радикали и токсините и изхвърлянето им по естествена начин извън организма. 

Това може да помогне за подобряване функциите на черния дроб и други органи, отговарящи за изхвърлянето на токсините, което в крайна сметка спомага за намаляване на теглото.

Влияние върху метаболизма

Както споменахме по-горе, Канген водата се абсорбира по-лесно и бързо от клетките на организма в сравнение с обикновената вода. Добре хидратираните клетки, от своя страна, са от съществено значение за оптималното протичане на метаболитните процеси.

Канген водата има пречистващ ефект и улеснява изхвърлянето на токсините от организма, а организъм, натоварен с по-малко токсини изгаря повече калории.

Kangen

Ползи за общото здраве

Алкалната вода е особено полезна за противодействие на  редица заболявания и състояния, като например:

  • Високо кръвно налягане;
  • Диабет;
  • Високи стойности на холестерол;
  • Повишена киселинност на стомаха;
  • Наднормено тегло.

Освен това, редовното пиене на алкална Канген вода може да помогне за укрепване на имунната система, за забавяне процесите на стареене и повишаване на издръжливостта.

Комбинация между Канген вода, хранителен режим и физическа активност

Единствено с Канген вода не могат да бъдат постигнати големи резултати в посока намаляване на теглото. Но в комбинация с подходящ хранителен режим с калориен дефицит и ежедневна физическа активност, отслабването може да бъде постигнато.

Това е и причината, поради която в ЛъкиФит включваме консумацията на Канген вода в програмата си за отслабване.

Често задавани въпроси

Как да започнем да пием Канген вода?

Препоръчително е да започнете с най-ниското ниво pH от 8,5, което постепенно може да увеличавате до pH 9 или  pH 9,5 според вашите телесни нужди и физическо състояние.

Канген водата, която предлагате, с колко pH е?

Алкалната вода, която предлагаме в нашата програма ЛъкиФит е с pH 8,5.

Безопасно ли е да пием Канген вода всеки ден?

Канген водата е напълно безопасна за продължителна употреба. Единствено, ако имате сериозни бъбречни проблеми е препоръчително да се консултирате с вашия лекуващ лекар, преди да започнете да пиете алкална вода.