Постигнати желани кг | Lucky Fit

Удовлетворение от свалени килограми | LuckyFit

Очаквате, че щом така сме озаглавили материала веднага ще започнем с най-популярните диети, с които за седмица ще свалите до 5 кг от теглото си… и ние ще ви дадем такива диети, но преди това нека поговорим за епидемията, наречена наднормено тегло.

Знаете ли, че…

Живеем във все по-затлъстяващо общество, което не може да се справи с килограмите?

А знаете ли, че според Световната здравна организация повече от 40% от населението на Земята е с наднормено тегло?

А минавало ли ви е през ум, че европейските страни, които допреди десетина-двадесет години са се смятали за страни, в които населението се храни сравнително здравословно, днес с бързи крачки настигат „първенеца” в затлъстяването – САЩ?

Какво прави по въпроса СЗО?

Заради епидемичните размери, които придобива наднорменото тегло, през 2004 година Световната здравна асамблея, като върховен орган на Световната здравна организация приема Световна стратегия за диетите, физическата активност и здравето. СЗО призовава всички правителства, международни партньори, частния сектор и гражданското общество да предприемат действия на глобално, регионално и местно равнище за подобряване здравословния начин на хранене и физическата активност.

През 2010 година Световната здравна организация одобрява и редица препоръки за маркетинга на храни и напитки за деца. СЗО предоставя насоки за страните относно разработването на нови и подобряването на съществуващите политики за намаляване въздействието върху децата на пазара на нездравословни храни.

Затлъставяне от фаст фууд | LuckyFit

Какво правим ние?

Огледайте се! Нима наистина не забелязвате, че от ден на ден ставаме все по-дебели?

Ако продължаваме да се храним с храни, пълни с химикали, оцветители, Е-та, ако продължаваме вместо към плод да посягаме към вафлата или баничката, много скоро не само няма да се чувстваме комфортно в телата си и няма да ни харесва как изглеждаме, но и ще си докараме заболявания, с които трудно ще се справим. Ако продължаваме така, не само ние ще носим размер ХХL, но и децата ни, просто защото ние сме отговорни за тяхното здраве, хранене и възпитание.

Началото

Килограмите се трупат неусетно… В началото си казваме, че винаги, когато поискаме, можем да свалим няколкото килограма в повече. После, улисани в ежедневните задачи и в тичане да свършим всичко и веднага започваме да не обръщаме внимание с какво се храним и слагаме на масата все по-често храни, които се приготвят бързо, но които са не само изключително нездравословни, но и „залепват” на места по тялото ни, където не ни се иска да се намират.

Не се харесваме, дрехите ни отесняват, а и усещаме, че нямаме сили да вървим пеш или да вършим някакви физически натоварвания… Знаем, че трябва да направим нещо, но нямаме нито време, нито желание да го направим и си казваме: „От утре, от понеделник, от пролетта, от другата година ще започна диета, ще отида в клиника за антистрес, ще се запиша в Програма Лъки Фит Стандарт…”

Краят

И това е така, докато една сутрин се събуждаме, поглеждаме се и едва успяваме да се познаем в огледалото. Качили сме доста килограми, изглеждаме доста окръглени и зле, а здравето ни се е влошило.

Започваме да търсим бързи диети, които да ни „върнат” старите форми, които си харесваме. Опитваме какво ли не, но ефектът или е временен или никакъв.

Провал в опита за отслабване | LuckyFit

Защо много от диетите, които пробваме сами се оказват в повечето случаи неефективни?

В желанието си да отслабнат бързо, голяма част от хората тълкуват погрешно диетите, не се допитват до специалисти, а започват да „експериментират” с всяка диета, която някой им препоръча. А в основата на всяка диета стои правилното хранене, което позволява на тялото да се очисти от токсините, за да може да се нормализира правилното функциониране на храносмилателния тракт, което пък да доведе до намаляване на натрупаните мазни депа в организма.

Голяма част от хората, които търсят начин да отслабнат бързо за кратко време правят още по-голяма грешка – превръщат диетата в гладуване… А гладуването стресира организма!

За да има ефект експресната диета и наистина да могат да се свалят 5 кг за 7 дни, тя трябва да съдържа всички необходими елементи, за да се поддържа нормалното функциониране на тялото и това да не го докара до стрес. Преди да се започне диета (особено едноседмична), задължително трябва да се определи дали енергийната стойност на диетата отговаря на нуждите на конкретния организъм.

Какво означава това?

Това значи, че ако вашата приятелка е успяла да свали 5 кг за 7 дни с определен режим на хранене, нейният режим може да не е подходящ за вас и при вас да няма никакъв ефект. Затова, ако решите да предприемете някакви стъпки за намаляване на теглото в кратки срокове, първо се обърнете към специалистите от клиника за антистрес или дебелариум, които да определят какви са вашите енергийни стойности.

Последно, но в никакъв случай по-маловажно е на каква възраст сте, колко килограма имате да сваляте, какво е здравословното ви състояние.

Диета 5 кг за 7 дни

Преди да ви запознаем с някой от най-популярните и ефективни диети „5 кг за 7 дни” си позволяваме да ви кажем, че според нас за правилното им провеждане и постигане на истински резултати е добре да се доверите на специалисти.

Ние не носим отговорност за диетите, които ще ви представим!

Чаша портокалов сок | LuckyFit

№1 Едноседмична диета

Ден 1

Консумират се само плодове, с изключение на банани. Можете да хапвате през целия ден колкото плодове ви се хапват.

Ден 2

Консумират се само пресни, варени или приготвени на пара зеленчуци. Хапвайте всякакви зеленчуци без бобови растения и царевица.

Ден 3

Зеленчуци и плодове

Хапват се всички видове свежи зеленчуци и плодове според сезона. Най-добре е да направите една огромна зеленчукова салата, която да подправите с прясно изцеден лимонов сок и лют пипер (подправена така, салата не само е по-вкусна, но и благодарение на лютия пипер в нея ще забързате метаболизма си).

Ден 4

Банани и кисело мляко

Въпреки, че повечето диети отписват бананите, тук те се препоръчват, тъй като ако спазвате точно диетата, на четвъртия ден тялото ви вече се нуждае от допълнителни минерали, а в бананите се съдържа много калий. Можете да изконсумирате до 8 банана за целия ден, както да си хапнете нискомаслено кисело мляко.

Ден 5

Пиле и домати

През целия ден се консумира само пиле и салата от домати. Пилето задължително трябва да е без кожа и да не е пържено или панирано. Ако не обичате пиле, можете да го замените с пуешко.

Ден 6

Пиле и зеленчуци

Менюто ви за предпоследния ден от експресната диета трябва да включва пилешко (пуешко) филе и всякакви зеленчуци (без картофи и боб).

Ден 7

Зеленчукова супа

2 глави лук, морков, целина, чушка, домат се нарязват на ситно и се сваряват. Супата се подправя с малко сол и черен пипер и се пасира.

Пирамида на диетите | LuckyFit

№2 Диета 5 кг за 7 дни

През първи, трети и пети ден се консумират:

Варено месо (около 100 гр. на ден)

Обезмаслено сирене (50 гр. на ден)

Ръжен хляб (150 грама на ден)

Варена елда или ориз (200 грама на ден)

Нискомаслена извара (100 грама на ден)

Комбинирайте продуктите както ви харесва, стига да се вписвате в количествата, които са дадени по-горе.

През втория, четвъртия, шестия ден се консумират моркови, ябълки, зеле, домати, краставици, цвекло, броколи в неограничени количества. Между храненията е добре да хапвате по някоя лъжица нискомаслено мляко.

Яйчена диета за отслабване | LuckyFit

№3 Яйчена диета

Ден 1

Закуска: 2 варени яйца, половин грейпфрут, кафе или чай без захар и мляко;

Обяд: 2 варени яйца, домат, чаша билков чай;

Вечеря: 2 яйца, салата от моркови и цвекло без подправки (може малко лимонов сок) половин грейпфрут, чай.

Ден 2

Закуска: 2 варени яйца, половин грейпфрут, чай или кафе без захар;

Обяд: 2 яйца, грейпфрут;

Вечеря: 2 яйца или постно месо (150 грама, варено или на скара), зелена салата.

Ден 3

Закуска: 2 яйца, половин грейпфрут и чай или кафе (чисти);

Обяд: 2 яйца, задушен спанак и чаша чай;

Вечеря: 2 яйца, салата без подправки (виж Ден 1), 100 грама извара, билков чай.

Ден 4

Закуска: 2 яйца, половин грейпфрут и чай или кафе;

Обяд: 2 яйца с малко спанак, чаша билков чай;

Вечеря: 2 яйца или 150 грама морска риба, салата според вкуса (без картофи), чай.

Ден 5

Закуска: 2 яйца, половин грейпфрут и кафе без захар;

Обяд: 2 яйца, задушен спанак, билков чай;

Вечеря: 150 грама морска риба, зелена салата, черно кафе или чай.

Ден 6

Закуска: 2 яйца, половин грейпфрут, кафе или чай без захар;

Обяд: плодова салата;

Вечеря: 2 яйца или 150 грама постно месо, салата от маруля или от домат, краставица, целина, билков чай.

Ден 7

Закуска: 2 яйца, половин грейпфрут, чай или кафе без захар;

Обяд: 2 яйца или варено студено пиле, домат и грейпфрут;

Вечеря: 2 яйца или варено студено пиле (150 гр.), салата (моркови, зеле, домати) и чай без захар.

По време на диетата с яйца се препоръчва да се пие алкална минерална вода в допълнение към неутрализирането на киселината на грейпфрута.

Ефективни ли са диетите 5 кг за 7 дни?

Бързото отслабване е възможно, но за да бъде наистина здравословно и ефективно, е добре диетата да бъде изпълнена в клиники за антистрес или специализирани центрове (дебелариуми), където за вас ще се погрижат специалисти.

В дебелариума първо ще минете през прецизен медицински преглед, после специалистите ще изготвят диетата според вашите индивидуални характеристики и здравен статус. През седмицата, в която трае Програмата Лъки Фит Стандарт вие ще бъдете под постоянен лекарски контрол, което ви гарантира не само ефективно, но и здравословно отслабване.

article-end-image

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar