photo_4

Лятото идва, наближава време за море, а вие искате да се отървете възможно най-скоро от излишните килограми… Питате се “Как да отслабна бързо?” и дали това изобщо е възможно без крайни лишения и нездравословни режими. ЛъкиФит е решението на вашия проблем с програмата си за бързо отслабване! 

Включете се в специализираните програми на ЛъкиФит и се насладете на мечтаното тяло! Влезте във форма за отрицателно време с изключително ефективната ни и приятна програма, подходяща както за хора с с наднормено тегло, така и за тези, които искат да свалят само няколко излишни килограма.  

И не си мислете, че тренировките ще са ужасно тежки и непосилни за вас, за да има бърз ефект за редуциране на теглото. 

Те са съставени от професионалисти, които са се погрижили не просто да изглеждате добре след края на програмата, и за това да се чувствате добре и да ви останете с един приятен спомен за преобразяването на тялото ви!

Кажете сбогом на излишните килограми!

Да се подлагаме на диета никога не е приятно и винаги искаме това да трае колкото се може по-кратко: да получим най-добрите резултати с възможно най-малко жертви и усилия, е мечтата на всяка жена. 

Но бързото отслабване не трябва да означава да застрашаваме здравето си, нито да си връщаме бързо изгубените килограми.

За постигане на бързо отслабване много хора се подлагат на жестоки диети, като се хранят по веднъж дневно и изключват цели групи храни от менюто си. Това не самo, че не води до желаните резултати, а и вреди страшно много на здравето. 

Обикновено, хората спират да се хранят за известно време, виждат подобрение, след което се връщат към старите си навици. Като резултат, натрупването на мазнини в тялото се ускорява и се постига точно обратен ефект.

Как да отслабнем бързо тогава, без да си вредим? Препоръчваме ви да избягвате драстичните мерки и да се доверите на нашите специалисти от ЛъкиФит, които са изготвили най-доброто за вас и вашето здраве решение за бързо отслабване. 

Специализираните ваканции на ЛъкиФит са с продължителност една или две седмици по ваш избор, като съответно гарантираме бързото сваляне на килограмите с над 4% при 1-седмичната програма или с над 6% при 2-седмичната програма.

За вашия престой в луксозния петзвезден Апартхотел Лъки Банско, сме изготвили здравословен хранителен режим, включващ четири пълноценни хранения дневно, като в менюто се съобразява приема на калории. 

Целта е не просто да отслабнете по време на престоя си, но и да изградите правилни и трайни хранителни навици, тъй като това е много важна част от процеса на отслабване. Всеки ден ще поемате жива вода и енергизирана вода и зеолит – минерал с изключително полезно въздействие.

Програмата за отслабване и топене на мазнини е организирана изцяло сред природата – в подножието на уникално красивата Пирин планина, където е разположен прекрасния хотел.

Отслабване без стрес

“Не” на крайностите, “да” на осъзнатото бързо отслабване! Един от минусите на бързото отслабване е психологическият стрес, който преживява човека, който се подлага на лишения и е готов на всичко, за да премахне нежеланите килограми. Но този метод е грешен, тъй като често се стига до така наречения йо-йо ефект. 

Ние, от ЛъкиФит ви предлагаме нещо различно и здравословно. Програмата, освен хранителен режим, включва разнообразни дейности и много вълнуващи преживявания. 

Сред които:

 • Всекидневно ползване на басейн с джакузи
 • Сауна и парна баня
 • Екскурзия веднъж седмично на някое от интересните места в околностите;
 • Различни физически дейности и т.н.

За здравословната загуба на тегло е осигурен приема на пресни и сезонни плодове и зеленчуци всеки ден, в комбинация със здравословни източници на мазнини и фибри.

Отслабнете бързо чрез физическа активност

Всяка диета, за да бъде истински ефективна, трябва да бъде съчетана с редовна физическа активност. Спортът помага за горенето на калории, тонизирането на мускулите и за запазването на постигнатия ефект, като се избягва йо-йо ефекта. И ако целта е да отслабнете бързо, спортът се превръща в задължителна част от процеса.

Програмата ЛъкиФит включва огромно разнообразие от физически натоварвания: за всеки ден от престоя ви е предвиден планински преход с квалифициран водач, в които се съчетават стягане на цялото тяло и насладата от прекрасните гледки, които предлага Пирин планина.

За бързо сваляне на излишните килограми, професионалистите са подготвили за вас занимания по тае-бо, китайска и водна гимнастика, йога, конна езда и часове за всеки от вас в модерно оборудваната фитнес зала. А масажите и козметичните терапии в СПА центъра на хотела са истинска наслада за тялото! Убедихте се, че няма да скучаете, нали?

За още по-голямо разнообразие и забавление, ЛъкиФит предлага и широка гама от танци: 

 • народни 
 • спортни 
 • латино 
 • хип-хоп 
 • ориенталски и модерни танци (по график)

И така, с танцова стъпка и широка усмивка, ще постигнете желаната от вас загуба на тегло за отрицателен период от време. А след приключването на програмата, освен желаната фигура, ще ви остане един прекрасен спомен, който със сигурност ще искате да преживеете отново. 

Диети за бързо отслабване

През последните години сме свидетели на абсолютен феномен! От една страна прогресивно нараства процентът на затлъстяване на населението, като същевременно нараства и маниакалният стремеж към бързо отслабване не само сред дамите, но все по-често и сред господата.

Желанието ни да бъдем слаби създаде търсене на цяла индустрия посветена на загубата на тегло

Диетолози и нутриционисти непрестанно разработват нови и нови диети с все по-бърз и осезаем ефект, фармацевтичните компании ни предлагат вълшебни хапчета за отслабване, козметичните – чудодейни кремове за стягане, оформяне, топене на мазнини и целулит, спа центрове и козметични студия пък предлагат отслабващи процедури без усилия и с мигновен ефект…

Специалистите, обаче, ни съветват да не се предоверяваме на реклами и примамливи обещания, да се въоръжим с търпение и да и изберем бавното, плавно и здравословно отслабване, което не само ще съхрани нашето здраве, но и ще ни гарантира по-трайни резултати.

Всичко това звучи разумно и логично, но често ние хората не можем да проявим търпение и бихме искали да желаните резултати тук и сега, веднага. Мисълта да полагаме усилия, за да отслабнем евентуално след няколко месеца с няколко килограма някак не ни звучи достатъчно мотивиращо и на помощ идват диетите за бързо отслабване.

Важно е да съзнаваме, че бързото отслабване може да доведе до недохранване и развитие на липси и дефицити на жизненоважни хранителни вещества, които да прерастнат не само в понижен имунитет, но и в  анемия и електролитен дисбаланс. 

Ако сте с висок процент на наднормено тегло, отслабването е важно не само за начина, по който изглеждате, но и за вашето здраве.  Твърде бързото намаляване на теглото, обаче,  може да доведе до различни здравословни проблеми. 

Отслабването може да се дефинира като бързо ако редуцираме теглото си с повече от един килограм на седмица. Според диетолозите загубата на 1 килограм може да се постигне с намаляване на калорийния прием поне с 3 500 калории на седмица, което си е доста драстичен хранителен режим и изисква доста сериозни ограничения и лишения.

Също така, е добре да имаме предвид, че не всяка загуба на тегло е умишлена. Ако не сте диета, но забележите, че губите тегло, това може да е знак за някакво заболяване. 

Препоръчително е всеки, който губи над 10% от телесното си тегло за период от 6 месеца и който не е умишлено диета, трябва да посети лекар. Непланираната загуба на тегло може да бъде резултат от храносмилателни проблеми, хипертиреоидизъм, диабет тип 2 или рак.

Но ако визираме желанието за бързо отслабване на здрави хора, свързано със спазване на един или друг хранителен режим е добре изрично да изясним рисковете за здравето. 

Освен горепосочените, другите нежелани реакции на бързата загуба на тегло включват:

 • Дехидратация
 • Чупливост на ноктите
 • Загуба на колаген и повяхване на кожата
 • Поява на стрии
 • Отпускане на кожата
 • Проблеми със зъбите
 • Остеопороза
 • Проблеми с фертилността
 • Главоболие
 • Раздразнителност
 • Отпадналост
 • Световъртеж
 • Констипация
 • Нередовен менструален цикъл
 • Косопад
 • Мускулна загуба

И въпреки широко дискутираните рискове от диетите за бързо отлабване, все пак те си имат своите последователи.

Отслабване чрез гладуване

Една от най-популярни диети е гладуването. Независимо дали само на вода или на течности – обикновено прясно изцедени сокове и чай – този тип диета е свързан с рязката редукция на приемани калории, които, в общия случай, не надвишават 500. 

Тъй като тялото ни е поставено на абсолютен глад, неминуемо губим тегло, но дългосрочният ефект на тези драстични диети е доста съмнителен.

Недохранването води до всички негативни ефекти от гладуването, изброени по-горе, небалансираното хранене не осигурява всички необходими на организма ни хранителни вещества и като цяло вместо по-слаби, ставаме недохранени. 

Да не подценяваме и факта, че при този тип гладуване се ограничава приема на фибри, което забавя перисталтиката на червата и води до храносмилателни проблеми в дългосрочен план.

Отслабване с плодови диети

Друга разновидност на диетите за бързо отслабване са плодовите диети. При тях характерното е, че заменяме основните си хранения и приема на твърда храна с плодове. 

Ако този хранителен режим е подходящ за временна почивка на храносмилателната система и прочистване на храносмилателния тракт, то в дългосрочен план той може да доведе до сериозни последици за нашето здраве, поради ниския прием на протеин и полезни мазнини. 

От друга страна, високите нива плодова захар ще възпрепятстват процеса на отслабване и ще компрометират цялостния ефект на диетата.

Нисковъглехидратна диета

Популярна за бързото отслабване е и нисковъглехидратната диета. Тя се характеризира с ограничаване или пълно изключване на въглехидратите от хранителното меню. Нисковъглехидратното хранене определено е доста ефективно за бързата загуба на излишни килограми, но ефектът върху общото здравословно състояние определено е негативен в дългосрочен план.

Обикновено тялото изгаря приеманите с храната  въглехидрати, за да си подсигури достатъчно енергия. Когато драстично намалите приема на въглехидрати, организмът преминава в метаболитно състояние, наречено кетоза, и започва да гори собствените си мазнини за гориво. 

Рисковете, свързани с този вид отслабване включват висока киселинност на тялото, холестерол, заболявания на черния дроб, камъни в бъбреците, остоепороза.

Има и други разновидности на диетите за бързо отслабване, но общото между тях е че като цяло са нездравословни и нямат траен, а по-скоро йо-йо ефект.

Важно е да отбележим, че също така при тях се наблюдава бърза загуба на тегло в началото и след това сякаш спираме на едно ниво и никаква диета или глад са в състояние да доведат до допълнителна загуба на тегло. 

Това се дължи на факта, че при диетите за бързо отслабване в началото сваляме няколко килограма почти веднага, но те са за сметка на задържана вода.

Следващите килограми, които губим често са за сметка на мускулна маса. В същото време, подложено на глад, тялото ни занижава жизнените си функции и забавя метаболизма, което допълнително възпрепятства отслабването. Връщайки се към нормалния си начин на хранене, бързо възстановяваме изгубените килограми, често наддаваме и няколко килограма допълнително!

Ако имате желание да отслабнете и все пак бихте предпочели това да стане по-бързо, моля, заповядайте в нашите специализирани програми за редукция на тегло.

Специалистите на Лъки Фит Банско са специално обучени и имат голям опит в борбата с излишните килограми. Под лекарско наблюдение и специално разработено за вас меню неусетно ще загубите няколко килограма без лишения и глад.

Доверете се на професионализма и дългогодишния опит, практика и експертиза и отслабнете здравословно и трайно и колкото е възможно, разбира се, бързо с Лъки Фит Банско!

Важно: при повторно участие ще получите 20% отстъпка от цената.

 

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar