Здравословно отслабване чрез пречистване на организма
[:bg]Здравословен начин на живот - ЛъкиФит[:en]Healthy Living - LuckyFit[:]

Правилно хранене | LuckyFit

Краят на зимата е най-подходящият период от годината за пречистване на организма. По време на най-суровия сезон, тялото естествено трупа мазнини и токсини от по-тежкия хранителен режим и липсата на движение. Добър метод за пречистване на тялото е детоксикацията. Целта ú е да елиминира токсините (като например налепите от цигареният дим и мръсният въздух, химикали и тежки метали) от тялото като ги превръща в отпадък, да засили действието на органите, отговарящи за пречистване на тялото – черен дроб, стомах, черва (храносмилателна и отделителна система).

 

Признаци за токсикация на тялото са умора, главоболие, ставни болки, високо кръвно налягане, запек, бърза промяна в настроението, раздразнение и депресия. Тези състояния се проявават, когато шлаките и токсините са били изпратени в червата, за да бъдат изведени от тялото, но поради прекъсването на очистителния процес те се засмукват обратно в кръвта.

 

Пречистване и детоксикация на организма, които са част от програмата Лъки Фит, биха имали благотворно и лечебно въздействие над вас. Пречистването не означава да гладувате напълно, а да ригулирате хранителния си режим.

 

Освен храносмилателен режим, стомашно-чревният тракт има и режим на чистене. Когато организмът е приключил с храносмилането и е имало достатъчно време това да се случи, червата преминават в режим на чистене. Много често този момент ние възприемаме като глад и храненето тогава прекъсва процеса на чистене. За тялото, това разбира се не е добре.

 

В първата половина на деня, до обяд е най-добре да се консумира съвсем лека храна, например плодове, а най-добре е прясно-изцедени сокове, т.e. фрешове, като количеството им може да е значително, литър и даже повече, в случаите когато хората имат силен глад сутрин. Фрешовете може да са както само от плодове, така и комбинации от плодове и зеленчуци, например добър вариант е моркови+ябълки+цвекло. През нощта тялото обикновено стартира очистителни процеси и тези процеси продължават и на сутринта, но в момента в който консумираме тежка храна, стартираме храносмилателната система и очистителните процеси прекъсват. Фрешовете се усвояват без храносмилане и позволяват на тялото да продължи очистителните процеси, т.е. хем даваме хранителни вещества и енергия на тялото, хем не пречим на очистителните процеси.

 

Предлагаме Ви няколко здравословни съвета да се справите с натрупаните килограми:

Здравословен начин на живот - ЛъкиФит

 

Храни

 

Ябълките са най-същественият плод, спомагащ за детоксикация на тялото. Съдържат вещества, които стимулират жлъчката и по този начин помагат на черния дроб да елиминира токсините. Ябълките също помагат на тялото да се освободи от ежедневните натрупвания и метали от консумираните храни.

 

Целината намалява холестерола и кръвното налягане и понякога прави това по-добре и от лекарство. Помага срещу стрес, тъй като успокоява цялата нервна система. Има много благотворно влияние върху бъбреците и пикочните пътища.

 

Грейпфрутът помага на черния дроб да гори мазнините. Чудесна храна, която намалява холестерола, помага при диабет и борба с рака. Помага при стомашни язви и проблеми с венците.

 

Авокадото е богато на фибри и мазнини. Този плод съдържа много антиоксиданти, глутатион, който блокира над 30 канцерогена и детоксикира черния дроб. Подтиска желанието за консумация на захар и по този начин помага да постигнем желаното отслабване.

 

Бадемите са вкусна и богата на фибри храна, която помага да се изчистят червата и да се балансира нивото на захар в кръвта. Съдържт калций, магнезий и витамин Е и най-хубавото е че могат да се консумират навсякъде и по всяко време.

 

Още храни които помагат за детоксикация на черния дроб и стомашно-чревния тракт са чесън, лук, джинджифил, цвекло, ананас, аспержи и зелен чай.

 

Виното е известно с положителните си страни и лечебни свойства от дълбоки времена. Днес модерната медицина добавя, че веществата в ципите на червеното грозде (феноли и флавоноиди) контролират нивата на холестерол и предпазват от високо кръвно налягане. Винената киселина и нейните соли активират бъбреците. Виното намалява риска от образуване на тумори, и има антивъзпалителен и антиалергичен ефект.
Нека не забравяме, че истинската цел на виното е да доставя удоволствие и наслада. Човек не трябва да прави компромиси в избора си и е добре да подбира качествени червени и за предпочитане по-млади вина. Според повечето лекари една – две чаши дневно са полезни.

 

Чистата вода е най-ефективната и полезна течност за тялото. Нужни са около 2 литра дневно. За да се засили процеса на детоксикация може да добавите Зеолит в ежеднежния си режим.

 

Упражнения за разтягане

 

Движението всяка сутрин е също един от факторите за добро здраве и телесна форма. Чаша топла вода след ставане от сън, съчетана с кратка физическа тренировка, подпомагат очистителните процеси и допринасят за бодро начало на деня.

 

Честите разходки сред природата регулират нивото на стрес, натрупано в ежедневието. Мръсният въздух, шумовите дразнения и застоелият начин на живот в градовете са само част от факторите, които нарушават правилния ритъм на човешкия организъм. Дори и краткият досег с природата хармонизира тялото ни и възвръща благосъстоянието ни.

 

За още по-добър ефект на детоксикация се препоръчват сауна, парна баня и терапевтично изпотяване.

 

 

https://luckyfit.eu/gallery/

 

 

 

Вашият коментар