[:bg]Ежедневен излет в планината[:en]A daily hike in the mountain[:] | LuckyFit

Ежедневен излет в планината | LuckyFit

Повечето хора свързват отслабването със спазване на диета и ограничаване на количеството храна, което консумираме. Намаляването на калориите, които приемаме ежедневно може да има ефект до определено време, но за по-добри и трайни резултати е желателно да включим физическо движение и натоварване в нашата програма, както и да създадем правилни навици и отношение към процеса.

 

Правилното хранене в съчетание с ежедневна тренировка, разходки на открито и добър сън е печелившата комбинация за здраво и хармонично тяло.

 

Предлагаме Ви няколко съвета как да постигнете желаното тегло по здравословен начин.

 

Не прекъсвайте старите навици, а създавайте нови.

 

Вместо да се опитваме да прекратим старите навици на хранене, е добре да създадем нови здравословни такива. Във времето всички хора са създали определени традиции в храненето си, с които им е трудно да се разделят. Така например, ако имате навика да изяждате по един сладолед всяка вечер, може да го замените с обезмаслено кисело мляко с мюсли, плодово смути или да си приготвите здравословен домашен сладолед. В случая е важна и положителната нагласа, за да останете мотивирани да се придържате към здравословния начин на хранене.

 

Поддържайте вашата среда чиста.

 

Този начин за справяне с теглото може да Ви се стори странен, но почистването на вашия дом, кухня или работно място, може да Ви помогне да се грижите по-добре и за вашето тегло. Почистването, подреждането и изхвърлянето на ненужни вещи допринася за освобождаването от излишни килограми в тялото. Колкото повече имате контрол над външната среда, толкова повече контрол ще усещате и вътрешно.

 

Грижете се за своя качествен и спокоен сън.

 

Правилното количество сън позволява на човек да се събужда освежен и да остава бодър през целия ден, без необходимостта от кофеин и други стимуланти. Понякога дългият сън може да бъде знак за лошо здравословно състояние. Нормалното количество сън на вечер е от 7 до 9 часа. Важно е не само количеството сън, но и как заспиваме. Преди лягане е добре да изчистим ума си от натрупаните през деня впечетления и да се отпуснем дълбоко.

 

Физически упражнения за дишане
Физически упражнения за дишане

 

Отделяйте време за ежедневна физическа активност.

 

Движението всеки ден е основен фактор по пътя на здравословното сваляне на килограми и поддържане на добра физическа форма. Кратката тренировка всеки ден дисциплинира тялото и активира правилното функциониране на системите и органите в тялото. Продължителните разходки сред природата, както и спортове, които ни връщат близо до нея, като например плуване и конна езда, биха могли да бъдат добра част от ежемесечните ни занимания.

 

Намерете верен приятел.

 

Когато нямаме достатъчно силна воля и се нуждаем от допълнителен тласък, за да постигнем целите си, подкрепата от добър приятел е необходимост. Независимо дали това е някой, който ще проверява ежедневно дали сте устояли на изкушенията или е приятел, споделящ подобни цели като вашите, споделеното усилие винаги е по-леко.

 

Започнете още днес или се присъединете към програмите на ЛъкиФит за споделено и приятно отслабване, близо до природата.

 

 

https://luckyfit.eu/about-us/

 

 

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar