[:bg]Фитнес тренировка[:en] Activities at the hotel[:] | Lucky Fit

Фитнес тренировка на участниците | LuckyFit

Възможно ли е постигането на бързо и качествен отслабване?

Последните години сме свидетели на абсолютен феномен! От една страна прогресивно нараства процентът на затлъстяване на населението, като същевременно нараства и маниакалният стремеж към бързо отслабване не само сред дамите, но все по-често и сред господата.

Желанието ни да бъдем слаби създаде търсене на цяла индустрия посветена на загубата на тегло. Диетолози и нутриционисти непрестанно разработват нови и нови диети с все по-бърз и осезаем ефект, фармацевтичните компании ни предлагат вълшебни хапчета за отслабване, козметичните – чудодейни кремове за стягане, оформяне, топене на мазнини и целулит, спа центрове и козметични студия пък предлагат отслабващи процедури без усилия и с мигновен ефект…

Бързото отслабване и негативните му страни

Специалистите, обаче, ни съветват да не се предоверяваме на реклами и примамливи обещания, да се въоръжим с търпение и да и изберем бавното, плавно и здравословно отслабване, което не само ще съхрани нашето здраве, но и ще ни гарантира по-трайни резултати.
Всичко това звучи разумно и логично, но често ние хората не можем да проявим търпение и бихме искали да желаните резултати тук и сега, веднага. Мисълта да полагаме усилия, за да отслабнем евентуално след няколко месеца с няколко килограма някак не ни звучи достатъчно мотивиращо и на помощ идват диетите за бързо отслабване.

Важно е да съзнаваме, че бързото отслабване може да доведе до недохранване и развитие на липси и дефицити на жизненоважни хранителни вещества, които да прерастнат не само в понижен имунитет, но и в  анемия и електролитен дисбаланс. Ако сте с висок процент на наднормено тегло, отслабването е важно не само за начина, по който изглеждате, но и за вашето здраве.  Твърде бързото намаляване на теглото, обаче,  може да доведе до различни здравословни проблеми.

Здравословни проблеми при неправилно отслабване

Можем да дефинираме отслабването като бързо ако редуцираме теглото си с повече от един килограм на седмица. Според диетолозите загубата на 1 килограм може да се постигне с намаляване на калорийния прием поне с 3 500 калории на седмица, което си е доста драстичен хранителен режим и изисква доста сериозни ограничения и лишения.

Също така, е добре да имаме предвид, че не всяка загуба на тегло е умишлена. Ако не сте диета, но забележите, че губите тегло, това може да е знак за някакво заболяване. Препоръчително е всеки, който губи над 10% от телесното си тегло за период от 6 месеца и който не е умишлено диета, трябва да посети лекар. Непланираната  загуба на тегло може да бъде резултат от храносмилателни проблеми, хипертиреоидизъм, диабет тип 2 или рак.

Но ако визираме желанието за бързо отслабване на здрави хора, свързано със спазване на един или друг хранителен режим е добре изрично да изясним рисковете за здравето. Освен горепосочените, другите нежелани реакции на бързата загуба на тегло включват:

 • Дехидратация
 • Чупливост на ноктите
 • Загуба на колаген и повяхване на кожата
 • Поява на стрии
 • Отпускане на кожата
 • Проблеми със зъбите
 • Остеопороза
 • Проблеми с фертилността
 • Главоболие
 • Раздразнителност
 • Отпадналост
 • Световъртеж
 • Констипация
 • Недеровен менструален цикъл
 • Косопад
 • Мускулна загуба

И въпреки широко дискутираните рискове от диетите за бързо отлабване, все пак те си имат своите последователи.

Отслабване чрез гладуване

Една от най-популярни диети е гладуването. Независимо дали само на вода или на течности –обикновено прясно изцедени сокове и чай, този тип диета е свързан с рязката редукция на приемани калории, които, в общия случай, не надвишават 500. Тъй като тялото ни е поставено на абсолютен глад, неминуемо губим тегло, но дългосрочният ефект на тези драстични диети е доста съмнителен.

Недохранването води до всички негативни ефекти от гладуването, изброени по-горе, небалансираното хранене не осигурява всички необходими на организма ни хранителни вещества и като цяло вместо по-слаби, ставаме недохранени. Да не подценяваме и факта, че при този тип гладуване се ограничава приема на фибри, което забавя перисталтиката на червата и води до храносмилателни проблеми в дългосрочен план.

Отслабване с плодови диети

Друга разновидност на диетите за бързо отслабване са плодовите диети. При тях характерното е, че заменяме основните си хранения и приема на твърда храна с плодове. Ако този хранителен режим е подходящ за временна почивка на храносмилателната система и прочистване на храносмилателния тракт, то в дългосрочен план той може да доведе до сериозни последици за нашето здраве, поради ниския прием на протеин и полезни мазнини. От друга страна, високите нива плодова захар ще възпрепятстват процеса на отслабване и ще компроментират цялостния ефект на диетата.

Нисковъглехидратна диета

Популярна за бързото отлабване е и нисковъглехидратната диета. Тя се характеризира с ограничаване или пълно изключване на въглехидратите от хранителното меню. Нисковъглехидратното хранене определено е доста ефективно за бързата загуба на излишни килограми, но ефектът върху общото здравословно състояние определено е негативен в дългосрочен план.

Обикновено тялото изгаря приеманите с храната  въглехидрати, за да си подсигури достатъчно енергия. Когато драстично намалите приема на въглехидрати, организмът преминава в метаболитно състояние, наречено кетоза, и започва да гори собствените си мазнини за гориво. Рисковете, свързани с този вид отслабване включват висока киселинност на тялото, холестерол, заболявания на черния дроб, камъни в бъбреците, остоепороза.

Има и други разновидности на диетите за бързо отслабване, но общото между тях е че като цяло са нездравословни и нямат траен, а по-скоро йо-йо ефект.

Важно е да отбележим, че също така при тях се наблюдава бърза загуба на тегло в началото и след това сякаш спираме на едно ниво и никаква диета или глад са в състояние да доведат до допълнителна загуба на тегло. Това се дължи на факта, че при диетите за бързо отслабване в началото сваляме няколко килограма почти веднага, но те са за сметка на задържана вода.

Следващите килограми, които губим често са за сметка на мускулна маса. В същото време, подложено на глад, тялото ни занижава жизнените си функции и забавя метаболизма, което допълнително възпрепятства отслабването. Връщайки се към нормалния си начин на хранене, бързо възстановяваме изгубените килограми, често наддаваме и няколко килограма допълнително!

Ако имате желание да отслабнете и все пак бихте предпочели това да стане по-бързо, моля, заповядайте в нашите специализирани програми за редукция на тегло.

Специалистите на Лъки Фит Банско са специално обучени и имат голям опит в борбата с излишните килограми. Под лекарско наблюдение и специално разработено за вас меню неусетно ще загубите няколко килограма без лишения и глад.
Доверете се на професионализма и дългогодишния опит, практика и експертиза и отслабнете здравословно и трайно и колкото е възможно, разбира се, бързо с Лъки Фит Банско!

С програмите на ЛъкиФит ще постигнете лесно и бързо отслабване, при това – докато си карате релаксираща, комфортна почивка в петзвезден хотел.

За седмица ще свалите до 6 процента от килограмите си, а за 14 дни ще намалите теглото си до 8 процента.

Това ще е здравословно отслабване без диета и глад, по специална методика на ЛъкиФит – луксозната клиника в Банско за вталяване, където ще пречистите организма си и ще се разкрасите, и подмладите.

Също толкова важно обаче е отслабването да остане трайно, а не после също бързо да наваксате килограмите. ЛъкиФит ще ви даде модела как да стигнете до желаното тегло и да го поддържате. Но и вие трябва да свършите нещо предварително.

Дайте си сметка как се стига до напълняване. Храним се неритмично – трябва да се замислим, за де се сетим колко пъти днес сме „хапнали“ на крак, на бюрото, в движение – между другото.

Също така не подбираме храната – общо взето караме на банички, сандвичи или „засищащи“ закуски, които обикновено са мазни и тестени. Вечер не се усещаме как преяждаме пред телевизора, а в добавка нощем ставаме и отиваме до хладилника…

Така в организма трупаме храна, която не му е нужна за енергия. Още повече, че силно сме ограничили движението и то масово – последните сравнителни анализи показаха, че сме водеща по обездвижване нация. Както излизаме и на челни позиции по наднормено тегло.

ЛъкиФит ще ви покаже как да промените навиците си, водещи до напълняване. От това, което сте приложили на практика в програмата и от лекциите, ще разберете как да си изградите индивидуален план, който ако спазвате, няма да напълнеете отново.

Базисната програма е ЛъкиФит Стандарт. Тя е съчетание на разнообразно и вкусно, но балансирано, здравословно хранене, с двигателна активност според възможностите ви. https://luckyfit.eu/reservations/

Протича под медицински контрол и има изискване да не страдате от някои тежки заболявания. Клиниката е описала подробно кои са болестите, при които не можете да се включите. За някои случаи може да се направи изключение, но след предварителен консулт с екипа на ЛъкиФит.

Хранителният режим е от 4 хранения на ден с нискокалорични храни и се контролира от проф. Божидар Попов. Всеки ден е включен прием на зеолит и жива вода.

 

Йога за здраве
Йога за здраве в програмата

 

Активностите всъщност са забавления – танци с инструктор, фитнес, гимнастика, басейн, сауна, джакузи, конна езда, екскурзии, включващи отсечки с ходене пеш, преходи в планината с подбрани и съчетани трудности.

Всъщност тук всичко е подбрано, няма случайни неща. При преходите например се редуват терени, наклони, вид настилка. Всяка една дейност се допълва с другите за натоварване на мускулатурата и разход на енергия.

С добавени към ЛъкиФит Стандарт процедури може да се акцентира на антистрес ефекта, козметичен ефект за стегната и еластична кожа и срещу целулита, мускулния релакс – програмите са общо пет.

Те протичат в апартхотел Лъки Банско и, както споменахме – сред 5-звезден лукс и комфорт.

Вече знаете как да отслабнете бързо, здравословно, чувствително и трайно – с ЛъкиФит!

 

 

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar