[:bg][:en]When to perform a detoxification[:]

Ако чувствате постоянно уморени, ако пряко сили задържите вниманието си за дълго, ако не можете да спите нощем, ако не можете да прогоните от мислите си останалите няколко бонбона или парчето торта в хладилника, най-вероятно се нуждаете от детоксикация на организма.

Кога се прави детоксикация | LuckyFit

Нали тялото само се пречиства. Защо не може да се справи само, а трябва да му помагате?

Да, тялото ви се детоксикира по естествен начин 24/7. Дебелото черво, лимфата, черния дроб, бъбреците, жлъчката, белите дробове, кожата работят непрестанно, за да се справят с токсините и да ги изхвърлят извън тялото.

За съжаление обаче живеем в свят, който е толкова замърсен, че колкото и да се стараете не можете да се опазите от замърсения въздух, пестицидите и химикалите в храната и водата, вредните вещества в домакинските и козметичните продукти, от стресовите ситуации в ежедневието или отрицателните емоции, с които се сблъсквате всеки ден на работното място, по улиците, дори в дома си.

Знаете ли например, че според доклад от 2016 г. публикуван от Световната здравна организация замърсяването на въздуха се е увеличило с цели 8% само за пет години. Колко ли се е увеличил процента за 2018?

А знаете ли, че според публикация от 2012 г. на Националния институт по здравеопазване в САЩ, поради ежедневно излагане на пестициди днешните деца губят с всяка година по малко от IQ?

А какво да кажем за химикалите във водата и храната, които съдържат бактерии и вещества, които според СЗО са едни от основните причинители на повече от 200 заболявания?

Помислете си само за домакинските продукти, които използвате за дезинфекция и почистване или за козметичните продукти, които собственоръчно прилагате на косата и кожата си? Всички балсами, кремове, шампоани на козметичната индустрия проникват през кожата директно в тялото ви и натрупват ли, натрупват токсини и вредни вещества.

Като прибавим и ежедневния стрес, на който сте подложени, става ясно, че колкото и тялото ви да се опитва само да се справи и да се пречисти от вредните вещества, които се натрупват ден след ден в него, ако не му помогнете и вие, то няма как да успее да погрижи за здравето ви.

Детоксикация на черния дроб | LuckyFit

Кога се прави детоксикация?

Признаците, които алармират, че тялото ви се нуждае от пречистване са доста, но едни от най-явните са следните:

Жадувате за нещо сладичко

Ако все по-често си мечтаете за нещо сладко и се чувствате зле, ако нямате някое парче сладкиш под ръка, това е явен знак, че прекалявате с преработените храни. Без да осъзнавате сте качили кръвната си захар на „увеселително влакче”, което кара тялото ви да се моли за все повече и повече сладки и преработени храни (да си го кажем направо… боклуци).

Появили са се храносмилателни проблеми

Когато в червата се натупат токсини и шлаки, които тялото не може само да изхвърли, един от най-явните симптоми, че се нуждае от пречистване е появата на запек, диария, подуване на корема, газове.

Страдате все по-често от сезонни алергии или настинки и вирусни заболявания

Колкото повече организма ви се нуждае от пречистване, толкова повече е отслабена имунната ви система. Ето затова се разболявате все по-често от вирусни заболявания през зимата и ви „нападат” алергии, от които до сега не сте страдали. Симптом за натрупани в организма токсини могат да са и хроничните синузити, мигрената и честото главоболие.

По кожата ви се появяват пъпки или има нездрав вид

Натрупването на токсини може да попречи на правилното функциониране на черния дроб и да намали детоксикиращата му способност, а това директно се отразява първо на кожата ви. Затова забележите ли, кожата ви има все по-нездрав вид или внезапно започнат да се появяват пъпки, екземи, акне, значи е време за детокс на организма.

Постоянно сте уморени

Не става дума да се чувствате уморени за ден, нито дори за два. Става дума да се чувствате уморени всеки ден и положението да не се променя, дори да си осигурите необходимата почивка и достатъчно сън.

Продължителната умора е индикация, че най-вероятно имате проблем, наречен „надбъбречна умора”. Тази умора се проявява, когато мозъкът ви и надбъбречните жлези не комуникират правилно поради повишени нива на кортизол (с други думи сте под огромен стрес) или когато в организма ви има натрупване на вредни вещества и токсини.

Мозъкът ви блуждае

Опитвате се да се концентрирате, но имате чувството, че мозъкът ви е обвит в мъгла и не можете да мислите ясно. Пробвате да се „стегнете”, но вместо това се често се хващате, че гледате в точка и мислите ви или никакви ги няма или мислите за нещо съвсем отнесено. Започвате да забравяте това, което някой ви е казал само преди минути или пък изобщо не слушате какво ви говорят.

Това се получава, когато тялото ви не може да елиминира токсините достатъчно бързо и те се натрупат в кръвта ви, която пък от своя страна не може да транспортира необходимите за правилната работа на мозъка ви вещества.

Тялото ви започва да мирише неприятно и странно

Друг не толкова приятен страничен ефект от натрупването на токсини в организма е повишената миризма на тялото, в това число и лошия дъх и силната фекална миризма.

Основният начин, по който тялото ви изхвърля токсините по естествен начин навън е чрез потта, урината и фекалиите. Когато обаче тези каналите са запушени от прекалено много токсини или не работят правилно силната и остра миризма на тялото се увеличава.

Индикация, че черния ви дроб не може да се справи сам с пречистването е и белия език и лошия дъх в устата ви.

Теглото ви се увеличава

Помните ли първия признак, който алармира кога се прави детоксикация? Рафинираните и преработените храни, към които изпитвате огромна страст и не можете да им устоите? Тези храни не само трупат токсини в тялото ви и си „играят” с кръвната ви захар, но и са основните виновници да не можете да контролирате теглото си.

Ползи за стомаха от детокса | LuckyFit

Надяваме се да сме внесли малко яснота по въпроса кога се прави детоксикация, но защо да я правите?

Ползите от редовната детоксикация на организма са доста, но ако наистина след всичко казано преди малко си задавате въпроса: „Защо да правя детокс”…

Ето ви и няколко конкретни ползи от детоксикацията

Ще намалите теглото си

Пречистването на организма от натрупаните в него токсини не само подпомага работата на „пречиствателната му система”, но помага за намаляване на теглото. По време на детокс желанието ви да хапвате сладки и нездравословни храни ще намалее, ще започнете да се храните по-здравословно и балансирано, а всички тези промени водят само към едно – отслабване.

Ще мислите по-ясно и ще се концентрирате по-добре

Следването на една добра програма за детоксикация ще прочисти мислите ви и вече няма да сте в постоянна мъгла. С намаляването на сладките и мазни храни, които ви карат да се чувствате летаргични и неспособни да мислите ясно, всичко си идва на мястото. А ако към детокса включите и малко медитация, ще сте отново човекът с ум като бръснач.

Ще подсилите имунната си система и ще имате повече енергия

След като няма токсини, които да запушват каналите, имунната ви система ще укрепне, работата на червата ви ще се нормализира и ще се чувствате не само по-леки, но и изпълнени с много повече енергия.

Ще се подобри здравето на кожата и косата ви

След детоксикацията косата ви може да расте, без да бъде възпрепятствана от натрупвани вътрешни токсини и ще стане много по-лъскава, мека и приятна на допир. А кожата на лицето ви ще е отново гладка и красива.

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar