check

Изчислете дневните Ви
потребности от енергия на
база личния Ви профил

За да отслабнете или да задържите здравословното си тегло, един от ефективните начини да го направите е като следите дневния прием на калориите, които консумирате. 

И тъй като това е нелека задача, която включва редица сложни математически изчисления, на помощ идва нашия калкулатор на калории.

Моля попълнете своите данни

  Ще получите резултата си на подадения имейл.

  Как работи калкулаторът на калории?

  Калорийният калкулатор използва сложни математически формули и изчисления, за да ви помогне да следите колко калории на ден трябва да консумирате, за да поддържате текущото си тегло или да отслабнете.

  Какви са променливите и как влияят на резултата?

  Променливите, които оказват влияние върху резултата за определяне на вашия дневен калориен прием са няколко основни:

  • Вашата възраст в години;
  • Тегло и височина;
  • Пол;
  • Ниво на физическа активност.

  Въз основа на тези данни, които сами въвеждате като информация, нашият калкулатор за Kcal се адаптира към вашите нужди и цели.

  Така например, ако искате да намалите теглото си, трябва да създадете калориен дефицит. Това означава, че трябва да приемате по-малко калории, отколкото консумирате.

  При въвеждането на вашите данни в нашия калкулатор за дневен прием на калории, той не само ще изчисли каква трябва да е дневната ви консумация на калории, но и ще ви даде насоки, които можете да използвате за постигане на  умерен калориен дефицит, чрез който да намалите мазнините и да достигнете до здравословна загуба на тегло.

  Ако искате да поддържате текущото си тегло е важно да поддържате баланс между приема и изразходването на калориите през деня. В този случай, нашият калкулатор калории, въз основа на данните, които сте въвели, ще изчисли от колко калории за ден се нуждае тялото ви, за да поддържа този баланс.

  Как да използвате калкулатора?

  Както вече споменахме, калкулаторът използва вашите лични данни и сложни математически алгоритми, за да направи разбивка на дневния ви прием на калории и макронутриенти.

  За да използвате калорийния калкулатор на ЛъкиФит – РЕДУКЦИЯ и да пресметнете дневния си прием на калории, всичко, което трябва да предприемете, са няколко лесни за изпълнение стъпки.

  Въведете личните си данни

  Първата стъпка е да въведете в калкулатора основна информация, която включва вашите лични данни. Важно е да посочите вашата възраст, пол (мъж или жена), тегло и ръст. 

  Силно препоръчително е да попълните данните си коректно, тъй кто те са ключът към вашата лична базална метаболитна скорост. Чрез тях калкулаторът може правилно да определени количеството калории, от които тялото ви се нуждае, за да функционира в покой.

  Определете нивото на физическа активност

  Посочете колко физически активни сте в ежедневието си, като изберете сред опциите: не тренирам, тренирам от 1 до 3 пъти седмично, тренирам от 3 до 5 пъти седмично или атлет съм. 

  Ако не сте сигурни кое ниво на активност да изберете, нашият съвет е да посочите по-ниското ниво. Даваме този съвет, тъй като често хората имат склонност неволно да надценяват интензивността на спортните дейности, които извършват.

  Въведете имейл и получете резултатите

  Имейлът ви е необходим, за да можете да получите резултатите от изчисленията на калорийния калкулатор. 

  И накрая, последната стъпка е да кликнете на бутона “Изчисли”. Резултатите ще получите на имейла, който сте въвели.

  Как да адаптирате калорийния си прием за отслабване?

  За да намалите мазнините и да отслабнете трябва да приемате по-малко калории от храната, отколкото изразходвате дневно. Казано иначе, трябва да “влезете” в калориен дефицит, а той се постига чрез намаляване на калорийния прием и увеличаване на физическата активност.

  Нашият калориен калкулатор може да ви помогне в изчисляването на дневните  потребности на тялото ви от енергия.

  Ще ви бъде от помощ и да се ориентирате какво количество храна ви е необходимо по принцип, както и кое меню да изберете за престоя си по програмата за отслабване ЛъкиФит РЕДУКЦИЯ – с 1 250 или 1 650 ккал.

  В безопасност ли са личните ви данни?

  От ЛъкиФит обръщаме изключително сериозно внимание на безопасността на личните ви данни, когато използвате нашия сайт, приложение или онлайн калкулатор за калории.

  Държим да ви уверим, че данните, които въвеждате, са напълно защитени, тъй като ние използваме доверен и утвърден ресурс (продукт), който предоставя пълна защита на вашите лични данни.

  За да сте напълно сигурни в нашата коректност, можете да се запознаете с политиката на поверителност на ЛъкиФит, описана в Общите условия за ползване и опазване на личните данни.

  Често задавани въпроси

  Колко често мога да използвам калорийния калкулатор?

  Няма определен брой пъти или точно време, в което да използвате калкулатора. Винаги, когато почувствате потребност да изчислите дневния калориен прием, можете да въведете данните си и да кликнете върху “Изчисли”. Резултатите ще пристигнат на имейла ви мигновено и ще знаете с точност от колко калории дневно се нуждаете, за да постигнете калориен дефицит или да поддържате теглото си.

  Точни ли са резултатите, които показва калкулаторът?

  От ЛъкиФит работим с калориен калкулатор, който е разработен на базата на последните научни изследвания в областта на отслабването. Това ни дава увереност, че ако въведете напълно коректно личните си данни, ще получите много точни резултати.

  Ако съм участник в програмата за отслабване на ЛъкиФит – РЕДУКЦИЯ трябва да използвам калкулатора?

  Той ще ви бъде от помощ, за да определените от какви храни се нуждаете тялото ви, ако искате да постигнете калориен дефицит. 

  Също така, използването на калкулатора може да ви помогне да вземете решение кое меню, предлагано от ЛъкиФит съдържа по-подходящите хранителни продукти като калории и е по-подходящо за вас.

  Направете вашата резервация

  starstarstarstarstar