В процеса за намаляване на теглото, консултацията и наблюдението от кинезитерапевт играят ключова роля за постигането на желаните резултати.

Затова в нашата програма за отслабване ЛъкиФит ние включваме консултация със специалист, който да помогне на пациента да управлява теглото си чрез движение и промяна в начина на живот.

TANITA

Кога и как се провеждат консултациите с кинезитерапевт в ЛъкиФит?

Консултациите с кинезитерапевт се провеждат още в първия ден на програмата за отслабване.

При срещата си със специалиста по кинезитерапия всеки участник минава първоначален преглед на теглото, който включва пълен анализ на всички телесни показатели.

В рамките между 5 и 10 минути, всеки участник в програмата споделя притесненията и желанията си и заедно с кинезитерапевта обсъжда общото си здравословно състояние.

Какво включват и какви са целите на консултациите?

По време на консултациите участникът споделя своите здравословни нарушения, което ориентира кинезитерапевта за възможни рискове при участието му в програмата.

Някои от основните цели и задачи на консултациите са чрез наблюдение от страна на опитен кинезитерапевт, специализирал в областта на влияние на кинезитерапията при метаболитни състояния, да се определи реалното психическо, емоционално и най-вече физическо състояние на пациента.

След анализа и съобразно спецификата в здравословното състояние на клиента, кинезитерапевтът може да предложи включването на комбинация от двигателни активности и хранителен режим, за да има по-добри резултати след престоя по програма ЛъкиФит.

Kinesiotherapy and physiotherapy

Защо и как наблюдението от кинезитерапевт помага в процеса на отслабване?

Хората, които се подлагат на лечение за отслабване обикновено искат да подобрят както външния си вид, така и да се справят с определени здравословни проблеми, свързани с наднорменото тегло.

Наблюдението и подкрепата от кинезитерапевт по време на програмата за отслабване може да помогне за постигане на желаните резултати, като се състави индивидуален, подробен план или режим за лечение чрез движение.

Кинезитерапевтите работят в тясно сътрудничество в диетолозите от програмата ЛъкиФит, за да се изготви реалистичен план за отслабване за всеки участник.

Терапията, която специалистите по кинезитерапия назначават, обикновено е съчетание от различни укрепващи, кардио и изотонични упражнения. Всяко от тях се предлага на база индивидуалните нужди и физическото състояние на хората, които участват в програмата.

Kinesiotherapy and physiotherapy

Какви насоки може да даде кинезитерапевтът?

След консултацията, кинезитерапевтът предоставя адекватни насоки, които участникът в програмата може да следва.

На първо място, въз основна на медицинското състояние на пациента, специалистът определя какъв тип двигателна активност да бъде избран, колко често в седмицата и с какво времетраене.

В съчетание с изготвянето на план за лечение чрез движение, кинезитерапевтът, след обсъждане с диетолог може да създаде режим, подпомагащ отслабването. Този режим може да включва кои видове храни е добре да се консумират и кои да се избягват.

Кинезитерапевтът може да даде препоръки и за психологическа нагласа на клиента и да да му помогне да разбере кои са преградите, които му пречат да се справи с наднорменото тегло.

И накрая, но не и на последно място, това е специалистът, който може да даде полезни съвети, насоки и препоръки, които участникът в програмата на ЛъкиФит може да следва и след престоя си в програмата за отслабване, ако иска да промени начина си на живот.

Често задавани въпроси

Задължителна ли е консултацията с кинезитерапевт?

При нас няма нищо задължително, ако наистина имате нужда от помощ за ефективно намаляване на теглото, консултацията с кинезитерапевт е силно препоръчителна.

Трябва ли да представя предварителна информация за здравословното си състояние?

След като заявите желанието си да участвате в програмата за отслабване на ЛъкиФит ще ви изпратим списък на необходимите документи, които трябва да подготвите.

Ние ще използваме получената информация единствено да добием представа за физическото и здравословното ви състояние. Това ще помогне на нашия екип да изготви подходящия и ефективен режим на хранене и двигателни упражнения.

Може ли кинезитерапията да помогне при затлъстяване?

Ако се комбинират с подходящ режим на хранене и промяна в начина на живот, кинезитерапията и рехабилитацията могат да помогнат за намаляване на затлъстяването и увеличаването на физическата активност на хората, които имат проблеми с това заболяване.