Отслабване с хранене

Мисълта за бързо отслабване е изкушаваща, а “чудотворните” режими и продукти дебнат отвсякъде. Въпрос на време и опит е, обаче, да се достигне до същността на темата за отслабването. А именно – трайни резултати не са възможни без информирани решения и воля за промяна в цялостния подход към храненето.

Именно тук идва и ролята на програмата за отслабване ЛъкиФит в Банско – да съчетае най-ефективните подходи за трайно и здравословно отслабване, при което тежките рестриктивни режими са заменени с принципни промени в начина на живот.

И тъй като знаем, че този път не е лесен, ние ви предлагаме да го извървим заедно с вас. В следващите редове можете да се запознаете с трите основни принципа на нашата програма за отслабване, които създават всички предпоставки за загуба на излишните килограми в съчетание с детоксикация и общо подобряване на здравословното състояние.

Функционално хранене, добре планиран режим на двигателна активност и дълбоко разбиране на ролята на храненето за постигане на добро тегло и добро здраве.

Ето как го постигаме и как помагаме на нашите посетители да го постигнат!

Функционално хранене и отслабване без строга диета

Първата специфика на нашата програма за отслабване е липсата на тежка, рестриктивна и стресираща за тялото диета. Вместо това, ние залагаме на принципите на функционалното хранене, при което тялото получава всички необходими хранителни вещества и се освобождава от всички безсмислени и кухи калории.

Този процес е твърде различен от механичното намаляване на калориите при непрофесионално планираната диета с калориен дефицит. Причината е проста – намаленият брой калории не е гаранция за добри резултати, ако източниците останат нискокачествени и тялото не получава всички важни микро- и макронутриенти.

Менюто на ЛъкиФит включва четири хранения на ден, базирани на следните принципи:

  • Използване на въглехидрати със среден и нисък гликемичен индекс с цел поддържане на оптимални нива на кръвната захар и правилно използване на собствените мазнини за енергия.
  • Намалена консумация на храни, от които се задържат течности, включително овкусяване на храната с по-малко количество сол.
  • Увеличена консумация на растителна храна с големи количества ензими, фибри и пребиотици, подпомагащи скоростта и качеството на храносмилателния процес.
  • Разумно ограничаване на калориите, разделено в менюта с 1 250 ккал или 1 650 ккал според целите и предпочитанията на участниците.

В резултат се постига калориен дефицит, но се постига и нещо много по-важно. А именно – гаранция, че в организма няма да се допуснат други опасни дефицити, присъщи за тежките диети, които изключват цели групи продукти за продължителни периоди от време.

Менюто в програмата е базирано на средиземноморския модел на хранене. Този подход е с доказана ефективност както за постигане на оптимален индекс на телесната маса, така и за поддържане на добро здраве, тонус и жизнена енергия в процеса.

Отслабване с хранене

Съобразена физическа активност и добро настроение

За много хора “отслабване с удоволствие” може да звучи като оксиморон. Ето защо, ние се опитваме да избягаме от стереотипа за мъчителния процес по загуба на тегло, като осигурим на нашите посетители програма с приятни, ангажиращи и разтоварващи дейности.

Вторият основен принцип в ЛъкиФит е именно физическата активност, планирана и реализирана с мисъл за доброто изживяване на участниците. В нея, тежките тренировки във фитнеса са заменени с разходки в планината, а стотиците повторения на една и съща тренировъчна програма – с разнообразие от различни спортове и упражнения.

Независимо дали ще изберете опция за 7-дневен или за 14-дневен престой в програмата, вие ще участвате в следните активности:

  • Комбинирана гимнастика с различни упражнения от областите на йога, каланетика, фитнес и таебо;
  • Дихателни упражнения за контрол на дишането, намаляване на стреса, редуциране на напрежението и регулиране на кръвното налягане;
  • Ежедневни активности на открито, включително планински преходи, горски разходки и групов спорт;
  • Вечерни развлекателни активности, включително народни и латино танци с професионални инструктори;
  • Професионални СПА и уелнес процедури, включително лимфен дренаж, релаксиращи масажи и лечебни бани в басейн със соли от Мъртво море.

Всички тези занимания са ежедневни и се организират в комфорта на 5-звездния апартхотел Лъки Банско. Посетителите имат пълен достъп до цялата СПА база на хотела и могат да използват свободното си време релаксирайки в билкови сауни, джакузита, открити и закрити басейни, солна и ледена стая.

Физическите дейности са изцяло съобразени с възрастта и здравословното състояние на участниците. Посетители в напреднала възраст имат по-лек двигателен режим, а за посетители с много добра физическа подготовка се предлага и специална програма с ежедневни планински преходи в ЛъкиФит Атлет.

По този начин мисия “отслабване” спира да се усеща като мисия. Точно обратното – процесът е възможно най-отпускащ, пълноценен и насочен към съзнателната грижа за тялото по начин, по който никога не сте се грижили за него досега.

Отслабване с физическа активност

Подобрено ниво на осведоменост и информирани избори в начина на живот

Менторството в процеса на отслабване е изключително важно. Но още по-важно е участниците да придобият увереността да бъдат ментори на самите себе си в дългосрочен план. Защото именно дълбокото разбиране на процесите в тялото може да доведе до осъзнаване на последствията от всеки един избор – бил той в чинията и извън нея.

За да помогнем на нашите участници да повишат осведомеността си, ние организираме лекции и беседи по различни теми, свързани с правилното хранене и здравето. По време на тези лекции, посетителите придобиват всички необходими знания, нужни за прилагане на принципите на програмата след края на престоя си.

В допълнение, всеки участник получава по една консултация седмично с професионален диетолог. По време на тази консултация, участниците могат да получат персонализирани съвети, базирани на здравословното им състояние, начина им на живот и придружаващите заболявания, предопределящи правилния хранителен режим.

Не на последно място – по време на престоя си участниците преминават през различни лекарски прегледи и са под постоянно наблюдение от професионалист кинезитерапевт. Нашите специалисти са готови да отговорят на всички въпроси, да изчистят всички колебания и да ви помогнат да се чувствате уверени по пътя към целта.

А целта е една – добро здраве, добро самочувствие и добро настроение в процеса на постигане на перфектната фигура.

Отслабване с хранене

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar