Хранителен режим от диетолог

Ако имате история на борба с излишните килограми, то вероятно вече сте опитвали двуцифрено число хранителни режими и диети за отслабване. Интернет е пълен с платени реклами и безплатни съвети, които правят задачата да изглежда лесна – докато не се сблъскате с незадоволителни резултати, демотивиращ йо-йо ефект и дори потенциални здравословни проблеми.

Често причината за неуспех при отслабване е именно липсата на правилен “филтър” и информирана персонализация, които да отсеят подходящия за вас режим. А това дали един режим за отслабване е подходящ зависи от редица фактори. Сред тях са здравословно състояние, първопричина за натрупване на килограмите, придружаващи заболявания и дори начин на живот.

Ето защо, в програмата ЛъкиФит Редукция в Банско се залага на личен подход, професионално наблюдение на участниците и менторство през целия период на престоя. По този начин отслабването е не просто бързо и успешно, но също така здравословно и трайно.

Какви са основните принципи на програмата за отслабване в Банско и по какъв начин се персонализира изживяването на всеки посетител – разказваме накратко в следващите редове.

Какво представлява програмата за отслабване ЛъкиФит Редукция?

В генезиса си, ЛъкиФит Редукция е замислена като програма за отслабване с удоволствие и без тежки и стресиращи за тялото диети. Вместо това, на участниците се предлага функционално хранене с внимателно изчислед брой калории, придружено от физическа активност и занимания на открито в планината.

Програмата е изготвена от лицензирани диетолози, нутриционисти и спортни инструктори, така че да поставя здравето на първо място. Всички участници преминават не само през лекарски прегледи, но и през продължаващо обучение в принципите на здравословното хранене, така че да могат да поддържат резултатите си и след края на програмата.

Основата на менюто за хранене може да бъде адаптирана към нуждите на различните участници – включително хранителните им навици и съпътстващите здравословни специфики.

Какви са принципите на провеждане на програмата за отслабване ЛъкиФит Редукция?

Основните принципи в програмата са личното отношение, високата експертиза и информираното стимулиране на правилни дългосрочни решения за здравето. Това е процес, който не започва в чинията, а в съзнанието – че е необходима цялостна промяна и че балансираното тегло е пряко следствие от правилната грижа за тялото и ума на всички нива.

В програмата ЛъкиФит Редукция, на участниците се предлага режим за отслабване без глад. Той включва четири хранения дневно, разделени от организирани планински преходи, дихателни упражнения, йога, танци и професионални СПА процедури, стимулиращи кръвообращението и метаболизма.

Не на последно място, всички посетители участват в лекции на тема здравословно хранене и нутриционистика. В тях, те могат да разберат нуждите на тялото си от определени хранителни вещества и определен двигателен режим – така че да могат да планират и реализират собствения си план за запазане на постигнатите резултати.

Програмата завършва със съвети и инструкции за начина на хранене в дългосрочен план, изготвени според пола, възрастта и здравословното състояние.

Кога е необходим индивидуален хранителен режим?

Програмата има няколко стандартни менюта за хранене с различен брой калории според нуждите и целите на посетителите. Менюто с по-малък брой калории предполага загуба на повече килограми в рамките на престоя, докато менюто с повече калории предполага перфектен баланс между положени усилия и постигнати резултати.

Има ситуации, обаче, в които менютата могат да бъдат допълнително адаптирани към нуждите и предпочитанията на конкретния участник. Индивидуален хранителен режим от диетолог може да бъде изготвен в следните случаи:

 • Специфичен начин на хранене като вегетарианство или веган диета;
 • Доказани хранителни непоносимости и алергии към определени хранителни вещества, включително глутен, хистамин или млечни продукти;
 • Придружаващи заболявания на ендокринната, храносмилателната или сърдечно-съдовата система;
 • История на неуспешни опити за отслабване при различни степени на наднормено тегло и затлъстяване;
 • Специфични хранителни предпочитания и желание за изключване на определени храни и/или хранителни продукти от менюто;
 • Детска, тийнейджърска или напреднала възраст, предполагаща повишено внимание към хранителния и двигателния режим;
 • Или просто желание от страна на участника за по-персонализирано изживяване, насочено към нуждите и целите му.

Всички тези детайли следва да бъдат предварително уточнени преди началото на програмата, като за целта екипът ще изиска определена информация, изследвания и лекарски становища при необходимост.

В програмата ЛъкиФит Редукция, всеки участник може да се възползва от една консултация с диетолог в седмицата. Това безплатното посещение има за цел да повиши осведомеността, да подкрепи увереността и да подобри резултатите на всеки отделен индивид – защото знаем, че универсалните решения рядко са правилните решения.

Трайно отслабване без глад – по-лесно с професионално менторство

В рамките на програмата за отслабване ЛъкиФит Редукция, участниците имат подкрепата на няколко вида тесни специалисти в сферата на медицината и нутриционистиката. Това са:

 • Професионален диетолог;
 • Опитен лекар – кардиолог;
 • Лицензиран кинезитерапевт;
 • Масажисти и уелнес терапевти;
 • Професионални спортни инструктори;
 • Планински водач и др.

Нашият екип е на разположение на посетителите в рамките на целия престой. В дневната програма са включени както различни прегледи по график, така и продължаващо наблюдение и мониторинг на всеки един участник и неговото физическо и емоционално състояние.

Именно този екип от професионалисти е най-важната предпоставка за спокойствието на участниците и тяхната пълна безопасност. Нашите експерти могат да отговарят на въпроси, да реагират на нередности и да мотивират участниците да вземат най-правилните решения за тялото си – със съвети, изцяло базирани на най-добрите практики, утвърдени от науката.

По този начин, програмата се превръща в най-добрата алтернатива на метода “проба-грешка” в пътя към отслабването. Вместо съмнителни режими и тежки диети, нашите участници получават холистичен подход към загубата на тегло чрез осведоменост, лично отношение и пълна подкрепа със съвети, насоки и образователни елементи.

Резултатите говорят по-красноречиво от думите и се изразяват не само в загуба на излишно тегло. Вместо това, те включват повишено самосъзнание, дълбоко разбиране на принципите на функционалното хранене и повишена самоувереност във всички аспекти.

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar