Изкачване и преходи в планината

Когато мислим за почивка в планината сме свикнали да разделяме изживяването на два основни типа – луксозна СПА ваканция и активни планински преходи. Какво се случва, обаче, когато двата свята се срещнат?

Най-новата програма на ЛъкиФит се нарича “Атлет” и има за цел да обедини алтернативите, между които се колебаем, преди да резервираме почивка в планината. А именно – петзвездното преживяване с всички екстри и предизвикателството да преоткрием себе си докато преоткриваме магията на планината.

Какво точно представлява програмата ЛъкиФит Атлет, за кого е подходяща и какво можете да очаквате в нея – разказваме подробно в следващите редове.

Какво представлява програмата за активна почивка в планината ЛъкиФит Атлет?

ЛъкиФит Атлет е програма за тези, които искат да се насладят на природата на Пирин и да преминат през някои от най-красивите му маршрути с помощта на професионален планински водач.

Престоят се осигурява от петзвездния апартхотел Лъки Банско, а по време на него за посетителите се органзиират горски или планински преходи с водач пет пъти седмично. Участниците могат да избират между две различни нива на натоварване според очакванията, предпочитанията и физическата си подготовка. Лекото натоварване предполага преходи през предимно горски терени с лека денивелация, докато умереното натоварване включва по-дълги и по-предизвикателни терени.

Всичко това е допълнено от десетки различни услуги за посетителите. Те включват функционално хранене, правилно възстановяване с помощта на професионални масажи и използване на всички СПА екстри на хотела в свободното време. За да може почивката в планината да побере в себе си най-доброто от всички светове – петзвездния лукс, активното приключение и незабравимите спомени.

За кого е подходяща програмата и какво можете да постигнете с нея?

Програмата е подходяща за всеки, който иска да преживее своето планинско приключение без да се излага на излишен риск и без да се лишава от нито един съвременен комфорт.

В нея могат да вземат участие хора от всички възрасти, като за децата е задължително да има придружител, а за участниците над 65-годишна възраст се препоръчва умереното физическо натоварване.

За разлика от другите направления в ЛъкиФит, основната цел на програма Атлет не е загубата на тегло. Вместо това, организираните активности са подбрани така, че да осигуряват движение сред природата, развлекателни дейности на открито, пълноценна релаксация и балансиран хранителен режим.

Разбира се, постигането и поддържането на добра форма са неизбежно следствие от програмата. Но освен това, нейните посетители ще се насладят и на:

 • Вълнуващи гледки и незабравими преживявания в сърцето на Пирин, Рила и Родопите;
 • Пълно откъсване от тривиалното ежедневие и пълноценна почивка за тялото и ума;
 • Повишаване на тонуса, балансиране на жизнената енергия и презареждане с положителни емоции;
 • Перфектно съчетание между активна физическа дейност и луксозен СПА релакс в петзвездна обстановка;
 • Възможност да преживеете перфектната планинска почивка, отговаряща на нуждите и очакванията на всеки член от семейството и/или приятелския кръг.

Не на последно място, по време на престоя си в програма ЛъкиФит Атлет, вие ще можете да изградите нови полезни навици и да преоткриете всички ползи, идващи с близостта до природата. От подобряване на психо-емоционалното състояние до сбогуване с излишните килограми – програмата предлага най-добрия начин за връщане назад към естественото ни състояние. Далеч от шума на града и високо над автомобилния смог.

Какво ще включва вашата планинска почивка в Пирин?

Програмата е създадена така, че да покрива нуждите на хора с различна физическа подготовка. В нея няма да се сблъскате нито с прекомерно натоварване, нито с характерното за дългите почивки отпускане и натрупване на килограми. Вместо това, престоят започва с настаняване в собствен апартамент в апартхотел Лъки Банско и включва следните допълнителни предимства:

 • Професионална консултация с кардиолог с цел определяне на най-подходящото ниво на натоварване за всеки участник;
 • Изследване с биоимпедансен апарат с цел оценка на състоянието на телесните тъкани при пристигане и преди заминаване;
 • Четири хранения дневно по специално изготвен хранителен режим, в който няма нищо липсващо и нищо излишно;
 • Всекидневен прием на вода Канген, водородна вода и хранителна добавка с магнезий за намаляване на мускулното напрежение;
 • Един цялостен и един частичен дълбокотъканен масаж седмично, извършени от квалифициран професионалист;
 • Една екскурзия седмично, организирана до различни интригуващи детинации в Югозападна България;
 • Конна езда, био басейн със соли от Мъртво море и изпозлване на всички СПА зони на хотела без допълнително заплащане.

Апартаментите от тип самостоятелно студио за настаняване са напълно оборудвани с всичко необходимо за петзвездна почивка. Това включва пълна шумоизолация, високоскоростен безжичен интернет и изцяло обзаведен кухненски бокс. В допълнение, всички участници в програма Атлет могат да се възползват 20% отстъпка от цената за всички процедури терапии и масажи в СПА центъра на хотела.

Как преминава типичният ден в програмата ЛъкиФит Атлет?

Типичният ден на участниците в програмата ЛъкиФит Атлет започва в 8:00 часа с енергизираща закуска преди планирания за деня планински преход. След като групата се събере, всички участници достигат до началната точка на прехода с безплатен организиран транспорт. Разходката стартира по план около 9:30 часа, като групата може да се раздели по терени с различна степен на трудност.

Обядът е на открито, като включва предварително подготвени порции със суха храна. Количеството и хранителните стойности на обяда са изцяло съобразени с натоварването и поставените цели, така че тялото да получи именно енергията, от която има нужда.

Около 15:30 часа преходът приключва, а участниците се извозват обратно до хотела с организиран транспорт. От 16:00 до 19:00 часа участниците имат време за свободни дейности, отпускащи масажи и СПА релакс, а в 19:00 часа вечерята завършва деня с последна порция ценни за възстановяването нутриенти.

Организаторите на програмата следят за преживяването и здравословното състояние на всеки един от участниците, като при нужда могат да се адаптират както нивото на натоварване, така и броя калории в хранителния режим.

Резултатът е именно това, което очаквате – енергия, тонус, отлично настроение и незабравимо преживяване. Защото комбинацията между световен клас хотелиерство, професионален планински туризъм и смайваща природа е рецептата за планинската почивка, за която винаги сте мечтали.

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar