Най-добрите минерали за отслабване

Отслабване – мисия възможна 

Хранителният режим е първото нещо, което всеки променя, когато реши да намали своите килограми. Обикновено повечето диети ограничават консумацията на мазнини, въглехидрати и захари. 

Много научни изследвания обаче показват, че всички групи храни са важни за организма, по-съществено е да се съобразяват количествата, начините на приготвяне на храната и като цяло самия начин на живот. 

За да е успешна и трайна корекцията на телесната маса, е необходимо човек да съчетае правилната диета с повишената физическа активност. 

Актуалните медицински проучвания показват и други съществени фактори, като така важната роля на хранителните добавки, достатъчното количество витамини и минерали в организма.

Най-добрите минерали за отслабване

Минералите и тяхната роля за добрата фигура

Оказва се, че минералите не бива да се подценяват, защото играят съществена роля при правилната обмяна на веществата. Те имат отношение към апетита, нивото на кръвна захар, емоционалния глад, качеството на съня и още куп фактори, които влияят за баланса в организма. 

Вече има достатъчно информация за свойствата на определени минерали, за които се счита, че помагат значително при отслабване.

Най-добрите минерали за отслабване

Важно е обаче да се знае, че преди да се започне допълнителен прием на определени храни, добавки или минерали, е най-добре всяка смяна на режима да се консултира с лекар-специалист. 

Целта е той да диагностицира индивидуалното състояние на човек и да прецени дали един или друг подход за справяне с килограмите няма да му навреди. Всяка промяна на тялото изисква преди всичко да е безопасна за здравето и състоянието.

Консумацията на повечето полезни минерали не крие рискове, ако предварително е установено по какъв начин и време, са най-ефективни за организма. 

Процесът на отслабване преминава през ускоряване на метаболизма, правилна преработка най-вече на мазнините и преобразуването им в полезна енергия. Когато е съпроводено с точните тренировки и спорт, желаните форми са бързо и трайно постижими. С помощта на определени минерали резултатите ще са още по-добри.

Основни минерали за постигане на тънка талия

Калций      

Това е основен минерал, за който е установено, че е пряко свързан с теглото на човек. Правени са опити, които затвърждават твърдението на медици, че достатъчното количество на калций в организма намалява риска от трупане на килограми до 70 на сто. 

Не е случайно, че в повечето диетични режими млечните продукти са основни, тъй като в тях има голямо количество от ценния минерал. 

Неговите предимства се дължат на обстоятелството, че способства да се ограни лошия холестерол и да се разграждат мазнините. Именно затова наднорменото тегло няма как да се пребори без достатъчно калций в организма.

Хром

Минералът е от съществено значение за разграждането на захарта. С негова помощ се регулира нивото на кръвната захар. Ето защо без хром човек трудно може да контролира чувството си на глад, което е един от съществените проблеми при хората, които неконтролируемо приемат големи количества храна. 

Добрата новина е, че много от най-традиционните храни на всяка трапеза, са източник на полезния минерал. Това са яйцата и по-конкретно жълтъкът, също така пълнозърнестият хляб, черният дроб, месото и редица плодове.

Най-добрите минерали за отслабване

Манган

Оказва се, че правилното функциониране на щитовидната жлеза е пряко зависимо от нивата на манган в организма. А тя от своя страна има отношение към фигурата и бързото качване на килограми. 

Този минерал е важен за цялостната обмяна на веществата и достатъчно ефективния метаболизъм. Разбира се, той може да се набави чрез хранителни добавки при необходимост или лекарска препоръка. Има го обаче и в редица храни като спанак и други зелени листни зеленчуци, в ядките, пшеницата и ананаса, например.    

Цинк

Все повече се потвърждава огромната полза от този минерал за функционирането на органите и като цяло за здравословното състояние на човек. Цинкът, освен че е важен при преодоляване на вирусни и бактериални инфекции, той има определяща роля за контрола върху апетита. Причината е, че е свързан с хормоните и по-конкретно с инсулина. 

Варивата, пилешкото и агнешко месо, морските дарове и бадемите са хранителните продукти, които със сигурност поддържат добри нива на цинк в организма. 

Медиците предупреждават, че рискови групи са пушачите и хората, които не консумират месо. Точно те трябва да внимавате дали приемат достатъчно от изброените храни и ако са в процес на отслабване да набавя на организма си важния минерал.

Желязо

Колкото са по-добри количествата на този минерал в тялото, толкова повече енергия ще има то. При ниски стойности на желязото човек е отпаднал, анемичен и може да е склонен към депресивни състояния. 

Последните повлияват не толкова благоприятно върху съня и емоционалния глад, което води до увеличаване на телесното тегло. А и поддържането на добра физическа активност изисква сили и тонус. Желязо има в листните зеленчуци, в месото и в ядките.

Най-добрите минерали за отслабване

Магнезий

Повече от 100 са жизнените процеси, в които активно участва магнезият и най-вече това касае метаболизма. Той регулира също така кръвната захар, отговорен е за мускулните групи и ставите. Магнезий може да се набави в нужните количества най-бързо с прием на подходящи хранителни добавки.    

Коензим Q10

Направени са тестове с хора, които отслабват с помощта на хранителен режим и допълнителен прием на нутриенти. Резултатите са категорични, че при наличие на коензим Q10, хората намалят теглото си по-бързо и успешно. Обяснението се крие в неговото значение за работата на сърцето, доброто състояние на имунна система и работата на черния дроб. 

Помага за преработката на приетите мазнини и допуска да се складират под формата на депа в тялото. Препоръчително е по време на хранителен режим да се приема коензим Q10 след преценка на диетолог или лекар.

CLA

Абревиатурата е съкращение от названието на конюгирана линолова киселина. Тя се определя като фет бърнър, като с негова помощ се ускорява метаболизма. Освен това намалява лошия холестерол за сметка на добрия, топи подкожните мазнини и спомага за укрепване на мускулните групи. 

Друга основна роля на CLA е укрепването на имунитета и повишаването на тонуса. Последните са особено важни, когато целта е да се изгарят килограми, за да не крие това риск за здравословното състояние на човек.

Най-добрите минерали за отслабване

Как най-сигурно да преодолеем наднорменото тегло ?

Оказва се, че минералите са важен елемент от отслабването, поради съществената им роля в обмяната на веществата. Те способстват да се забърза метаболизма, да се регулират нивата на кръвна захар, хормоните и калориите успешно да се трансформират в енергия

Богатият на минерали хранителен режим само може да допринесе за бързо, трайно и безпроблемно коригиране на теглото. Може да звучи банално, но колкото по-разнообразна, балансирана и природосъобразна е храната, толкова повече полезни елементи за организма ще съдържа тя. 

В добрата диета трябва да има достатъчно свежи и сезонни плодове и зеленчуци, яйца, ядки, риба и морски дарове, варива, млечни продукти. Ако някои от необходимите минерали и витамини не могат да бъдат набавени с храната, решението е добавките. Единственото условие е те да се приемат съобразно предписаните дозировки. 

Много от широко познатите билки и подправки също топят мазнините. Друго златно правило е, че наднорменото тегло може да се преодолее само с достатъчно количество вода. Дневната средна норма е осем водни чаши, но при активен спорт или горещо време, тя може да се увеличи. 

Достатъчно часове сън и положителните емоции е доказано, че са друг важен източник на здраве и балансиран прием на храна. Емоционалният глад е един от мъчителните вредни навици, с които най-често трябва да се борят хората с повече килограми.

Клиника за отслабване – отличен вариант бързо и ефективно да се сбогуваме с ненужните килограми   

Много ефикасен начин за постигане на желаната форма са курсовете за отслабване. В България вече има много места, където се предлагат подобни услуги. Преди да се избере мястото е добре да се проучат условията и препоръките, които има за него. Утвърдена специализирана клиника, която е целогодишно отворена, работи в любимия на родните и чужди туристи курорт Банско. 

Най-добрите минерали за отслабване

ЛъкиФит предлага различни курсове и програми през цялата година за хора на всяка възраст. Голямото предимство на клиниката е, че всеки участник може да съобрази своята терапия с индивидуалното си здравословно състояние. Обикновено терапиите са с продължителност от една или две седмици. 

В ЛъкиФит се предлага и уикенд програма за всички, които желаят на място да се запознаят с условията и прилаганите методи, преди да изберат най-подходящия за тях вариант за престой. Условията в модерния комплекс са на световно ниво, на място работи екип от утвърдени професионалисти, а отзивите за мястото са отлични. 

Курсовете в клиниката са изцяло съобразени с неповторимите природни дадености и богатства на района, които от своя страна позволяват уникални възможности активности на открито в планината. 

Хранителният режим е изцяло прецизиран от диетолог, съществуват условия за различни спортове, практикуване на лечебни гимнастики, спа процедури в ултрамодерната аква зона на хотела, оборудвани зали за лекционни курсове, зони за пълен релакс – всичко това е  идеално разпределено, за да се извлекат максимални резултати независимо от продължителността на индивидуалната програма на всеки участник. 

Специалистите са категорични, че сред хора със сходни цели, постигането на поставените задачи е много по-успешно и приятно. Различните терапии, процедури и предимства на клиниката ЛъкиФит са доказани във времето и от големия брой посетители. А и много от тях се връщат отново, за да се отдадат на подмладяващи и релаксиращи мигове в петзвездния апартхотел Лъки Банско. 

Комплексът е лидер в Банско с богатия набор от условия за своите гости, за които е най-предпочитаното места за отдих през четирите сезона на годината. 

Снимки: ЛъкиФит

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar