Отслабване с тестени изделия

Могат ли да се свалят килограми при прием на тестени изделия?

Хлябът и изобщо тестените изделия много често са онези храни, от които най-трудно се отказват хората, които са на диета. Добрата новина за всички тях е, че съществува хранителен режим, които изобщо не изключва тестото. 

Да, това е абсолютна истина. Вярно е също така, че е предназначен за хора, които искат да отслабнат. Тази чудна диета се нарича хлебна и както издава името й, въглехидратите са разрешени. 

Отслабване с тестени изделия

Хлебна диета – предимства и резултати 

В основата на този хранителен режим е, че с помощта на хляба ще се ограничат сладките изделия, ще се понижи кръвната захар и холестерола. Тайната е да се спазват указанията за хранене, продуктите и количествата. Това си е същинска диета, но в нея присъстват всички основни групи храни. 

При правилното спазване на т.нар. хлебна диета могат да се свалят до 10 килограма в рамките на по-малко от месец. Освен придържането на режима е важно да се знае, че добрата хидратация на организма е важен елемент по пътя към желаните форми. 

Минималното количество, което може да се консумира в рамките на един ден, е осем чаши вода. По време на хранителния режим може да се пият кафе, чай и прясно изцедени сокове, но основната напитка е най-добре да е водата. 

Добре повлияват на успеваемостта на диетата калцият и поливитамини, които може да се приемат всеки ден. Достатъчни са по една таблетка, която да поддържа тялото в добър тонус. 

Етапи при отслабването с тестени изделия

Самият режим се състои от два основни етапа, които са с продължителност от по една седмица. Трябва да се има предвид, че най-удачно е да се приложи за половин месец и след двуседмична пауза да се повтори още веднъж. 

Между двата основни месеца, захранването трябва да е балансирано и да не се преминава от едната крайност към другата – т.е. ограниченията да бъдат последвани от липса на всякакъв режим. 

Сладките изделия, бялата захар, газираните напитки, алкохолът, чипсовете и другите видове бързи храни са в забранителния списък, докато тялото преминава през трансформация.

Отслабване с тестени изделия

В първия си етап, същинската диета включва консумация на хляб, като няма ограничения относно неговия вид. Ежедневно се препоръчва приема по половин до една филия хляб, която да е разделена на малки парченца. 

За жените нормата е от 7 до 12 парченца, а за мъжете от 12 до 16, които да са разпределени в основните дневни хранения. 

Хлябът може да се консумира в комбинация с извара или малко намазано масло отгоре. Може да се консумира и порция риба, която да е приготвена диетично – на пара или печена, другите разрешени за консумация меса са шунка или бяло пилешко месо. 

В рамките на дневната дажба са включени 200 грама кисело мляко и по една ябълка. В три дни от седмицата се изяжда по едно сварено яйце. Разрешена е употребата на зеленчуци – сурови или сварени, стига да не съдържат скорбяла. 

Приемът на храна е добре да е през три часа. 

Първият етап на хлебната диета продължава максимум една седмица. Веднага след него се преминава към втората фаза на режима. 

През тази седмица включените продукти са повече, но идеята е след намаленият калориен прием в първите седем дни, да се пристъпи към задържане на свалените килограми и по възможност намаляване на още сантиметри от проблемните зони по тялото.

За разлика от първия етап, през втория хлябът ще бъде заменен с варени макаронени изделия и бобови храни. Може също да се разнообразите с няколко сварени картофа или ориз, елда, сварени овесени ядки. Дневната порция кисело мляко плюс ябълка, са задължителни. Разрешени остават зеленчуците, рибата и бялото пилешко месо. 

Основни правила при всяко отслабване 

Освен хлебната диета има много други режими, които не изключват въглехидратите в процеса на отслабване. Научни проучвания показват, че не вида на храната е най-големият проблем а консумираното количество, часовете на хранене, комбинацията на продуктите, метода на приготвянето й и други съществени фактори. 

Например, в средиземноморската диета и в азиатските традиции въглехидратите заемат основен дял от менюто им, но се считат за едни от най-полезните начини за хранене. 

Затова обемът на порциите и тяхното разнообразие, което да включва много свежи плодове и зеленчуци, фибри и качествени съставки, са определящи за здравето и вида на човек. 

Отслабване с тестени изделия

Клиника за отслабване – основен начин за постигане на желаната фигура  

Преминаването към нов хранителен режим или поредната диета трябва да става след консултация с лекар-специалист. Той може да прецени индивидуалното състояние на човек, наличието на здравословни проблеми, възможностите за активно спортуване или приемането на допълнителни медикаменти, които да са полезни в процеса на отслабване. 

Най-удачно е да се съчетават качествени храни с физическа активност, за да се задържат свалените килограми и да няма йо-йо ефект. Когато се желае бърз и траен резултат, препоръчително е това да се случи под наблюдението на диетолог, лекари или експерти по здравословно хранене. 

Отслабване с тестени изделия

Специализираните клиники предлагат курсове за отслабване и детоксикация, които да са съобразени със здравето и индивидуалните особености на всеки. 

Една от най-реномираната клиника у нас е ЛъкиФит, която се намира в Банско. Там целогодишно се предлагат курсове с различна продължителност, включени терапии и процедури. 

Прилаганите методи са съобразени със световните практики и постижения в тази сфера. Не е без значение и фактът, че участниците имат възможност да са сред забележителната природа на любимия български курорт, което им позволява да съчетаят престоя си с пълноценен отдих и пълен релакс. 

Само по този начин тялото може да се освободи от динамиката на ежедневния ритъм и човек да се потопи в приятната и здравословна атмосфера на ултрамодерния комплекс, в който е и самата клиника. 

Отслабване с тестени изделия

Наред с хранителния режим, изготвен от висококвалифицирани специалисти, са включени спортни занимания, йога, танци, екоразходки, спа процедури и лекционен курс за поддържането на добра форма. 

Петзвездната програма за справяне с излишните килограми и детоксикация може да бъде приложена в рамките на седем или четиринадесет дни, според желанието на всеки участник. 

Има възможност и за тестови уикенд, по време на който желаещите да прекарат една събота и неделя в клиниката, което ще им помогне да се запознаят на място с прилаганата диета, процедурите и възможните режими. Комплексът е също така отлично място за семейна почивка, детски лагери, празнични ваканции.

Снимки:  ЛъкиФит  

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar