Най-ценните съвети в отслабването от най-добрите специалисти в областта

Отслабването може да бъде мисия възможна, ако се следват някои правила и съвети на диетолозите и специалистите в тази област. Намаляването на телесната маса си е сериозно предизвикателство и когато то не е породено само от суетa, а е свързано със здравето и качеството на живот, успехът на начинанието трябва да е гарантиран. 

Сериозността на проблема идва по-скоро от времето, за което трябва да настъпи промяната и колко точно да са свалените килограми.

Има различни методи, диети, упражнения и съвети за корекция на фигурата. Сигурно е обаче че независимо от тях едно от най-съществените неща е волята и индивидуалната мобилизация, с която се подхожда към промяната.

Най-ценните съвети в отслабването от най-добрите специалисти в областта

Общи съвети за отслабване от експертите на ЛъкиФит 

В последните години все по-убедително се налага тезата, че гладът не е добър съветник на човек, който иска да коригира своите форми. В това отношение диетолозите са единни, че калориите наистина трябва да бъдат намалени, но и да е съобразен хранителният режим със индивидуалното здравословно състояние. 

Другият важен акцент е увеличаване на двигателната активност. Без повече движение, спорт или други вид гимнастика няма как балансирано да се топят калории. А и с упражнения се структурира тялото, поддържа се тонусът на мускулната маса. 

Налагайки си нов подход към храненето, най-сложно е в началото. Още по-трудно е да се отърве човек от някои вредни навици, сред които е преяждането. 

Склонността към похапване на сладкиши, прекаляването с тестените закуски, консумацията на повече сол и кристална захар, газираните напитки с подсладители, пакетираните  вредни храни понякога така са се сраснали с ежедневието, с желанието бързо да залъжен глада с каквото ни попадне, че тези зависимости са големи “подводни камъни”.

Преяждането има своето логично обяснение, което отвежда до емоционални дефицити, които  понякога имаме необходимост да запълним с храната, която ни успокоява, доставя удоволствие или просто е един вреден и трудно изкореним навик.

Едно от най-неприемливите решения може би е да се прибегне към различни “вълшебни” медикаменти, хапчета или отвари, с които уж се постига бързо и трайно коригиране на теглото. Практиката сочи, че точно в подобни ситуации йо-йо ефекът изиграва последваща лоша шега.

За да няма неприятни изненади и да се случват нещата максимално щадящо за организма, най-правилно е да се потърси мнението на специалист по хранене и проблеми с наднорменото тегло. 

Той може да назначи индивидуални изследвания, след което да се прецезира има ли здравословен проблем за трупането на килограми и как е най-добре да се отървем от тях. 

Задължително е специалистът да препоръча и вид спортни занимания. Било то гимнастика или бягане, плуване, каране на колело, защото без подобни усилия няма как да се ускори метаболизмът и да се случи желаното горене на калории. 

Най-ценните съвети в отслабването от най-добрите специалисти в областта

Идеалният вариант за преминаване към режим на отслабване е процесът да се случи под наблюдението на лекар или диетолог. За целта има различни групи за отслабване. Сами е по-трудно да се справим с промяната на изцяло новия дневен режим. 

Сред други хора в подобна ситуация, мотивацията е по-устойчива. Налични са различни няколкодневни специализирани група за корекция на телесната маса. ЛъкиФит предлага много разнообразни и изпитани програми за цялостен релакс, възстановяване, отслабване и детокс на организма. 

Предимство е наличието на квалифицирани специалисти, които се грижат за участниците в групата. Самият курс е съпроводен със специален режим, детокс, лечебна гимнастика и различни видове спорт. 

Не на последно място, на разположение на всички е модерен спа комплекс в луксозната обстановка на апартхотел Лъки Банско, който е разположен сред красивата природа на Пирин планина. 

Програмата за отслабване на ЛъкиФит е балансирана и гарантира максимален ефект и стопяване на ненужните килограми. В комплекса в Банско се прилагат терапии, след които човек да продължи здравословно да поддържа своята фигура. 

Петзвездната клиника за отслабване, детокс и антистрес дава възможност за прилагане на полезни подходи и усвояване на навици, които да са в помощ и след напускане на програмата. Специалистите на ЛъкиФит залагат на нискокалорична диета, която включва 4 хранения през деня. 

Новият хранителен режим се прилага от участниците след индивидуален анализ на здравословното им състояние. Всеки ден програмата включва разнообразни активности като поход в планината, плуване, конна езда, колоездене, лечебна гимнастика, йога, зумба, танци. Целта е намаляването на теглото да е съпроводено с много положителни емоции и балансиран режим на активност и почивка.

Най-ценните съвети в отслабването от най-добрите специалисти в областта

Дневното меню може да е в рамките на 1100 или 1400 калории. Важен за отслабването е и процесът на правилна хидратация на организма. Участниците всеки ден приемат т.нар. жива вода, зеолит, фрешове. 

Наред със спорта има лекционни курсове. Тяхната роля е да се осъзнае здравословния начин на живот, който изключва доминиране на вредни навици и храни. 

Целта на специалистите от програмата е да изградят у всеки собствен режим. Той трябва да е съобразен с особеностите и възможностите на конкретния човек, но основната задача е да се поддържа здрав дух в здраво тяло дори без надзора на диетолози или лекари. 

Всъщност, за да се включиш в една подобна програма, не е задължително да е с цел сваляне на определен брои килограми. Философията на природосъобразния начин на живот е много по-съществена. 

В ЛъкиФит не само се отслабва, режимът помага на тялото да се отърве от вредните токсини, които всеки от нас натрупва в организма си. Само така може основно да се промени тонуса, жизнените сили и да се активизират функциите за поддържане на здраво и красиво тяло. 

Най-ценните съвети в отслабването от най-добрите специалисти в областта

За да намали теглото е подходящо да редувате кардио и с по-лека гимнастика престоят в Лъки Банско е съпроводен с разнообразни активности. Играе се йога, пилатес, зумба и др. Защото, когато се извържвава сърдечния ритъм и се активизира разграждането на мазнини. Така се подобрява кръвообращението, засилва се метаболизма. 

Колкото повече се изпотяваме в залата, толкова повече с изхвърлянето на токсините паралелно се губи телесна маса. Но инструкторите съветват да има  балансирано преминаване от един към друг режим на натоварване със   съчетаване на различни спортове или тренировки. 

Храната не бива да се пренебрегва, затова учатвайки в програма за корекция на теглото, диетолози се грижат какво и кога да се яде. Всеки специалист ще ви каже, че идеята за тотален глад е вредна и опасна, защото може да отключи различни болести. 

Предлаганото меню е балансирано  с повече нискомаслени и нискокалорични продукти. Например, вместо сирене на масата има извара. Сушените плодове в повечето случаи имат добавена захар, затова пресните винаги са за  предпочитане. Бялото брашно и кристалната захар също са в забранителния списък. 

Как преминава един стандартен ден от програмата ?

Сутринта започва с прием на зеолит, след което се прави китайска гимнастика за правилно дишане. При подходящо време тя се изпълнява на открито за разбуждане и раздвижване на тялото. Със сутрешната гимнастика се подготвяме за деня, помагаме на организма да е концентриран и в добра кондиция за динамичните часове до вечерта. 

Между осем и половина и девет часа сутринта е закуската. Преди обяд групата прави планински преход в планината с ръководител. Целта е раздвижване на чист въздух и зареждане с положителни емоции сред живописната природа на планината, Физическата активност на смесен терен е съобразена с участниците и тяхната подготовка. 

Натоварването се увеличава постепенно, но за по-опитните преходът може да бъде продължен като времетраене и трудност. 

Най-ценните съвети в отслабването от най-добрите специалисти в областта

Ходенето в планината има само положителни ефекти върху организма. Сред чист въздух дробовете се зареждат и дишането се подобрява. Това е важно за хората, които ежедневно са подложени да дишат градски замърсен въздух от различни производства, автомобилни газове и боклуци. 

Планинският преход е отлична тренировка за долните крайници и оформяне на мускулатурата на краката. Не на последно място зареждащата сила с позитивни мисли и емоции на природата е начин за пречистване от тревожните мисли, стреса, проблемите. 

А точно те понякога ни карат да преяждаме, да не контролираме теглото си и да трупаме ненужни килограми в критичните зони около ханша, на корема и на бедрата. Активното движение е най-полезният начин, по който може да се ускори метаболизма и да се изхвърлят вредните замърсявания от нашето тяло. 

Между тринайсет и четиринайсет часа е второто хранене за деня, което е подготвено съгласно изискванията на диетолозите. Следобед има два часа и половина възможност за почивка и спа процедури. От 16.30 часа започват заниманията по аеробика или зумба, които стандартно продължават около един час. 

След тренировката има лека междинна закускам последвана отново от свободно време или процедури в модерния спа център на хотелския комплекс. Между 19 и 20 часа е вечерята, а след нея има възможност за изразходване на още калории с латино танци или с народни хора. 

Стандартният график може да претърпи промяна според типа на възстановителната програма, която се прилага. Комплексът предлага различни варианти като натовареност и според продължителността на терапията.  Освен това в комплекса има възможност за голямо разнообразие на физическата активност. 

На разположение на участниците са колела за планинско каране. Предвидена е конна езда и спортуване на открито. Басейните също са начин за активно трениране на мускулните групи във водата. 

Районът също предлага редица исторически и културни забележителности, които не са на голямо разстояние от хотела и могат да бъдат посетени по време на престоя в Лъки Банско.

Най-ценните съвети в отслабването от най-добрите специалисти в областта

Още за различните програми и разнообразие от възможности за съчетаване на почивката с полезни активности може да прочетете на сайта на ЛъкиФит. Там ще откриете и полезни съвети от специалистите за поддържане на здраво тяло, прилагайки природосъобразни методи и терапии. 

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar